Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez miért nem...

Szerintetek ez miért nem káros egy gyerek fejlődésére?

Figyelt kérdés
[link]

2012. júl. 27. 14:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"Tévedsz kedves Barátom

Akkor ezt elmondhatnánk a Zsidókról is akik ugyan ezt a követelmény várta el a teremtő.Ez nem agy mosás, hanem a szülőktől való követelmény mert a gyermek, ajándék a teremtőtől, amit nem lehet eltékozolni.

És akkor Timóteus szüleit is lehetne agymosást felhasználóknak nevezni, mert ők is csecsemő kórtól tanították a gyermeket, isten szavára.

A gyermek akit kapunk nem játék, és a szülőt megfogja kérdezni a teremtő hogyan értékelte hogyan vezette a gyermekét akit kapott."

Csecsemő kórtól,ja....

A gyermek valóban nem játék,de ti mégis játszotok vele,és összezavarjátok.Csak az önző,fanatikus világotok érdekel titeket,és nem tartjátok tiszteletben egy kisgyerek lelki világát.A gyermek nem is érti igazából,hogy most mit is csinál rosszul a szülei szerint,mert még csak konkretizálva sincs a téma:rossznak tartja majd a játékait,és egyúttal saját magát is,mert szíve mélyén varázslósat játszana,de Jehova ezt elítéli,és a saját szülei is,akikre alapozza gyermeki bizalmát.Neki ez fog lejönni az egészből.

És akkor engedd meg,hogy reagáljak erre is:

"Nos ez egy provokatív kérdés.

Igazából ezt nem is tehetted volna közzé, mert nem nyilvánosságnak szánt kiadás.

Az emberek akik nem igazán szeretik a tanúkat,most erre kapva kapnak az alkalmon hogy kifogást emeljenek."

Hogyan lehet az,hogy ti azt állítjátok,Jehovánál van az igazság,de közben titkolni valótok van? Az igazság nem titkolódzik,nem hazudtolja meg önmagát,akkor sem ha van,akiknek nem tetszik a mondani valója.Ha Jehova igazságához tartozik a videó,akkor nincs olyan,hogy "nem nyilvánosságnak szánt kiadás"

Ezt mondta a Megváltó: „Én nyíltan szóltam a világnak, mindig a zsinagógában tanítottam és a templomban, ahová a zsidók mindnyájan összegyűlnek, és titokban semmit sem mondtam (Jn 18,20).”

„Miért kérdezel engem? Kérdezd azokat, akik hallották mit beszéltem nekik. Íme, ők tudják mit mondtam (Jn 18,21).”

2012. júl. 28. 16:23
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Nos pontosan jól tudom ezeket. Nem titkolózás van e mögött, hanem az ami jelen esetben meg is történt.

A tanuk és a teremtő szidása ellene való kifogás emelés.

az egyik hozzá szólót kirázta a hideg.

Csak azért mert a szülő kedvesen elmagyarázta hogy mit vár el a teremtő, és ezt a korának megfelelően tanítja, jelen esetben agy játékkal.

Nos mindenkinek joga van a gyermekét úgy és arra nevelni ahogy és amire akarja.

Mi a biblia irányadó mértékeinek megfelelően tesszük, ahogy a régi szülök, mint Timóteus szülei is tették.

Így Timóteus a húszas évei elején már utazó felvigyázó volt Pál apostol munka társa.

Nyilván az akkor még héber iratokból tanították a szülök, és nem hiszem hogy engedték volna más nem oda illő dolgokkal a figyelmét elterelni.

Ezért aztán sokan igen jó keresztények lettek, elkülönülve a világ szellemétől.

A keresztények nem tartanak a világgal,annak gondolkodásával, laza tanításaival.

mint ahogy Jézus ezt meg is hagyta semmilyen formában.

Lehet nullázni.:)

2012. júl. 28. 18:04
 13/24 anonim ***** válasza:
13%

Szerinted Jehova miért tiltotta a zsidóknak, hogy ne barátkozzanak nagyon mélyen más nemzetbeliekkel?Mert eltérítik őket az ő tanításukra.

Már meg bocsáss de hogyan tanítanád meg egy gyermeknek, mit gyűlöl a teremtő?Szerető, kedves korának megfelelő tanítás.

A korának megfelelően szemléltetésekkel, mert a gyermek is vizuális lény.

A szent írásban le van írva, hogy Gyűlöld amit isten gyűlöl.

Ezt hogyan tanítod meg egy 4-5 éves gyermeknek.

