Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Református lelkész feleségétől...

Református lelkész feleségétől a gyülekezet mennyire várja el, hogy hívő legyen?

Figyelt kérdés
Elvenne feleségül, mindenben egyek vagyunk, a hitünket leszámítva. Ő így is vállal. Nem akarja, hogy úgy konfirmáljak, hogy nincs a szívemben igaz hit. De én megtenném, mert úgy gondolom a gyülekezetből, az egyházból támadhatnák miattam. Tehát persze képmutatás lenne a hitvallás részemről, az ő "karrierje" érdekében...

2012. júl. 27. 21:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha meg szabad kérdeznem ti éltek nemi életet. Vagy vártok vele házasságig? Mármint ezt csak azért kérdezem mert a hívőknek tilos házasság előtt szexelni. És te azt mondtad, hogy nem vagy hívő. És a nem hívők már házasság előtt is szoktak szexelni. Bocsánat ha valami nem ide illőt kérdeztem, csak úgy érdekel.
2012. júl. 28. 17:13
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem is reméltem, hogy ennyien hozzászóltok (ráadásul mindenki értelmesen).

Kérdésekre válaszolok:

A dogma szó az én szótáramban létezik pejoratív értelemben, nem az övében.

Magamat egyébként hívőnek tartom, de a vallásos emberek szempontjából eretneknek számítok. Istenben gyermekkoromtól fogva természetszerűleg hiszek, de pl. másként fogom fel Jézus szerepét, az eredendő bűnt, kifejezetten idegen számomra a véráldozat értelmezése, a Bíbliával és jónéhány magyarázatával vitába szállok etc...

Tudom, hogy ezek miatt egy mélyen vallásos ember úgy tekint rám, mint akiben nincs igaz hit.

Szexuális élet? Igen a testünkkel is nagyon szeretjük egymást. A mélyen hívő ismerős párok egyikéről sem mondható el, hogy megtartóztatnák magukat.

köszönöm szépen a jókívánágokat is.

2012. júl. 28. 17:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Elnézést kimaradt két szó az utolsó előtti mondatomból: AZ ÁLTALAM ISMERT mélyen hívő párokról beszéltem csak.
2012. júl. 28. 17:39
 14/16 anonim ***** válasza:
De ti már házasok vagytok vagy még nem?
2012. júl. 28. 17:43
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem, még nem. De a döntés már megszületett. :)
2012. júl. 28. 17:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Akkor sok boldogságot!:)
2012. júl. 28. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!