Református lelkész feleségétől a gyülekezet mennyire várja el, hogy hívő legyen?
Nem a gyülekezetnek, hanem magának a lelkésznek kéne ezt elvárnia. Ha jól tudom a püspöknek is meg kell áldania a házasságot, s ez egy kritikus pont, mivel a feleségnek támogatnia kell a férjét, s így nem nagyon tudja.
Nem akkor minden örömnek az elrontója lenni, de ez bizony egy komoly probléma, mert ez nem csak minden hivő kapcsolatnak az alapja (elvileg), de egy lelkésznek -szerintem- csak hívő társa lehet, különben nem fog működni a házasság, hiszen életének a legfontosabb részét nem tudja megosztani a társával.
"felemás iga"???
Talán mert olyan nagy benne a szeretet, ami engedi továbblátni a dogmáknál...
Nem kötelező a püspöki áldás és nem kötelezően elvárt. Csak gondolom ajánlott, ezért is tenném meg.
Köszönöm a válaszokat. Azt leszűrtem belőle, hogy jól gondolom, csak támadnák miattam, ha nem mutatnám kifelé azt, amit látni szeretnének mások...
A házassággal kapcsolatos kételyét értem a válaszolónak, de ez nem befolyásolja a közös döntésünket.
Egy indiszkrét kérdés, ha szabad:
És nem is érdeklődsz a téma iránt? Úgy értem, hogy nem is szeretnél hívő lenni, mert úgy más lenne a helyzet. :)
Persze, ha úgy gondolnád most, hogy nem szeretnél akkor is, ki tudja...
de biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten érdekel, hiszen a párodhoz tartozik ez is, s egy idő után bízom benne, hogy másképp fogod látni.
Nem kívánom, hogy képmutatásból tégy bármit is, az valóban nem lenne helyes, azt kívánom ehelyett, hogy tudd őszintén majd az idő folyamán, igazi hittel tenni a párod mellett a dolgaidat! :)
hát ha egy lelkésznek Isten szava dogma akkor ott már baj van
Isten szavát az életed árán is be kell tartanod
főleg egy lelkésznek
ez nem játék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!