Mekkora bűnnek számít, ha házasság előtt lefekszem egy nővel (mert nem bírom ki)?
önkielégíteni is szoktam naponta 1-2-szer, azt se tudom betartani, viszont járok templomba minden héten
római katolikus keresztény vagyok
A törvény van az emberért és nem az ember a törvényért!
Farizeus keresztény testvérek,akik ennyire kioktattátok a szerencsétlen kérdezőt. Ti mennyire teszitek boldoggá a párotokat testileg és lelkileg? mennyit pletykálkodtok,mennyit ítélkeztek? Ugy naponta hányszor? Szerintem a többség túlteszi a kérdező maszturbálási számát.
Ami csak a hormonok miatt van,meg igazából egyfajta kétségbeesett vágy,hogy nagyon szeretne már valakit. Amugy tényleg nem mindegy,hogy kit,mert nagyon meg lehet járni. Ezért érdemes betartani. Maszturbálni meg néha kell,mert főleg a katolikusoknál nagyon sok ideggyenge szűz lánnyal találkoztam.Aki a szex hiánya miatt hisztérikus. Mert a le nem vezetett hormonok ezt okozzák.
Ja, egyébként sportolj többet vagy fáraszd le magad mással,mindjárt nem lesz kedved semmihez.
(Főleg az utánam szólónak szeretnék reagálni).Csak megnéztem előtte mit írtál,s vannak hasonló tapasztalatok...Szóval én most (is) csalódott vagyok,hogy házasságban élek és akkor is mikor nem és elég sokat próbálkoztam,testileg is. Rájöttem mist már mi volt a hiba.
Egyrészt imádom olvasni (most jelenleg nem,mert dühös vagyok Istenre,mondtam is neki)a Bibliát, azért mert nagyon szeretem azokat az ideákat,ami az igazságról,becsületről,boldogságról,szeretetről stb. szól,ami a megígért Jézusi királyság részei (nem ragozom tovább). Na és,hogy ha ilyenek az ideáid,akkor minden,ami múlandó -utalok arra,hogy említeted kár volt szétosztani magad- és nem lehet mindig "menedéket" venni benne haraggal tölti el az embert. Mert valami eltűnt,meg talán meg sem volt. Egyszerű a megoldás ugy gondolj vissza,hogy nem a másikban vettél "menedéket",hanem a történésben. S azt nekem ne mond,hogy az nem esett jól és akkor nem voltál boldog.
A másik a házasságom. Teljesen meg voltam győzödve,hogy Isten akarja,hogy összeházasodjunk.Minden józan ember ellenezte. A papok,lelkészek képmutatóak voltak igy-vagy ugy semmi értelmes hozzászólásuk nem volt. lehet inkább ateista "ellenségemmel" kellett volna diszkurzust tennem,hogy lebeszéljen. Mert 2 éve ez maga a pokol.Ja és szex az szinte semmi.És akkor jönnek a papok/lelkészek,hogy a házasság szentség...Hát kivánok nekik ilyen szentséget. Igaz én követtem el hibát,de haragszom Istenre,mert ő meg tudná oldani ezt a helyzetet. Emberi lelkekben és körülményekben is tud változtatni,ha akar. Hát megmondtam neki,ha nem fog. Én elválok (paráznaság indoka nélkül is),de akkor engem már ne keressen, az én lelkemet már elvesztette. S,ha képes volt egyetlen fiát feláldozni értünk,s rajtam nem segít nem hiszek többet benne.
Jól esnek a szavaid,mert szeretem Istent/Jehovát és a szentlelket is. Ugyanakkor nem szeretem a személytelenséget,ahogy kezelik sokszor az embert a nagyokosok. Az más,ha azért hárítanak,hogy ne csinálj a bolhából elefántot és egyszerűen ne adj energiát a negatív érzéseknek.-de legtöbbször együttérzés és bölcsesség hiánya miatt teszik- Tudom,hogy én vagyok a hibás és nagyon sok mindent elrontottam (egyébként nem vallásosnak neveltek) CSAk amikor az ember depresszíós lesz hirtelen,mert akkor negatívitás éri (amikor mocskolnak,gyaláznak,sértegetnek,fenyegetnek, egy olyan ember,akit nem tudsz kikerülni) Hidd el csak ugy kerülheted el az összeomlást,ha kiadod a haragod vagy fizikailag vagy panaszként vagy számonkérésként. Ez egyfajta segélykérés,hogy vedd át egy kicsit a keresztem, mert már nem bírom.Szóval szerintem intelligens módjára (JÓB példáját követve)Istennek/Jehovának/Atyának/Teremtőnek akartam átadni,mert már nem bírtam és ezt ő megfogja érteni. Egyébként most áldást érzünk mindketten és békességet.Remélem így marad.
Azért írtam ennyi félekép Isten nevét,mert az összes felekezet összes magyarázatát ismerem.De még mindig nehezen találom a helyem,mert nehezen fogadom el a tökéletlenséget meg a személytelenséget.Túl nagy a szeretetigényem
Kedves és érzelmes a lelkivilágod,már szinte látom,hogy az öccséddel szeretettel foglalkozol,és este Istenhez beszélsz. A nagyfiam jut eszembe,aki most 14 éves és a nemrég született kisöccsét istápolja.Eléggé hasonlóan csinálja,ha hagyná ez a dühcentrikus cseszegető férjem. Aki időnként durván beszól neki.Szerencsére igen jámbor fajta és gyermeki hittel szereti Istent,meg engem és tesóját.Azért annyira nem kell minket félteni,mert "aláaknáztam a területet" úgyhogy tudja a férjem ,hogy az erőviszonyok egyenlőek és,ha ő is boldog akar lenni jobb a békesség.(sajnos ,hogy igy kell hozzáállnom)
A személyes kapcsolatot szeretettel megfogadom és azért van egy keresztény közösség,ahonnan csak jót és jól kapok valószínűleg kicsit szorosabbra veszem a kapcsolatot velük.Mert,ha magányos farkast akarsz játszani nehezebben fejlődsz,hiszen a szeretethez kell egy TE/MI is.Jézus is körülvette magát az apostolokkal és a korai keresztények nagyon szoros testvéri szeretet kapcsolatban voltak egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!