"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. " Te ezt hogy érted/értelmezed?
Figyelt kérdés
2009. júl. 17. 10:50
1/18 anonim válasza:
Én ezt úgy értelmezem, hogy Jézus (ugye, ő mondta) megmutatta, hogyan lehet jól élni, javára lenni a társainknak (pl. segíteni, ha tudunk, nem nézve a külsőségeket, vagy nem a származást-foglalkozást-állapotát kell nézni, hanem hogy jó ember-e a másik, stb.), és ezt a módszert követve egyenes az út.
2/18 anonim válasza:
ezt Jézus mondja... és ez azt jelenti, h csak ő az út Istenhez... hiába mondják sokan, h "minden vallás oda vezet..." mert ez nem igaz...se buddha, se mohamed, se krisna, semmi hamis vallás nem vezet el az Atyához, csakis JK.:)az is van az igében, h széles az az út, ami a kárhozatba visz és h sajnos nagyon sokan azon járnak, mert h azt hiszik, h jó az, amit tesznek, pedig nem így van...so... one way Jesus...ahogy a hillsong united banda is énekli :) ^^
3/18 anonim válasza:
11:01 - Jézus nem nevezett meg vallást, ő minden jó emberrel szóba állt és szívesen fogadott, függetlenül attól, hova tartozott. (Napkeleti bölcsek, a római katona, stb...) Kezdetben még ezt jelentette az üzenete a követői számára is, mára sokan elfelejtették...
4/18 anonim válasza:
Egy apró gondolat:JK elött élt népek-emberek mind a pokolra jutottak?Ha Indiába születsz akkor milyen vallású lennél?Mielött fikázol más vallásokak GONDOLKODJ!!!"Azoknak az embereknek a világnézete a legveszélyesebb akik nem ismerik a VILÁGOT!"
5/18 anonim válasza:
11:18 - Egyetértek. Egyébként Jézus előtt is éltek olyan emberek, akik úgy éltek, ahogy ő követendőnek tartotta. Jézus ezt ki akarta hangsúlyozni, és időnként muszáj kihangsúlyozni, mert sokszor elfelejtik az emberek a vallások álarca mögé bújva, mi az igazán fontos.
6/18 anonim válasza:
11:03: én nem így emlékszem...most olvasgatom a Bibliát és épp egy hete olvastam Máté evangéliumában, hogy volt egy asszony, aki odament Jézushoz, hogy meggyógyítsa, de ő nem akarta megtenni, mert az asszony nem tartozott az ő népéhez, és azt mondta, hogy neki csak a saját népét kell vezetnie, és semmi köze a többiekhez...az asszonyt végülis meggyógyította, de csak azért mert a tanítványok kérték rá és addig unszolták, míg megtette
7/18 anonim válasza:
14:01 - Te csak olvasod vagy érted is a Bibliát?
8/18 anonim válasza:
Miért, mit lehet ezen félreérteni? Tényleg erről szól a történet, de ha gondolod, megkereshetem szó szerint is...
9/18 anonim válasza:
Keresd csak, és azt is írd meg, hogy melyik bibliafordítás.
10/18 anonim válasza:
Sejtem, melyik részre gondolsz, de rosszul értelmezed, a kánaáni asszony, akinek a lánya volt gonosztól megszállott. De nem olvastad akkor figyelmesen a részt. Jézus azokat gyógyította (azokat tudta meggyógyítani), akik hitükkel bizonyítottak. Ettől az asszonytól is ezt a bizonyítékot várta, és meg is kapta: "Asszony, nagy a hited. Legyen hát akaratod szerint."
De akinek a hite nem volt elég erős, azon nem tudott segíteni. Hiszen van egy olyan rész is, ami azt írja, hogy: "Bármit kértek hittel az imádságban, megkapjátok."
Szóval nem elég csak kérni, hit is kell, hogy megtörtén, anélkül Jézus is tehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!