Szerintem, az emberek többsége képtelen olyan gyorsan gépelni, hogy kiváltsa a folyóírást (pl. előadásokon való jegyzetelés). Arról nem is szólva, hogy gépen jóval körülményesebb jegyzetelni, így nem marad annyi energia magára a "figyelésre". Nem véletlen, hogy nálunk is előadásokon mindenki kézzel jegyzetel, holott mindenkinek van laptopja...
Továbbá, az ember könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy nincs nála semmilyen digitális kütyü (áramszünet, nyaralás stb.) és ennek ellenére mégis le kell írni valamit.
Harmadrészt, valóban fejleszti a mozgáskoordinációt és kézügyességet a kézzel írás, így nem túl jó ötlet elhagyni.
Én nem tanultam gépírást, de a munkám során megtanultam a főnököm telefonon diktált levelét ugyanolyan gyorsan begépelni, ahogy diktálta, mert mire végzett, már küldenem is kellett...
Amúgy meg grafomán vagyok, és imádok folyóírással írni
és érdekes, volt sok amerikaival dolgom iskoláim, munkáim során, és szerettem ahogy nyomtatottan írnak folyékonyan, de fura a hozzállásuk: 15 éve amerikai főnököm kért tőlem egy tollat + papírt, mert otthon hagyta a számológépét. 9+7-et akart összeadni, EZ NEM VICC!!! azt mondta, nem kell tudnia fejben számolni, mert Amerika annyira fejlett, hogy mindenkinek van számológépe - ESKÜSZÖM EZT ÉS ÍGY mondta!!!
azóta látom másként a világot, nem ész kell ahhoz,hogy boldogulj, hanem pénz :-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!