Ez nem zsarolás. Mint idéztem a szülők a teremtő mértékei szerint neveljék a gyermekeiket, nem a világban élő szabad tanításnak megfelelően.

Maga János ezt mélyen és határozottan kijelentette:

(1János 2:15, 16) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága. . .(1János 2:16, 17) . . .nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

Jézus határozottan kijelentette a Főpapi imájában, hogy a követői itt élnek a világban de nem alkotják részét annak és nem is folynak bele annak politikai és egyéb nem keresztény ügyekbe.

Nem velünk nem értetek egyet, hanem Jézus szavaival.

Csak körbe kell nézni milyen gyermekek vannak már kis kortól a szülő nem megfelelő tanítása miatt.

TISZTELET A KIVÉTELNEK

2012. júl. 28. 18:20
 14/24 anonim ***** válasza:
72%
Undorító videó, nem is találtam rá szavakat, mikor megnéztem.
2012. júl. 28. 18:46
 15/24 A kérdező kommentje:

Üdv

Privát üzenetben is megkaptam , hogy ezt tilos lett volna publikálni , de nem én tettem fel a videót az adott megosztóra , én csak úgy érzem ez a film nem szolgálja pozitívan a gyermekeket . Az nem baj ha egy szükő nem vesz meg mindent a gyermekének és biciklizni hívja . De nem tudom hogy a Jehova tanúinak sikerült e elérniük az amerikai álom életszinvonalát , hogy mindig eltudnák ovi vagy suli után vinni a gyermeket mozogni . Én is keresztény nevelésben részesültem , de nem zártak el a világtól . Én is kaptam játékpisztolyt és sokat játszottam vele , de például amikor megnéztünk egy James Bond filmet , azután megbeszéltük miért tette azokat a dolgokat. Nekem a kersztes háborúk negatív oldalát is sikerült korán elmagyarázni . Az semmiféleképpen nem jó , ha a gyermeket elzárjuk a külvilágtól , vannak dolgok amiket megkell tapasztalniuk ahoz , hogy megértsenek . A varázsló harcossal csak az a baj hogy varázsol , és ez persze egyből sátáni . Harry Potter is tud varázsolni és közben egy teljesen pozitív karakter , a könyvet biztos odadnám a gyermekemnek . Az ember főleg a gyermek csak a szabadság által tu mérlegelni dolgok között.

2012. júl. 28. 20:52
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Annyira nem vagyunk elvontak, mint ahogy be vagyunk állítva. akik ismernek minket, azok tudják, hogy sokan sportolnak, vannak fiatalok akik kondícióterembe is járnak edzeni, magam is járok szaunázni úszni.

A gyermekeket ugyan így kiviszik a játszó térre, elmegyünk nyaralni.

Nem csak segédmunkásokból áll a tanuk népe, hanem kiváló dolgozók orvosok jogászok egyetemet végzett emberek is megtalálhatók a köreinkben.

Sőt még egykori olimpiai él sportolók is vannak akik szakítottak a világ dolgaival.Mi nem a világ után megyünk, és nem akarjuk a világ, vagy az emberek tetszését elnyerni.

(1János 2:15, 16) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van . . nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

Nos köz tudott, hogy ha meg hallják az emberek, hogy Jehova, máris hátat fordítanak.

De ez nem nekünk szól egyéneknek Hanem annak az istennek akit képviselünk, mert ez a neve.

Többször próbáltam ki azt, hogy nem beszéltem Róla, és mélységesen egyet értettek velem egyes emberek.

Ám ahogy bele szőttem a nevét az érvelésbe, azonnal megrémültek az emberek, mintha valami gyilkossal beszélgetnének.

Ez a vers amit Jézus mondott magáért beszél.

(János 15:20, 21) . . .Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani. 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.

Mint ahogy a zsidók esetében úgy az emberek többségében sem ismerik fel, hogy ki az aki Őt küldte.Erről az istenről beszélünk aki Jézust elküldte.:))

Mély tisztelettel Kata

2012. júl. 28. 21:10
 17/24 anonim ***** válasza:
12%

Kedves Kérdező.

A gyermekek mint megfigyelted, nincsenek a külvilágtól elzárva, hiszen egy óvodába iskolába felső oktatási intézménybe is járnak ahol nem tanuk vannak.

A gyermekeknek mi is megtanítjuk a történelmi dolgokat, hogy tisztán lássák a világban zajló eseményeket, és ezeket egyeztetjük a biblia történetével, Jézus szavaival, hogy lássák hol tartunk az idők áramlatában a biblia szerint.

