Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezetesek! Önmegtartó...

Hit gyülekezetesek! Önmegtartóztatásról lenne szó, válaszolnátok kérdésemre?

Figyelt kérdés
Nagyon gáz így leírni, de 17 éves lány vagyok, fél éve megtértem. Sajnos Szent Szellem még nem áradt rám, csak amikor ugye megtértem, néha mosolyogtam, megvagyok keresztelkedve, szeretem Jézust is, néha eltávolodok Tőle, mert elég nehéz életem van és idáig könyörögtem rengeteget de még nem jött semmiféle válasz, segítség soha, pedig olykor nagyon kellett volna és mégse, de nem is mélyedek bele ebbe, azért írtam le hogy pl. ezek szoktak lenni mélyebb pontjaim, amikor átszoktam hágni az önmegtartóztatás szabályát... amikor már nem bírom. Fiatal vagyok még, biztos nagyon dolgoznak a hormonok, próbálom mindig megtartóztatni magamat de nem megy, amikor nagyon kiszoktam borulni, mert van is okom rá, tényleg nehéz helyzetben vagyok, elismerik ismerőseim is, ilyenkor nem bírom tovább, szeretethiányom van, meg mindenféle rossz érzésem. Szűz vagyok még, az is maradok házasságig természetesen. Mit tudok csinálni, hogy kibírjam áthágás nélkül? Ilyen 3-4 hónapokat szoktam bírni, de piszkos gondolataim akkor is vannak, majdnem minden nap. Hiába kértem, nem szabadultam meg ezektől a kéjes vágyaktól, max. annyit ért az ima, hogy éreztem kb. 2 napig, hogy fontosabb nekem Jézus közelsége a mocskos dolgoknál. Úgy érzem, hogy még fölényben van a testi életem a szellemivel szemben, hiszen visszatartom magamat de simán mennék rockkoncertekre, hegyaljára, stb. meg durva metál zenéket hallgatok, hiába próbálok dícséreteket, akkor is Junkies meg ilyenek mennek. Elég összetett a problémám, biztos sok minden az okozója a mocskos gondolatoknak, tetteknek, és ez a leggyakoribb ok, ami miatt eltávolodok Istentől, de mégis: mit tudok csinálni? Köszönöm! :)

2012. júl. 22. 00:12
1 2 3 4
 31/38 kzs ***** válasza:

Kedves kérdező lány!

Mindezidáig azon voltam, hogy segítsek, de egyre inkább az az érzésem támad, hogy kamuzol.

Szerintem sohase tértél meg, pláne nem a Hit Gyülekezetében. Nem vagy te kikészülve lelkileg, és csak azért tetted fel a kérdésedet, hogy röhöghess ezen az egészen.

Tudod mit? Kivánom neked, hogy VALÓBAN éld át azokat, amiket eleinte írogattál a kommentjeidben. Hogy valóban ilyen sz@r helyzetben legyél!

Akkor talán válaszolsz a privát üzenetekre...

2012. júl. 25. 08:00
 32/38 A kérdező kommentje:
Nem kamuztam, így történt velem minden, teljesen őszinte voltam. Megpróbálok újra hinni, nem röhögtem senkin-semmin, mit röhögjek a válaszotokon? Próbálom észben tartani inkább, tényleg mindig visszavonulót akarok fújni magamnak, hogy akkor nem is érdekel az egész, tudom, látszik a kommentjeimen is, de erőt vettem, és nem várok semmit sem Istentől, csak szolgálok neki, aztán majd jönnek válaszok, türelmes leszek.
2012. júl. 25. 23:56
 33/38 A kérdező kommentje:
mármint Istentől a válaszok
2012. júl. 25. 23:57
 34/38 A kérdező kommentje:
Tényleg nevetséges vagyok, de nem kamuztam, kikérem magamnak a cica jelzőt, inkább nem kérdezek máskor, mert nagyon nevetséges vagyok. Köszönöm a válaszokat! Okkulok belőlük
2012. júl. 26. 00:06
 35/38 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne legyél ilyen sértődős, a cicák nagyon aranyosak. :D

Azt írtad, nem az a lány vagy, és hogy meglepő a hasonlóság.

