Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezetesek! Önmegtartó...

Hit gyülekezetesek! Önmegtartóztatásról lenne szó, válaszolnátok kérdésemre?

Figyelt kérdés
Nagyon gáz így leírni, de 17 éves lány vagyok, fél éve megtértem. Sajnos Szent Szellem még nem áradt rám, csak amikor ugye megtértem, néha mosolyogtam, megvagyok keresztelkedve, szeretem Jézust is, néha eltávolodok Tőle, mert elég nehéz életem van és idáig könyörögtem rengeteget de még nem jött semmiféle válasz, segítség soha, pedig olykor nagyon kellett volna és mégse, de nem is mélyedek bele ebbe, azért írtam le hogy pl. ezek szoktak lenni mélyebb pontjaim, amikor átszoktam hágni az önmegtartóztatás szabályát... amikor már nem bírom. Fiatal vagyok még, biztos nagyon dolgoznak a hormonok, próbálom mindig megtartóztatni magamat de nem megy, amikor nagyon kiszoktam borulni, mert van is okom rá, tényleg nehéz helyzetben vagyok, elismerik ismerőseim is, ilyenkor nem bírom tovább, szeretethiányom van, meg mindenféle rossz érzésem. Szűz vagyok még, az is maradok házasságig természetesen. Mit tudok csinálni, hogy kibírjam áthágás nélkül? Ilyen 3-4 hónapokat szoktam bírni, de piszkos gondolataim akkor is vannak, majdnem minden nap. Hiába kértem, nem szabadultam meg ezektől a kéjes vágyaktól, max. annyit ért az ima, hogy éreztem kb. 2 napig, hogy fontosabb nekem Jézus közelsége a mocskos dolgoknál. Úgy érzem, hogy még fölényben van a testi életem a szellemivel szemben, hiszen visszatartom magamat de simán mennék rockkoncertekre, hegyaljára, stb. meg durva metál zenéket hallgatok, hiába próbálok dícséreteket, akkor is Junkies meg ilyenek mennek. Elég összetett a problémám, biztos sok minden az okozója a mocskos gondolatoknak, tetteknek, és ez a leggyakoribb ok, ami miatt eltávolodok Istentől, de mégis: mit tudok csinálni? Köszönöm! :)

2012. júl. 22. 00:12
1 2 3 4
 21/38 Hazardteam ***** válasza:

Na az ilyenektől óvja meg a jó ég..

A kérdezőnek: pár napja küldtem amúgy mailt:)

2012. júl. 23. 02:54
 22/38 anonim ***** válasza:

Helló, Kérdező :)

Ugye, ez is a te kérdésed?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Ha esetleg nem, akkor elnézést; viszont akkor olvasd át mindenképpen, nagyon érdekes hasonlóságokat fedezhetsz fel; és vannak igazán jó válaszok.

[Az utolsó oldalakon már nagyon eltértünk a témától, az nem olyan fontos; viszont találsz jó zenéket is.]

Üdv. :)

2012. júl. 23. 03:20
 23/38 Hazardteam ***** válasza:
15 kontra 17. nem hinném, hogy 3 hónap alatt 2 évet öregedett volna.
2012. júl. 23. 03:51
 24/38 anonim ***** válasza:

Azt én sem hinném, nem vagyok h.lye.

De ha figyelmesen elolvasod a kérdések leírását plusz az összes kérdezői kommentet, meglepő azonosságokat fogsz észrevenni.

2012. júl. 23. 04:31
 25/38 eric_one ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ahogy egyre több kommentedet olvasom, kezd érthetőbbé válni a problémát amit megosztasz itt velünk. Nekem most két dolog jutott eszembe ezzel kapcsolatban. Egyik:

Nem az a lényeg hogy érezd, hanem hogy higgy benne. A hit definíciója pedig ez Zsidókhoz írt levél 11,1 olvasható

" A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés."

egy új fordítás szerint:

"Hinni pedig azt jelenti, hogy bizonyosak vagyunk abban, amit remélünk. Aki hisz valamiben, az meg van győződve arról, hogy az a dolog valóságosan létezik, annak ellenére, hogy nem látja."

Tehát a hit és ne a fizikai megtapasztalásokat helyezd előtérbe.

Másrészt, minden ember egy életen át (sem) tanulja meg az Istennel való közösséget, vagy hogy teljes megismerésre jusson. Mert Istenben mindig új és új van, egyszerűen nem lehet ráunni vagy hasonlók. De elindul ez a folyamat és fejlődik fokozatosan, néha idővel kiderül hogy nem jó irányba megyünk. Nálad azt látom hogy Istent egyfajta kávéautomataként szeretnéd használni. Bedobom az érmét és jön a kávé. Bedobom az imát este, és reggelre minden megváltozik. De nem így van. Ne Te akard Istent a szolgálatodra állítani, hanem pont fordítva, Te kezd el Istent szolgálni. Mert amikor a szívedben csalódsz benne hogy Te már mióta jársz gyülekezetbe és nem gyógyultál még meg, akkor tulajdonképpen a fentiek történnek, azt akarod hogy Isten szolgáljon Tégedet. Isten szuverén módon gyógyít meg embereket, kegyelemből, ajándék és nem érdem miatt, és vannak akiket meg nem, pedig emberi gondolkodásunk szerint akár meg is érdemelné. Egyszer olvastam egy nagyszerű prédikátor könyvében "hogy ha megértenénk hogy Isten miért gyógyít meg egyeseket, másokat miért nem, akkor magát Istent értenénk meg..." Elgondolkodtató...

