Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan legyek ismét hívő?

Hogyan legyek ismét hívő?

Figyelt kérdés

úgy érzem elvesztem lassan a hitem. Keresztény vagyok, templomba még járok, de sokszor már a szöveget se mondom, mert úgy érzem nem hiszek benne (pl. Hiszek egy Istenben..) a prédikációra se nagyon figyelek már oda. s hogy miért járok még? talán keresem Istent, de nem találom. Úgy érzem szükségem van rá, de nem találom őt. Régen sokat imádkoztam, keresztényként éltem, betartottam a 10 par.-tot, most meg bűnös vagyok, nagyon. Hogyan találjam meg Istent?

köszönöm

20/L

2012. júl. 22. 19:43
1 2
 1/13 Hazardteam ***** válasza:
100%
Ahhoz hogy megtaláld, jó helyen kell keresned. Ha kenyeret akarok venni, nem az illatszerboltban keresem. Rossz helyen kerested, nem találtad. De ez nem jelent semmit. Szólj hozzá a szobádban, a saját szavaiddal, mintha csak egy másik emberhez beszélnél. Persze tisztelettel. És meg fog hallgatni, elvezet magához. Küld majd olyanokat, akik TÉNLYEG ismerik és nem csupán frázisokban gondolnak rá, vagy vallási tradíciókban. És kezdd el olvasni az újszövetséget, Jézus beszédeit, pl. a hegyibeszédet. Ne várj senkire, ne kérdezz senkitől, ott a biblia, Isten szava és az bizony nem csak egy "könyv". Én ezt tanácsolom. Nekem bejött:)
2012. júl. 22. 19:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Most csak annyit írok, hogy mindenképpen maradj Isten közelében. Nemsokára küldök egy linket egy blogról, amit én írok és amelyik remélhetően sok útkereső fiatalnak választ ad kérdéseire. Jelenleg még szerkesztés alatt áll. Addig is csak azt tudom tanácsolni, vigyázz nagyon a lelkedre, legalább próbálj imádkozni és tudom, most talán kinevetsz, de én is imádkozni fogok érted.
2012. júl. 22. 20:02
 3/13 anonim ***** válasza:
59%

kedves Hazardteam válasza kezdetnek nem rossz.

Tetszik a szemléltetés!

Sőt ha imádkozol és komolyan veszed még az is megeshet, hogy elküldi hozzád a szolgáit.

Nem régen hallottam egy esetet, hogy egy ember, hasonlóan gondolkodott hozzád.

És azt mondta, az imájában, hogy x napon délután 2-kor csengessenek be hozzá az isten küldöttei.

Hihetetlen, de x napon délután 2-kor ott is voltak.

Bizony bizony.:)

2012. júl. 22. 20:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint nem csak én vagyok ilyen helyzetben :) Egy időben én is megpróbáltam az egyházban, a szertartásokban keresni újra Istent, még akkor, mikor az egykor tiszta, gyermeki hit változni kezdett. Aztán lassan átalakult valami mélyebbé, egyfajta biztos tudattá: tudom, hogy Isten létezik, és a megfelelő úton tart annak ellenére, hogy néha nagyon távolinak érzem. Tudom, mert nélküle képtelen lennék teljesíteni azokat a néha túl kemény elvárásokat, amiket saját magam elé állítok. Imádkozni is ritkán szoktam, legalábbis szavakkal - többnyire inkább csak egy-egy gondolat, néhány pillanat. Nem sok, de ez alatt nem gondolok másra, és ez éppen elég.

Mégis, néha - különösen, mikor magam alatt vagyok - betévedek a templomba, de nem a szertartásban, és nem a szavakban lelem meg a vigaszt, amit keresek, hanem abban, hogy akkor végre egy fél órára nem kell semmi mással foglalkoznom, csak azzal, hogy kiönthessem a szívem Istennek. Van egy másik hely, ami sokkal közelebb van hozzám, nem csak helyileg, és ahol valahogy mindig közelebb érzem magam Istenhez. Esténként, inkább késő éjszaka, mikor már nem járkálnak emberek, néha kimegyek a mezőre: felnézek a milliárdnyi csillaggal teleszórt égre, és néhány perc alatt minden a helyére kerül. Ne a szabályokban keresd Istent, hanem a szívedben, ne a templomokban, hanem a szabadban, és, ha egy reggel azon kapod magad, hogy tökéletesnek látod a fények játékát a leveleken, vagy az árnyékok táncát, akkor megtaláltad :)

2012. júl. 22. 20:08
 5/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

ez a "szolga" lehet pl. egy más vallású is? mert a barátom más vallást követ (egyistenhit) és ő vele sokat beszéltem régen Istenről, még most is néha, és ha vele erről beszélek, akkor valóban elhiszem, érzem, hogy ott van Isten, de mostanában nem sokat törődik velem a barátom, sajnos.

Lehet egy ok arra, hogy eltávolodtam Istentől,hogy egy nagyon közeli szerettem nemrégen halt meg és még mindig nem dolgoztam fel az elvesztését?

2012. júl. 22. 20:12
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolog nagyon fontos, amit érzek a soraidból: AKARSZ hinni! Ez nagyon fontos!

Fogd fel ezt úgy, mint egy próbatételt! Egyébként az, hogy bűnösnek érzed magad, eleve azt mutatja, hogy Isten közelében vagy még, máskülönben nem éreznéd bűnnek, amiket most annak érzel, nem érdekelne. Ha bánod a bűneidet és újra akarod építeni a kapcsolatodat Vele, akkor imádkozzál! Akkor is, ha nem érzed, hogy hiszed, amit mondasz. Próbálkozz újra meg újra, szólítsd meg Őt és akkor előbb vagy utóbb érezni fogod újra, hogy Vele beszélsz! Ha kétségeid vannak, akkor nagyon nehéz imádkozni, de Isten ezt az igyekezetet még többre fogja értékelni, mint amikor éretted a jelenlétét és úgy beszéltél Hozzá.

