Hogyan legyek ismét hívő?
Figyelt kérdés
úgy érzem elvesztem lassan a hitem. Keresztény vagyok, templomba még járok, de sokszor már a szöveget se mondom, mert úgy érzem nem hiszek benne (pl. Hiszek egy Istenben..) a prédikációra se nagyon figyelek már oda. s hogy miért járok még? talán keresem Istent, de nem találom. Úgy érzem szükségem van rá, de nem találom őt. Régen sokat imádkoztam, keresztényként éltem, betartottam a 10 par.-tot, most meg bűnös vagyok, nagyon. Hogyan találjam meg Istent?
köszönöm
20/L
2012. júl. 22. 19:43
11/13 anonim válasza:
Minden nap elmélyülten tanulmányozd a Bibliát, és a saját szavaiddal imádkozz; kérd az Urat, hogy segítsen visszatalálnod Hozzá. Naponta lehetőleg többször is imádkozz, a saját szavaiddal.
12/13 Sághegyi Csaba válasza:
Kedves kérdező, a Biblia szerint a hit hallásból van, a hallás meg Isten szava által. Ezért fontos, hogy naponta olvasd a Bibliát, minimum az Újszövetséget, elejétől végéig újra meg újra, mondjuk napi egy fejezet is jó kezdetnek. Isten szava az ember hitének a napi kenyere, a hit erősségének legfőbb biztosítéka. Imádkozz, hogy Isten szóljon hozzád a Bibliából és ő fog is. Isten áldjon!
13/13 anonim válasza:
Súr, te most nagy hülyeséget írtál, mert éppen a magas IQ-val rendelkező tudósok azok, akik vizsgálva mindenféle rendszert(világegyetem, emberi agy stb.)kezdenek rájönni arra, hogy Istennek léteznie szükségeltetik. Egyre több lelet kerül felszínre, ami pl. megerősíti a Bibliában leirtakat. A tudósok tábora már nem olyan egységes. A tudomány, ami régebben a hit ellentéte volt, egyre inkább a barátjává válik. Nem bánom, ha lepontoztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!