Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi Jézus Krisztus eredeti neve?

Mi Jézus Krisztus eredeti neve?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy azon a nyelvterületen, ahol élt? Mi volt a születési neve?

2012. júl. 31. 16:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%
Hat szerintem is nagyon rossz lenne ha egy angyal lenne a megvaltonk,Isten orizzen ettol,megvaltani csak Isten kepes,bunbocsanatot adni csak Isten tud,egy angyal soha.
2012. júl. 31. 23:27
 12/19 Hazardteam ***** válasza:
89%
Ki talál ki olyat, hogy Jézus neve Mihály volt, meg ilyen hülyeségeket? A kockát meg gurítjuk mi? Ha gömbölyű, akkor vigyük. Zseniális.. Ehhez azért már kell egy nem kicsit elvetemült agy! Főleg, hogy feketén fehéren, már a próféciákban is Jesuah-ról volt szó.. O! M! G!
2012. aug. 1. 02:38
 13/19 Hazardteam ***** válasza:
61%

Jut eszembe: Hogy kell ürgét önteni?

1. Megfogod az ürgét

2. beteszed a vödörbe

3. Beöntöd a lyukba.

Jő juhuhuh lennék? A logikám már megvan hozzálya:)

2012. aug. 1. 02:41
 14/19 anonim ***** válasza:
23%

"Hat szerintem is nagyon rossz lenne ha egy angyal lenne a megvaltonk,Isten orizzen ettol,megvaltani csak Isten kepes,bunbocsanatot adni csak Isten tud,egy angyal soha."

Erre szoktam azt mondani, hogy demagógia. Nagyon eltértünk a tárgytól, és már alaposan kitárgyalt téma más kérdéseknél, de röviden: miért is lenne "rossz", ha Jézus, a megváltónk az Arkangyal lenne és nem maga a Mindenható Isten? Miben lenne ez neked rossz? Fájna valamid tőle? Ez olyan álláspont, mintha azt mondta volna egy első sz.-i feltámasztott ember - akit történetesen nem maga Jézus támasztott fel, hanem egyik erre képességet kapott tanítványa -, hogy "ez nekem nagyon rossz, miért nem Jézus támasztott fel, miért csak egy valaki közülünk?" - nevetséges.

"Bűnbocsánatot adni csak Isten tud"? Ez sem biblikus kijelentés, mivel az első sz.-ban EMBEREK IS KAPTAK olyan csodaadományt, vagyis olyan különleges képességet, mellyel bűnöket tudtak megbocsátani! Ezzel persze nem ők lettek a megváltók, de ki kételkedhet abban, hogy Jehova képes BÁRKIT felruházni a teremtmények közül olyan képességekkel, mellyel Ő maga rendelkezik? Ennek számtalan példáját is adta, nektek ez sem elég?

2012. aug. 1. 10:06
 15/19 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Nagyon köszönöm mindegyik választ! Örülök, hogy leírtátok a véleményeteket! Sok érdekes gondolatot olvastam a hozzászólásaitokban!

Akinek van kedve még írni a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye meg, szívesen elolvasom!

További szép napot kívánok nektek!

2012. aug. 1. 12:13
 16/19 anonim ***** válasza:
88%

Szia :)

Gondolkodtam, mit lehetne még ehhez hozzátenni; és hát az eredeti névhez nem jutott eszembe semmi, viszont egy új név igen.

Ugyanis Máté evangéliumában az 1:23 így szól: "Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuélnek neveznek - ami azt jelenti: Velünk az Isten."

Van egy nagyon szép régi dal, amit egy nagyszerű énekes előadásában hallgathatsz meg egy másik kiváló dallal egybekötve az alábbi linken:

David Phelps – Oh Come oh Come Immanuel and The Singer

http://www.youtube.com/watch?v=33Nh6S0n9LY

A Jelenések 5:5 szerint pedig "győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán", aki szintén Jézus, a Messiás. És erről is van egy dalom. :)

Jason Upton - Lion of Judah

http://www.youtube.com/watch?v=wWpQ67J130g

Remélem, tetszeni fognak; jó zenehallgatást. :)

2012. aug. 3. 22:30
 17/19 anonim ***** válasza:
50%

Én se teszek hozzá többet a leirtakhoz, csupan egy dalt másolok be,számomra ezt jelentu Jézus

http://www.youtube.com/watch?v=DEbgayhsr4A&feature=related

2012. aug. 4. 00:48
 18/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm az újabb hozzászólásokat és a linkeket!

További szép napot nektek!

2012. aug. 5. 08:44
 19/19 anonim válasza:
44%

Miért!?

Jézus élt?

2014. dec. 24. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!