Mi Jézus Krisztus eredeti neve?
Mihály arkangyal nem más, mint az emberi létezése előtti Jézus. A feltámadása és égbe menetele után Jézus visszakapta a tisztségét, ismét Mihály, a legfőbb angyal lett, „Istennek, az Atyának dicsőségére” (Filippi 2:11).
TE HÁT MIHÁLY NAK HÍVJÁK
Kedves Kérdező!
Jézus eredeti neve nem Mihály. Jézus eredeti neve ahogy már írták: Jésua volt.
"Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak." - Lk 1,31
Áldás, békesség!
Mihály
^ Az hagyján, hogy máris nyomja az Őrtorony-teológiát, de még csak a kérdésre sem figyelt: AZON A NYELVTERÜLETEN...
A te válaszoddal egyetértek (Jésua); ill. én a Jesua alakot ismerem.
De hallottam már úgy is, amit magyarul írtál: "Jesua ben Joszéf".
Komolyan, miért a katolikusaikat utálják a legjobban, amikor a tanúk ennyire...korlátoltak? Én ezt nem értem...
Szóval biztos így van, ahogy előttem páran írták, de vezetéknév abban az időben nem volt. Szóval biztos úgy hívhatták, hogy "Jézus, József fia", vagy Názáreti Jézus", vagy "Dávid házából való Jézus"
Sajnos arámul nem tusok, így lefordítani sem tudom. :)
szerintem valamit el nézett a testvér.
Ti nem szoktatok hibázni?
Igazi keresztényi szellem van bennetek, nehogy megbocsátsatok már.:(egyből le kell hurrogni
De hogy engem is lefokozzatok én is írok egy meghatározást.
Mit rejt egy név?
Jézus nevének fontos prófétai jelentősége van. Születése előtt a szülei azt az utasítást kapták Istentől, hogy ’a Jézus nevet adják neki’. Ez a név azt jelenti: ’Jehova a megmentés’. Miért éppen ezt a nevet kellett adniuk a fiuknak? Mert „ő menti meg népét bűneitől” – mondta az angyal Józsefnek (Máté 1:21). Miután Jézus a keresztelkedésekor felkenetett szent szellemmel, a nevéhez a héber „Messiás” megnevezést kapcsolták. Ez a cím görögre fordítva: „Krisztus”. Mindkét kifejezés ’felkentet’ jelent (Máté 2:4).
Az is szokás volt, hogy a gyermekeket egy fontos esemény emlékére nevezzék el. Aggeus próféta neve például azt jelenti: ’ünnepen született’.
Maga Jézus is választott kifejező nevet néhány tanítványának. Például Simonnak a sémi Kéfás nevet adta, mely ’sziklát’ jelent. Kéfás ennek a névnek inkább a görög megfelelőjén, a Péter néven vált ismertté (János 1:42). Jézus a buzgó testvérpárt, Jakabot és Jánost Boanergesznek nevezte el, mely azt jelenti: ’Mennydörgés fiai’ (Márk 3:16, 17).
Jézus eredeti nevének ősi kiejtése valahogy úgy hangozhatott, ahogy már fent írták, de teljes bizonyosság nem lehetséges. Azt sem kéne elfelejteni, hogy ma, egy időn belül is mekkora eltérések vannak a nyelvek kiejtésében, még egy kis ország esetében is. Hát még több ezer évvel később milyenné válik.
"Komolyan, miért a katolikusaikat utálják a legjobban, amikor a tanúk ennyire...korlátoltak? Én ezt nem értem..."
Szerintem pedig az a korlátolt, aki egyrészt általánosít, másrészt úgy tesz, mintha hibátlan lenne, minősít, személyeskedik. Nos, az ilyen ember tényleg korlátolt - a szó legnemesebb értelmében :)).
az régen rossz lenne az emberiségnek ha Jézus csak egy angyal lett volna
mégha a legfőbb is...
jáááááááááj még belegondolni is szörnyű
amúgy a legutolsó válasz igazán remek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!