Hit gyülekezetesek! Önmegtartóztatásról lenne szó, válaszolnátok kérdésemre?
Kedves Kérdező!
Életed legjobb döntését hoztad meg, amikor Isten hívására pozitív döntést hoztál. De tudnod kell hogy a megtérés az nem egy védőoltás, igazából akkor beszélhetünk arról hogy valaki megtért valóságosan, ha onnantól kezdve a szívében egy folyamatos változás indult el, s mindez látszik az életében is. Egy fejlődés amit az ige és a Szent Szellem munkálkodik ki az emberben, így teszi az embert alkalmassá, ezáltal válik az ember Isten számára elfogadhatóvá.
Sok jó választ adtak eddig itt neked a testvérek. Ezen a kettősségen amiben Te vagy most, magam is átmentem. Rá kellett jöjjek hogy az előző életemet (megtérés előttit) kárnak és szemétnek kell ítéljem magamban valóságosan. Az embernek a bűnt gyűlölnie kell egyre inkább, és erre törekedni, és az igazságot egyre jobban szeretni. Ez pedig egy folyamat. Mert Isten azt igérte hogy az ellenségeinktől megszabadít, de amit szeretünk és ragaszkodunk érzésektől melyek a barátaink továbbra, attól nem.
Volt-e "vízkeresztséged"? Mert az egy fontos állomása a hitéletnek, hiszen ott Isten elpecsételi az embert a maga számára. Valamint javaslok egy szellemi háztakarítást az otthonodban. Azok a tárgyak, zenék, ruhák melyek az elöző életedre emlékeztetnek, véglegesen szabadulj meg tőlük. Katolikus szobrocskák ha vannak főleg, sátáni szimbólumok (fordított kereszt) ezeket törd össze és dobd ki. Nyílván vannak ruhák, cd-k amiket el lehet adni is, tehát átgondolva, megimádkozva csináld. Én kidobáltam mindent, mert engem így vezetett a lelki ismeretem, és nagyon jó, és szabad érzés volt utána. Nem bántam meg, maga a szellemi háztakarításnak pedig igei alapjai is vannak.
Kezd el tudatosan is az Istennel való személyes, bensőséges kapcsolat kiépítését, biblia olvasás, imádkozás, istentiszteletre is menj amikor csak tudsz, hiszen jó dicsérni az Urat a szentek közösségében, valamint a kenet alatt prédikált ige (tanítások) segít, közelebb visz Istenhez. Ha teheted menj ifi-be is, ott van lehetőséged korosztályodból jó kapcsolatok kiépítésére stb. Végül de nem utolsó sorban vedd igénybe a pásztorlást, (bűnvallás, életvezetési tanácsok az ige alapján stb)
Még annyit akartam, hogy számomra a világ legjobb zenekara a Metallica volt, nehéz is volt kidobni lemezeiket, de dicsőség Istennek elkezdtem keresgélni és sok remek keresztény rockbandát találtam, akiknek dalszövegeivel már azonosulhattam, és érzem hogy zenéikben is "más" a szellemi töltet.
Hánykor szoktál lefeküdni?
Mennyit szoktál enni és mikor?
Nem az én érdekem:)
De ha már megkérdezted, akár az is lehetett volna a szándékom, hogy kajálni hívjalak.
Melyik haverodat hoznád magaddal és hová?
Ha ő ott lenne, melyik zenét szeretnéd hallgatni?
És ha nem, akkor melyiket?
Nyugodtan linkelhetsz is, ha van kedved:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!