Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi Krisztus igája, és mi...

Mi Krisztus igája, és mi Krisztus terhe?

Figyelt kérdés
Mt 11,30 "Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű."
2012. jún. 30. 21:53
 1/3 anonim ***** válasza:
59%

Ha alaki az ő útját követi és terjeszti a "jó hírt", embereket tanít, akkor az kvázi munkát végez, ami iga, vagy teher.

Viszont ez a munka nemes cél érdekében történik és a szeretet motiválja. Ez által gyönyörűséges és könnyű.

Én így értem.

2012. jún. 30. 22:06
 2/3 pelgrim ***** válasza:
25%

A Krisztusnak nincs igája, nincs terhe. Az aki az isteni kilétére ébred, az Én Vagyok -ra önmagában, az Isten egyszülött fiára/leányára, a Krisztusra és kifejezésre hozza azt, az megszabadul minden tehertől, minden igától, minden rabságból, a tökéletes szabadság az ő része.

Ez az (ön-)tudat tökélete állapota, az amit a vallások a mennyek országának neveznek. A mennyország és a pokol ugyanis nem más mint az (ön-)tudat két szélsőséges állapota, melyek közt az emberek túlnyomó többsége folyton ingadozik.

2012. júl. 1. 10:50
 3/3 anonim válasza:

Jézus igája!

A Bibliában azonban az ''IGA'' soha sem jelent közösségvállalást, s főként nem jelent közös teherviselést.

Az ''IGA'' mindig arról tanúskodik, hogy valaki uralkodik valaki felett, s ennek az uralomnak, mindig van az igahordozóra vetett terhe is.

Az ''IGA'' tulajdonosa pedig nincs az iga alá rekesztve.

Vö. Pl. Jer.10:26-27

Miért gyönyörűséges Krisztus uralma (IGÁJA) ?!

Mert: ''Megrepedt nádat nem tör el, a pislogó gyertya belet nem oltja ki, a törvényt igazán jelenti meg.''

Ésa.42:3

Miért könnyű a teher, melyet Krisztus igájával veszünk magunkra?!

'' Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok.''

1Pét.5:7

Krisztus uralma (Igája) nem jelent a hívő ember számára szenvedést, hiszen maga az Úr mondja azt gyönyörűségesnek. A szenvedéseket az óemberi természetünk és az ellenünk munkálkodó világ okozza, ez mindannyiunk saját keresztje, melyet fel kell vennünk, ha Jézust Hozzá méltó módon kívánjuk követni.

2012. okt. 27. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!