Isten azt várja hogy szánd oda magadat, szíved, és életednek minden területét. Ne akarj megtartani magadnak semmit abból. Mondja az ige hogy vagy legyél forró, vagy legyél hideg, de langyos ne legyél mert az olyan mint a langyos víz, s azt mi emberek is kiköpjük, nem csak Isten ahogy írva van. Tehát ne a küszöbön állj, és hol világi hol Krisztus követőjének érezd magad. Elmész bizonyos helyekre, megnézel bizonyos dolgokat, vagy olyan zenéket hallgatsz melyek Istennek utálatosak, azután elmész dicsérni Őt a gyülekezetbe. Ennek véget kell vetni Te is tudod, mert ez a kettősség felemészt, sőt összetörheti a személyiségedet.

Ha most vasárnap voltál, akkor hallottad gondolom Ruff Tibitől hogy Jézus nem egy tömeget szeret, hanem minden embert külön külön saját magához mérten értékesnek tart és szereti. Téged ugyanúgy szeret, mint a többieket ott a gyülekezetben, és a többi milliót a többi gyülekezetben, meg akik nem tartoznak gyülekezethez azokat is természetesen.

Azok az okkultizmushoz kötődő tárgyak a környezetedben pedig okozhatnak neked ilyen gyötrelmeket, mivel a tárgyakhoz kapcsolódhatnak gonosz szellemi lények. Akik ezáltal legálisan tartózkodhatnak ott, és feldúlhatják a család életét.

Édesanyáddal való kapcsolatodra reagálva még annyit hogy próbálj törekedni a kapcsolat javítására, gyakorold a hosszú-tűrést vele szemben. Függetlenül hogy ki hibás, ki meg nem, részedről tegyél meg mindent. Mert Isten igéje szerint a szülők tisztelete a hosszú élet titka :)

2012. júl. 23. 10:32
 26/38 kzs ***** válasza:

@ eric_one

Nagyon jó a hozzászólásod. Tetszik ahogy kifejted ezt a kettősséget. Valóban ez a helyzet, de változás csakis Isten Szelleme által lehetséges. Ez pedig nagyon gyakran hosszú kitartás eredményeképpen jön létre.

A kérdező lány számára most az a legfontosabb, hogy bizonyságot szerezzen Isten szeretete felől.

Emiatt fontos, hogy a lehető leggyakrabban (sőt mindig) járjon el az ember Istentiszteletekre.

Nyilvánvaló hogy meg kell szabadulni mindazoktól az utálatosságoktól, amik hátráltatják az emberben a hit fejlődését (és ezáltal Isten munkáját). Nem félretenni kell ezeket a dolgokat (legyen az CD-lemez, könyv, stb),nem eladni, hanem megsemmisíteni.

Csak a kezdeti lépés nehéz (rászánnia magát az embernek), de aztán már könnyen megy.

Különben javaslom Neked - kérdező lány - hogy ha nem pesti vagy, feltétlenül menj el oda a pesti HIT-parkba. Az apostoli kenet hatalmasan tud áradni, és erre nagy szükséged van.

2012. júl. 23. 11:09
 27/38 Hazardteam ***** válasza:
100%
Meg egy megtérés sem ártana. Kezdetnek legalábbis megtenné.
2012. júl. 24. 14:42
 28/38 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. megtértem. türelmes vagyok anyukámmal. nem, nem az a lány vagyok, meglepő a hasonlóság :D nekem vállízületemmel van galiba. köszönöm, de az időt ne fecséreljétek a hosszú válaszok írására, feladtam, kész, nem megyek többet, vidéki vagyok amúgy. fél éve imádkozom, nem türelmetlen akarok lenni csak az a félév iszonyatosan hosszú már, egy nap hosszú, nem hogy 6 hónap, szörnyű........... és ha nem törődöm az egész témával, nem fáj, nem rossz, ezért teszem azt :( biztos másfelől rossz, de hittel is rossz, rosszabb még
2012. júl. 24. 18:31
 29/38 Hazardteam ***** válasza:
100%
Ne kamuzz cica, nem áll jól. Amúgy meg nem McDonalds, valamit benéztél. Már, ha igaz az egész történet..
2012. júl. 24. 18:43
 30/38 anonim ***** válasza:
51%
Vagy esetleg menj el egy közeli keresztény közösségbe, ahol nem szabályokkal meg mindenfélével vesznek körül, hanem szeretettel.
2012. júl. 24. 19:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!