Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ré,Hórusz,Ízisz,Ozirisz,és a...

Ré,Hórusz,Ízisz,Ozirisz,és a többi ókori egyiptomi isten miért nem büntetni meg Egyiptom népét, amiért azok már nem őket, hanem az ábrahámita Isten imádják? Ha ezek az ősi istenek csoportosan kihívnák Allah-ot egy párbajra, akkor le tudnák győzni őt?

Figyelt kérdés

tegnap 19:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az egyiptomiak keresztény hitre tértek, szinte kizárólag csak keresztények, őket nevezzük koptoknak. Ne keverd a később betelepülő és az országot leuraló muzulmán arabokkal őket.
tegnap 19:31
 2/10 A kérdező kommentje:
De a koptok és az egyiptomi arabok is ugyanazt az ábrahámita Istent imádják. Emiatt az ókori egyiptomi istenek nem haragszanak? Nem akarják visszaszerezni a híveiket?
tegnap 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem haragszanak mert nem léteznek.

Ézsaiás 45,5: "Én vagyok az Úr, és senki más; nincs Isten rajtam kívül."

Jakab 2,19: "Te hiszed, hogy egy Isten van? Jól teszed; a démonok is hiszik, és rettegnek."

tegnap 20:03
 4/10 anonim ***** válasza:
40%
JHVH, allah, adonai ugyanannak az ábrahámita "istennek" a nevei. Ez az általunk szürke idegenekként ismert földönkívüliek kollektív tudata, fizikailag a mi holdunkon és a Mars holdjain valamint a Mars bolygón vannak jelen nagy csészealj alakú űrhajóik vannak. Technológiailag fejlettebbek nálunk sajnos. Ez egy ragadozó faj, az emberek lelkeit gyüjtik és energiaforrásként használják. (Az emberi lélek egy négy pólusú mágnes, nagyon pongyolán megfogalmazva) A hívő lelkek haláluk után átadják magukat és önként beépülnek ebbe a kollektív tudatba mint táplálék, valóban egyesülnek az istenükkel ahogyan meg lett ígérve nekik, de többé már nem rendelkeznek egyedi tulajdonságokkal ahogyan az általunk a fizikai világban elfogyasztott csirkéknek sincsenek már baromfi tulajdonságai miután testünkbe épültek. Bárki kapcsolata léphet JHVH-val akinek nyitott a "harmadik szeme" vagyis a 6.csakrája én is megtettem már és hatalmas félelmet éreztem láttam ahogyan látnak engem a szürkék halálfélelmem volt tőlük, a múltban Aleister Crowley is kapcsolatba lépett velük(az ő módszere inspirált) le is rajzolta. Az emberiség igazi istenei és alkotói visszamenekültek az Orion csillagképben található bolygójukra, a maja, egyiptomi, kínai... piramisok ezért vannak olyan helyzetben mint az orion öv csillagai. Van egy másik faj is akik a szürkék gazdái, miattuk menekültek el. Sajnos nem tudjuk hogyan győzzük le őket :(
tegnap 20:21
 5/10 A kérdező kommentje:
#3 És azt mivel tudod bizonyítani, hogy nem léteznek? Több ezer éven át imádta őket Egyiptom népe!
tegnap 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:
26%

Ezek szerint a tündék is léteznek, mert Tolkien óta sokan hisznek benne?

Az, hogy vki hisz vmiben nem azt jelenti, hogy létezik is. A hitnek az a lényege, hogy nem tudod, hogy valóban létezik. Amit tudományosan belehet bizonyítani, abban nem hiszel, hanem tudod, hogy létezik.

tegnap 21:44
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 De Tolkien a tündéit egyértelműen kitalálta, ami más mint egy vallás.
tegnap 21:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Miért szerinted a vallást nem az emberek találták ki?

Mit hiszel honnan lett? Egy főnix tojásból pattant ki???😂😂

tegnap 22:14
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

"#6 De Tolkien a tündéit egyértelműen kitalálta, ami más mint egy vallás."

Még csak ez sem igaz. Tolkien a tündéket a skandináv mitológiából vette át.

Meg a törpöket is.

tegnap 22:23
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem Tolkien találta ki a tündéket, hanem ahogyan írták előttem is, a skandináv mitológiából vette át őket (a kilenc világból ők népesítik be Alfheim-et). Ők egyébként elég sok hasonlóságot mutatnak a kelta tündérekkel.

Viszont pont jól írtad, hiszen attól még nem lesz valódi valaki vagy valami, hogy hisznek benne. Ez tökéletesen igaz a keresztény istenre és az egyiptomi istenekre is.

ma 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!