Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen tetoválást javasolnátok...

Milyen tetoválást javasolnátok, ami jelképezi Istenhez való kötődésemet?

Figyelt kérdés
Fiatal nő vagyok, és mivel nagyon fontos számomra (katolikus) vallás, szeretnék magamon hordani egy jelet.Lehet ez egy rövid és szép zsoltár, mondat, akár héber nyelven is.Mit javasoltok?
2009. júl. 17. 13:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Háromszor fogsz elárulni, mielőtt a kakas megszólal".

Biztos, hogy a külvilág szárára is látható jelet akarsz?

Istenhez kötődni csak szívvel és lélekkel tudsz.

2009. júl. 18. 10:00
 12/19 anonim ***** válasza:

A tetoválás ősi művészete

A tetoválás semmi esetre sem a modern kultúra szüleménye. Az ásatások során olyan tetovált egyiptomi és líbiai múmiák kerültek elő, melyek több száz évvel a Krisztus előtti időkből származnak. Dél-Amerikában is találtak tetovált múmiákat. Sok tetovált rajz közvetlen kapcsolatban áll pogány istenek imádatával. Steve Gilbert kutató kifejti, hogy „a jelenleg legrégebbinek vélt tetoválás, mely nem egy elvont motívumot, hanem egy képet ábrázol, Bész istent jelképezi. Az egyiptomi mitológiában Bész a dorbézolás élvhajhász istene.”

Figyelemre méltó módon a Mózesi Törvény megtiltotta Isten szolgáinak, hogy tetováltassák magukat. A 3Mózes 19:28-ban ezt olvashatjuk: „Ne vagdaljátok be testeteket elhunyt lélek miatt, és ne tetováljátok magatokat.” A pogány imádók, úgymint az egyiptomiak, a mellükre vagy karjukra tetoválták az isteneik nevét vagy jelképét. Ezért, ha az izraeliták betartották Istennek a tetoválásra vonatkozó tilalmát, nyilvánvalóvá tették, hogy ők mások, mint a többi nemzet (5Mózes 14:1, 2).

Noha a keresztényekre nem érvényes a Mózesi Törvény, kijózanító az a tény, hogy a Törvény tiltotta a tetoválást (Efézus 2:15; Kolosszé 2:14, 15). Ha keresztény vagy, bizonyára semmi esetre sem készíttetnél — még ideiglenesen sem — pogány jellegű vagy hamis imádatot tükröző mintázatot a testedre (2Korintusz 6:15–18).

2009. júl. 19. 14:28
 13/19 anonim ***** válasza:
10%

nem tetoválás alapján kell az emberek tudtára adni h keresztyény vagy...hanem igyekezz szent életre...erre szólit fel a Biblia...ovakodj a bálványoktol stb...a Biblia gyakran foglalkozik a test megjegyzéseivel...van otthon Bibliád egyáltalán? Mozes könyvében megtalálhatod : " Ne csinálj magadnak faragott képet ÉS SEMMI HASONLÓT AZOKHOZ AMELYEK FENN AZ ÉGBEN, vagy amelyek alant a földön, amelyek a vizekben a föld alatt vannak"

Ez a tiz parancsolat átadása volt Mozesnek...2.Móz.20

Ez a testedre is vonatkozik, nem csak a templomokban találhato dolgokra...de miért vannak ott egyáélatlán bálványok mikor ezt Isten megtiltotta?ki kellene tisztitani a templomokat...most nem rosszbol...

2009. júl. 29. 08:16
 14/19 A kérdező kommentje:

Ha egy sorral feljebb olvasnád, amit írtam, olvastam Mózest igen.

Sőt van Bibliám, imakönyveim, énekeskönyveim, vallásos mesekönyvem stb.

Nem a nagyközönség számára szánom a "hirdetést", azaz a tetoválást, hanem csak úgy, saját magamnak x okból.

2009. júl. 29. 12:19
 15/19 anonim ***** válasza:

hát csak merészkedtem neked megismételni, gondltam talán átfutottad ezt a részt...de úgy látszik téged nem érdekel h mit mond a Biblia...nem is mondom én neked h nagy közönségnek szánod a tetkót...a vesszak is úgy mondja h NE CSINÁLJ MAGADNAK ha jól elolvasod, de mindegy a te bajod...én csak figyelmeztetlek...végül is nem nekem kell majd sorolnod az okokat amiért a testedet csúfitod, hanem magának annak aki ez ellen a parancsot ki adta, és aki testedet megteremtette...magának Istennek...de szerintem őt nagyon a kifogások nem fogják érdekelni, ha már több ezer évvel ez elött már megmondta a véleményét a dologról...sőt parancsolatba is adta...

én félném ezt megtenni, mivel egyenesen ellene szegülnél, akármit is hiszel...vagy én hiszek...vagy a szomszéd hisz...az számit amit a Biblia mond...

a lényeg h az van neked otthon..a többi könyvecskéd az mér ne ojan fontos...de ha olvasod a Bibliát,néha jo lenne ha mélyebben elmerülnél benne és ne csak futva olvasgasd...no jo, de én befejeztem, hisz csak segiteni szeretnék, hisz én is hivő vagyok, de látom h nem szivesen vetted...

még egy utolsó...akár haraxol rám akár nem: vigyázz h a vágyaid soha ne mossák el azt amit Isten kiformált belőled és ami Neki fontosabb...mindig azt nézd ő mijen szemmel tekintene a dologra...áldjon meg az Úr...papa

2009. júl. 30. 14:43
 16/19 anonim ***** válasza:
48%
Isten megbocsát :p nem? mondtam már a rózsafüzért ;) az nagyon szép
2009. júl. 30. 15:55
 17/19 anonim ***** válasza:
viccesnek találod magad...nekem mindegy...az nevet aki utoljára nevet, tudod, de nem akarok rossz májú lenni...szép napot mindenkinek
2009. júl. 31. 08:29
 18/19 anonim ***** válasza:
a kedves hívők megtanulhatnának már a kérdésre válaszolni...de a gyengébb bárányagyatok kedvéért elmondom a kérdés lényegét...nem azt kérdezte a kérdező, hogy csináltasson e tetoválást, hanem hogy MILYET csináltasson! Tehát az első kérdést már eldöntötte, abban nincs szükség a segítségetekre...
2009. júl. 31. 10:41
 19/19 anonim ***** válasza:
ezt majd hadd döntse el maga a kérdező...ha vlki bölcs akar lenni az megfogadja a másik tanácsát...természetesen a keresztény a keresztényét...nem kell a világi nézet beleszólása...
2009. aug. 1. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!