Mekkora bűnnek számít, ha házasság előtt lefekszem egy nővel (mert nem bírom ki)?
önkielégíteni is szoktam naponta 1-2-szer, azt se tudom betartani, viszont járok templomba minden héten
római katolikus keresztény vagyok
Isten szemében nincs kisbün meg nagybün,de a paráznaság mégis megvan különböztetve az igében.
Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik. Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben.
Csupán a tízparancsolat, a kereszténység alaptételének megszegése.
Csak tudnám, te is miért vallod magad katolikusnak, ha közben semmi közöd hozzá?
De a te életed, nekem igazából mindegy. Csak én, mint ateista nem tudom elképzelni, hogy valaki hívőnek tartja magát, egy adott társulathoz tartozóként, és a legalapvetőbb szabályokat sem tartja be...
Ha valaki szándékosan vétkezik az ismeret birtokában, hogy mit szabad mit nem,akkor ott nincs bűn bocsánat, hanem az ítéletnek valami rettenetes várása.
Nem ér semmit a gyónás, mert semmi hasznod abból, az nem is igazi büntetés.
Ezért nem érzed a súlyát tettednek és engedékeny vagy a saját szemedben.
(Héberek 10:26, 27) 26 Mert ha készakarva gyakorolunk bűnt, miután megkaptuk az igazság pontos ismeretét, akkor nincs többé áldozat a bűnökért, 27 hanem valami félelmetes ítéletvárás. . .
Kedves Tanú!
Hát igen ezek az ösztönök. Siess nősülj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!