Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Erről a cikkről mi a véleménye...

Erről a cikkről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

Ekkora úr a vallás, hogy már mesterséges megtermékenyítésre se menjenek a párok, ne védekezzenek, mert az jószerivel "bűn"? hogy lehet valaki ennyire egyoldalú? hogy lehet így elbutítani a népet? ez most kiverte nálam a biztosítékot...pedig sosem foglalkoztatott a vallás téma, de ez már szerintem sok(k)...

20/L

2009. júl. 18. 20:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

96-os cikk.. Mindig is voltak ilyen "tanítások".

Szerintem az sem jobb, ha egyes "hívők" nem adnak vért egymásnak súlyos baleset, betegség esetén, még a gyereküknek sem..

A világ bolond és sajnos sokan hagyják magukat az orruknál fogva vezetni, mert az úgynevezett vallás biztonságérzetet ad nekik, illetve némi pozitívat ígér a sok csapás, csalódás, nehézség után..

2009. júl. 18. 20:18
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

a politikusok is ezt csinálják, a vallás is politika.

Üdvözöllek a való életben!

2009. júl. 18. 20:24
 3/12 A kérdező kommentje:
aki lepontoz, fejtse ki a véleményét...felteszem, nem tetszett neki, h mit írt az első, akkor kérem érveljen, hogy miért van igaza a cikk írójának.
2009. júl. 18. 20:25
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Gondolom, az a cél, hogy a nemi életet a gyereknemzésre redukálják.
2009. júl. 18. 20:31
 5/12 A kérdező kommentje:
és van értelme? meg mi az, hogy ne vegyenek részt mestersége megtermékenyítésben?! és akinek máshogyan nem jön össze?! normális az ilyen? hol vannak a bizonyítékok, hogy mindaz, amit leír, az igaz?! mi az, hogy a tabletta meg a spirál mellett havonta vetél a nő?! abba kb fél év után tönkremenne a szervezet, mert az kb 6 vetélés lenne...eleve sületlenség az egész cikk...és van aki kb minden szavát elhiszi és aszerint él..ez nem normális dolog...
2009. júl. 18. 20:33
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Hát, nem tudom. Vagy idő kell, hogy megszokják a 21. századot.
2009. júl. 18. 20:40
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

Egy másik topikban már válaszoltam erre a kérdésre, de biztos, hogy sokan vannak, akik azt a topikot nem olvassák, főleg azok, akik lefelé pontoztak már válaszokat itt, így bemásolom az én véleményemet a cikkről.

Nálam a következő két mondat verte ki a biztosítékot:

"Ne vegyen részt a mesterséges megtermékenyítésben sem, mely során a gyermek megfogamzásához az anya és az apa, a férj és a feleség házastársi szerelmének specifikus formája nélkül jutnak!

Ne vegyen részt a születés előtti diagnosztikában sem (a gyermek megszületése előtti vizsgálatokon), amelyeknek célja a meg nem született beteg gyermek elpusztítása."

Hát normális ember leír ilyet? Nem elég büntetés egy házaspárnak, hogy nem lehet természetes úton gyermeke?

Amúgy meg amit a spirálról és a tablettáról írnak, az is egyoldalúan mutatja be, és nekem ne magyarázzák be, hogy minden hónapban elabortál egy gyereket a spirál és a tabletta is, mert egy vetélés vagy abortusz is megvisel egy nőt, de a méhet nem tenné tönkre nagyon hamar az állandó vetélés? Hú de felidegesített ez az oldal. Hívő ember vagyok, de ezért nem gyakorlom a római katolikus hitet. (Egyébként nem vagyok egy feslett nő személy, 19 éves vagyok és szűz.) De ez a cikk számomra felháborító. Utoljára az idegesített fel ennyire, amikor XVI. Benedek pápa arról beszélt, hogy ne használjon senki óvszert (értem, hogy a római katolikus egyház tiltja a fogamzásgátlást, és azért mondta), és pont Afrikában mondta, ahol ugye az AIDS terjedését ezzel az egy eszközzel lehetne megállítani.

2009. júl. 18. 21:12
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

Minden vallás tiltja az abortuszt,így ez nem szorul magyarázatra.

Ha nem védekeznek,akkor több gyerek születik.A katolikus vallás szerint csak akkor nem bűn az együttlét,ha nem az élvezet kedvéért csinálják,hanem vállalják a gyereket is.

A mesterséges megtermékenyítés ellenzése egy régi orvosi véleményre vezethető vissza.És ezzel függhet össze a havonkénti vetélés gondolata is.

Peteéréskor a pete potenciális gyerek,ha nem termékenyül meg,akkor elhal,tehát a nő eszerint elvetél.Az RH összeférhetetlenséget viszonylag nem régen ismerték fel.50-60 évvel ezelőtt még csak kevés helyen.Sok nőnek késett a vérzése 2-3 hetet,azt hitték,hogy terhes,azután megjött neki.Ezt az akkori orvosok vetélésnek nevezték,de az okát nem tudták.Valószínű,mindenütt az RH összeférhetetlenség volt az ok.

Volt olyan orvosi vélemény is,hogy ezek a gyerekek,vagy azok,akik nagyon korán jöttek a világra,nem voltak életképesek,ha megmaradnának is,betegek lennének egész életük során.Úgy vélték,ez a természetes kiválasztódás,hogy csak az erős életképes utódok maradjanak fenn.Ebben van igazság,mert mai genetikusoktól is hallottam ilyen véleményt.Valószínűleg a mesterséges megtermékenyítést is ebbe a kategóriába sorolják.

Nem vagyok az abortusz híve,de felelőtlenségnek tartom,ha egy család több gyereket vállal,mint ahányat eltud tartani.épp ezért kell védekezni valamilyen módon.

Lehet,hogy a koraszülött és a mesterséges megtermékenyítés útján született gyerek nem lesz olyan egészséges,mint az időre,természetes úton fogant és született gyerek,de minden szülőnek joga van utódra.Ha csak így valósítható meg,akkor elkell fogadni mindenkinek.

A cikkíró valóban leragadt a százévvel ezelőtti korban.

2009. júl. 18. 22:02
 9/12 anonim ***** válasza:
58%

ha meghalsz AIDS-ben nem imádkoztál elég jól, nem volt elég erős a hited, parázna, bűnös életet éltél

az értelmi fogyatékos, beteg gyerekedet meg majd az egyház felneveli

2009. júl. 22. 01:18
 10/12 anonim ***** válasza:
azért védekezni szabadjon sztem, de a mesterséges megtermékenyítás az halál gáz
2009. júl. 22. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!