Mi Jézus Krisztus eredeti neve?
Jut eszembe: Hogy kell ürgét önteni?
1. Megfogod az ürgét
2. beteszed a vödörbe
3. Beöntöd a lyukba.
Jő juhuhuh lennék? A logikám már megvan hozzálya:)
"Hat szerintem is nagyon rossz lenne ha egy angyal lenne a megvaltonk,Isten orizzen ettol,megvaltani csak Isten kepes,bunbocsanatot adni csak Isten tud,egy angyal soha."
Erre szoktam azt mondani, hogy demagógia. Nagyon eltértünk a tárgytól, és már alaposan kitárgyalt téma más kérdéseknél, de röviden: miért is lenne "rossz", ha Jézus, a megváltónk az Arkangyal lenne és nem maga a Mindenható Isten? Miben lenne ez neked rossz? Fájna valamid tőle? Ez olyan álláspont, mintha azt mondta volna egy első sz.-i feltámasztott ember - akit történetesen nem maga Jézus támasztott fel, hanem egyik erre képességet kapott tanítványa -, hogy "ez nekem nagyon rossz, miért nem Jézus támasztott fel, miért csak egy valaki közülünk?" - nevetséges.
"Bűnbocsánatot adni csak Isten tud"? Ez sem biblikus kijelentés, mivel az első sz.-ban EMBEREK IS KAPTAK olyan csodaadományt, vagyis olyan különleges képességet, mellyel bűnöket tudtak megbocsátani! Ezzel persze nem ők lettek a megváltók, de ki kételkedhet abban, hogy Jehova képes BÁRKIT felruházni a teremtmények közül olyan képességekkel, mellyel Ő maga rendelkezik? Ennek számtalan példáját is adta, nektek ez sem elég?
Kedves Válaszolók!
Nagyon köszönöm mindegyik választ! Örülök, hogy leírtátok a véleményeteket! Sok érdekes gondolatot olvastam a hozzászólásaitokban!
Akinek van kedve még írni a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye meg, szívesen elolvasom!
További szép napot kívánok nektek!
Szia :)
Gondolkodtam, mit lehetne még ehhez hozzátenni; és hát az eredeti névhez nem jutott eszembe semmi, viszont egy új név igen.
Ugyanis Máté evangéliumában az 1:23 így szól: "Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuélnek neveznek - ami azt jelenti: Velünk az Isten."
Van egy nagyon szép régi dal, amit egy nagyszerű énekes előadásában hallgathatsz meg egy másik kiváló dallal egybekötve az alábbi linken:
David Phelps – Oh Come oh Come Immanuel and The Singer
http://www.youtube.com/watch?v=33Nh6S0n9LY
A Jelenések 5:5 szerint pedig "győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán", aki szintén Jézus, a Messiás. És erről is van egy dalom. :)
Jason Upton - Lion of Judah
http://www.youtube.com/watch?v=wWpQ67J130g
Remélem, tetszeni fognak; jó zenehallgatást. :)
Én se teszek hozzá többet a leirtakhoz, csupan egy dalt másolok be,számomra ezt jelentu Jézus
Sziasztok!
Köszönöm az újabb hozzászólásokat és a linkeket!
További szép napot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!