Ezen kívül, ahogy előttem is írták, érdemes olvasgatni a Bibliát, érdemes olvasgatni bibliai eseményekkel kapcsolatos kutatásokról, érdemes olvasni hívők írásait, ezeken keresztül is szól Hozzád Isten, segíteni fog, hogy visszatalálj Hozzá!

És még egy dolog: ne hidd, hogy ha visszatalálsz, akkor soha többet nem fognak kétségeid támadni! De fognak. De ezeket is újra le kell majd győznöd.

Egy saját példa: egy időben rengeteget olvastam különböző kutatásokról, amik bibliai eseményeket igazoltak, néztem ilyen témájú dokumentumfilmeket, sokat forgattam a Bibliát is. Aztán egyszer a templomban, pont, amikor éppen semmi különös nem történt, senki nem mondott, vagy tett semmi extrát, megrohant egy érzés. Egy nagyon erőteljes bizonyosságérzés. Egyik pillanatról a másikra. Ma is megdöbbenéssel emlékszem vissza rá. Olyan bizonyosságot éreztem, hogy ha belegondoltam abba, hogy vannak emberek, akik nem hisznek, NEM ÉRTETTEM, hogy hogy lehet, hogy ők nem látják, mennyire nyilvánvaló minden, ami a Bibliában le van írva. Érthetetlen volt a számomra, hogy lehet a teljesen nyilvánvalóban NEM hinni. Mindent átható, csodálatos érzés volt, teljesen a hatása alatt voltam.

És ami érdekes: ez évekkel ezelőtt történt. Világosan emlékszem rá. Emlékszem az érzésre is, ami elfogott. És MÉGIS jönnek elő bennem újabb és újabb kételyek! Ilyenkor emlékeztetem magam erre az élményre és tudatosan emlékszem is rá, de az érzés elmúlt, és kell a saját erőfeszítésem, akaratom, hogy a kételyeim ne uralkodjanak el rajtam.

Újra meg újra meg kell küzdenem a kételyeimmel. De AKAROK hinni! És úgy látom, Te is akarsz, ez a lényeg, ha nehéz is, imádkozz, kérd Istent, hogy segítsen közelebb kerülni Hozzá! A hit nem feltétlenül megtapasztalás, legtöbbször döntés. A megtapasztalás pedig kegyelem. Ha megkapod ezt a kegyelmet, az csodálatos. De ha nem, attól még a döntésed a hited mellett tarthat.

2012. júl. 22. 20:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen kedves, ez a szolga egy más imádatban van nem abban amiben vagy.

Igen pontosan ez is probléma lehet.

Ha valaki elveszít egy hozzátartozót, az igen fájdalmas.

Nem vagyunk egyformák, és más és más kép dolgozzuk fel.

Ám a bibliát ebben a helyzetben annál inkább forgatnod kell, és az ima nagyon szükséges. Pál írta, hogy az imában kitartóak legyünk, mert ez az egyik módja a teremtővel való kapcsolat tartásának.

(Róma 12:12) 12 Örvendezzetek a reménységben. Tartsatok ki a nyomorúságban. Legyetek állhatatosak az imában.

(János 11:24-27) 24 Márta így szólt hozzá: „Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor az utolsó napon.” 25 Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hitet gyakorol bennem, még ha meghal is, életre fog kelni; 26 s mindaz, aki él és hitet gyakorol bennem, nem fog meghalni soha. Hiszed-e ezt?” 2. . .

(János 5:27-29) . . .. 28 Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, 29 és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, az élet feltámadására,. . .

. Jézus életre fogja kelteni a földön mindazokat, akik halálalvásban vannak.

(1Korintusz 15:21, 22) . . .. 22 Mert ahogy Ádámban mindenki meghal, úgy a Krisztusban is mindenki meg fog elevenedni.

*** w11 3/1 22. o. „Vágyakozol majd kezed műve után” ***

„Vágyakozol majd kezed műve után”

NAGYON fájdalmas, amikor látjuk, hogy egy szeretett hozzátartozónk szenved, majd meghal. Természetes, hogy ez mélységesen megvisel minket. Ám vigasztaló tudni, hogy a Teremtőnk, tudja, min megyünk keresztül. Sőt, vágyik rá, hogy mindenható erejét felhasználva életre keltse a halottakat. Figyeld meg, hogyan támasztják ezt alá Jób szavai, melyek a Jób 14:13–15-ben lettek feljegyezve.

Szerintem próbáld meg felvenni vele a kapcsolatot újra, és folytasd vele a beszélgetést.

K.W:

2012. júl. 22. 22:10
 8/13 anonim ***** válasza:
69%
Kapcsold be az Atv-t vasárnap délelőtt 11-kor!:)
2012. júl. 23. 00:11
 9/13 anonim ***** válasza:
48%
Ne próbáld meg magadat erőszakkal visszaszoktatni a hitre. legyél az aki vagy.
2012. júl. 23. 17:36
 10/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, tanácsokat! Hálás vagyok értük , mindenkit felpontoztam. Ma imádkoztam, mert késztetést érzetem rá, hogy muszáj csinálnom és ima után sokkal jobb érzésem lett, olyan megnyugvás szállt meg, de még mindig nem az igazi. a Bibliát majd előveszem és olvasgatok belőle, hogy igaz útra térítsen.
2012. júl. 23. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!