Nos csak azok akarják fel nagyítani a bizonyos tiltásokat amiket nem engedünk, akik nem másért csak prédikáló szolgálatunk miatt utálnak, mert egyébként megbecsült polgárai vagyunk minden államnak ahol élnek a tanuk, nem hajtunk végre fegyveres támadásokat, nem lopunk és igyekszünk a Jézus által felállított erkölcsi értékeket tisztán betartani, ami nem egyszerű ebben a világban.

Valahogy nem is kerülünk a média szeme elé sem, mert nincs miért.minden konfliktust kerülünk amennyire csak lehet, de a munkát Jézus parancsára el kell végezni.

Maradok tisztelettel

Kata

2012. júl. 28. 21:21
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Azt vettem észre hogy itt előszeretettel bírálják felül a bibliát, és figyelmenkivül hagyják a tanításait.A film teljesen összhangban van a bibliával. A gyerek varázslós dologgal szeretett volna játszani,de a varázslat az spiritizmus nem Istentöl hanem sátántol ered ezért figyelmeztet bennünket. Istenhogy tartsuk távol magunkat ezektöl 5 mózes 18:9-13. Persze mondhatjuk hogy a gyerek nemtud varàzsolni,meg mivel az egy müanyagdarab csak jàtszik , az kell a lelkivilàgànak,de Istent haragragerjeszti,mint az òkori izraelitàk esetèben Mikeàs5;12,13.kiírtom a varázslást kezedből és nem lesz többé közted ki mágiát űzne kiírtom faragott képmásaidat és oszlopaidat közüled De a helyzet ugyanaz mint a jàtèk fegyver esetèben azzal sem lehet ölni,csak hasonlít az igazira de semmitöbb, de vajon Isten igy gondolja nem Èzsaiàs 2:4,Itélkezni fogok a nemzetek között és elrendezi sok nép ūgyeit kardjaikat ekevasakká kovácsoljá, és lándzsáikat metszōkésekké,nép népre kardot nem emel és hadakozást többé nem tanulnak. A szūlök adnak sszàmot gyerekeikröl Istennek és csak olyan kikapcsolòdàsi formât vàlaszthatnak ami a bibliàval össze egyeztethetö 1korintusz 10:31,Mindent Isten dicsöségére tegyetek,szerintem az hogy a gyerek olyan jàtèkkal jàtszik ,amiért az izraeliták súlyos būntetést kaptak , ,nem vàlik Isten dicsõségére, még ha a gyerek nem is tud varázsolni. De ezek a biblia versek azèrt iròdtak anno hogy most mi ezek böl okuljunk.Ugyhogy nyugodtan felül lehet bíràlni a bibliát attol még ez az igazság.Meg azt vettem észre hogy itt feletébb fáj az igazság ugyhogy lehet,lepontozni:))
2012. júl. 30. 16:23
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"A gyerek varázslós dologgal szeretett volna játszani,de a varázslat az spiritizmus nem Istentöl hanem sátántol ered ezért figyelmeztet bennünket. Istenhogy tartsuk távol magunkat ezektöl 5 mózes 18:9-13."

Abban a korban elég sok dolog varázslásnak számított, amely valójában tudomány. Hol kéne meghúzni a határt szerintetek? A grafológia tudomány, vagy sátáni varázslás? A hipnotizáció? /stb./

Egy korábbi válaszolónak:

"Nos mindenkinek joga van a gyermekét úgy és arra nevelni ahogy és amire akarja."

Tévedés, és sajnos nagyon gyakori. Kötelesség megfelelően nevelni a gyereket, ez nem kiváltság. Az én szememben a lelkületi szabadságtól való megfosztás súlyos bűn a gyerekkel szemben.

2012. júl. 30. 17:28
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nos pontosan jól tudom ezeket. Nem titkolózás van e mögött, hanem az ami jelen esetben meg is történt.

A tanuk és a teremtő szidása ellene való kifogás emelés."

És mitől van félni valótok,ilyenkor Jehova nem véd meg az olyan "gonosz" világiaktól,mint én? és annyira hisztek Jehovában,hogy megtagadjátok a világ előtt? elég gyáva tett ez,talán nincs-e megírva,hogy a "langyosat kiköpi az Úr"? Ha valóban hinnétek Jehova erejében,felvállalnátok a nézeteiteket egy az egyben.De azért titeket komolyan kell venni,és kritikát mondani is bűn,mert ti mindent jól csináltok,pontosan követve a Szentírást...

2012. júl. 30. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!