Ha külön-külön nézem a két esetet, sajnálatra méltó, és segítségre szoruló embert látok. Ha egyben, akkor kamusorozatot. Ezért gondoltam, átnézem még egyszer a kérdezői kommenteket mindkét kérdésben; és most még több hasonlóságot találtam, mint előzőleg...

Ezért megkérdezem, és kérlek, válaszolj őszintén: Válaszoltál már a privát üzenetekre? Ha igen, kiére?

Ketten is jelezték, hogy írtak neked privátot; mivel mindketten engedélyezték a nickjük megjelenítését, nem lesz gond megnevezni egyiküket sem. Úgy gondolom, ha tényleg ekkora kulimászban vagy / lennél, akkor éltél vagy élned kellett volna a felajánlott lehetőségekkel. Nos?

2012. júl. 27. 01:47
 36/38 Hazardteam ***** válasza:

Nekem válaszolt tegnap ilyenkor, ma vettem észre. Annyit írt, hogy "nem kamuzott semmivel, minden igaz, amiket írt" meg egy kérdést arra vonatkozóan, hogy "Ennyire hülyének tűnjek, hogy kamuzásnak veszitek az egészet, hogy csak röhögök rajta?"

Lehet, hogy csak a "stílus" miatt tűnt fel 3 különböző embernek ez a dolog, lehet, hogy nem, én mindenesetre több furcsaságot látok benne, mint, amennyit "elvárhatnék" így 14 év után a neten kis amatőrként:) Éppezért részemről a téma lezárva, ha igaz az egész, akkor innen nem "segíthetek" főleg, ha a kérdező eleve közli, hogy amúgy se érdekli, meg amúgy sem vagyok lelkész, ha pedig valaki csak lejáratni akarta a hgy-t, akkor sem tudok azonosulni egyik oldallal sem, főleg ennyi ismeretanyag alapján szóval.. passz. A "másik" postot nem olvastam, nekem ez is elég "édes" volt bőven. Többször elolvasva a fő "kérdést" (az eredetit) összesen 1db kérdést találtam: "Mit tudok csinálni, hogy kibírjam áthágás nélkül?" de nekem még az sem világos, hogy ha valaki szűz, mégis mi a rossebet kell kibírnia 3-4 hónapokig, ill. mi van azután? És hogy a Junkies melyik univerzumban számít "durva metálzenének"?:) Nem tudom, melyik a nagyobb szentségtörés, az abszolute érthetetlen "bűn" ami számomra totál homály, vagy ez utóbbi Junkies dolog. Egyelőre a másodikra szavazok:)

2012. júl. 27. 02:45
 37/38 anonim ***** válasza:

@ Hazardteam:

Köszi a visszajelzést. :)

Én csak 2011. 06. 21-én regisztráltam a GYK-n, előtte nem is voltam más fórumokon sem, úgyhogy nincs annyi tapasztalatom, mint neked.

Viszont nagyon szoktam figyelni. :D

Szerintem is személyes segítség lenne a legjobb a kérdezőnek, így a neten keresztül már kimerültek a lehetőségek. Azért kérdeztem rá a privátra is.

Az alapprobléma explicite a "piszkos gondolatok", implicite pedig az önkielégítés. Check it, pls. :)

A banda ügyében nem tudok nyilatkozni, mivel még csak nem is hallottam a nevét ezelőtt; most rákerestem, valami punk-rockot írnak.

De szerintem ez részletkérdés az összeshez képest...

2012. júl. 27. 03:02
 38/38 anonim ***** válasza:
Nem kell ,azt, abbahagyni.
2019. okt. 27. 23:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!