Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezetesek! Önmegtartó...

Hit gyülekezetesek! Önmegtartóztatásról lenne szó, válaszolnátok kérdésemre?

Figyelt kérdés
Nagyon gáz így leírni, de 17 éves lány vagyok, fél éve megtértem. Sajnos Szent Szellem még nem áradt rám, csak amikor ugye megtértem, néha mosolyogtam, megvagyok keresztelkedve, szeretem Jézust is, néha eltávolodok Tőle, mert elég nehéz életem van és idáig könyörögtem rengeteget de még nem jött semmiféle válasz, segítség soha, pedig olykor nagyon kellett volna és mégse, de nem is mélyedek bele ebbe, azért írtam le hogy pl. ezek szoktak lenni mélyebb pontjaim, amikor átszoktam hágni az önmegtartóztatás szabályát... amikor már nem bírom. Fiatal vagyok még, biztos nagyon dolgoznak a hormonok, próbálom mindig megtartóztatni magamat de nem megy, amikor nagyon kiszoktam borulni, mert van is okom rá, tényleg nehéz helyzetben vagyok, elismerik ismerőseim is, ilyenkor nem bírom tovább, szeretethiányom van, meg mindenféle rossz érzésem. Szűz vagyok még, az is maradok házasságig természetesen. Mit tudok csinálni, hogy kibírjam áthágás nélkül? Ilyen 3-4 hónapokat szoktam bírni, de piszkos gondolataim akkor is vannak, majdnem minden nap. Hiába kértem, nem szabadultam meg ezektől a kéjes vágyaktól, max. annyit ért az ima, hogy éreztem kb. 2 napig, hogy fontosabb nekem Jézus közelsége a mocskos dolgoknál. Úgy érzem, hogy még fölényben van a testi életem a szellemivel szemben, hiszen visszatartom magamat de simán mennék rockkoncertekre, hegyaljára, stb. meg durva metál zenéket hallgatok, hiába próbálok dícséreteket, akkor is Junkies meg ilyenek mennek. Elég összetett a problémám, biztos sok minden az okozója a mocskos gondolatoknak, tetteknek, és ez a leggyakoribb ok, ami miatt eltávolodok Istentől, de mégis: mit tudok csinálni? Köszönöm! :)

2012. júl. 22. 00:12
1 2 3 4
 11/38 eric_one ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Életed legjobb döntését hoztad meg, amikor Isten hívására pozitív döntést hoztál. De tudnod kell hogy a megtérés az nem egy védőoltás, igazából akkor beszélhetünk arról hogy valaki megtért valóságosan, ha onnantól kezdve a szívében egy folyamatos változás indult el, s mindez látszik az életében is. Egy fejlődés amit az ige és a Szent Szellem munkálkodik ki az emberben, így teszi az embert alkalmassá, ezáltal válik az ember Isten számára elfogadhatóvá.

Sok jó választ adtak eddig itt neked a testvérek. Ezen a kettősségen amiben Te vagy most, magam is átmentem. Rá kellett jöjjek hogy az előző életemet (megtérés előttit) kárnak és szemétnek kell ítéljem magamban valóságosan. Az embernek a bűnt gyűlölnie kell egyre inkább, és erre törekedni, és az igazságot egyre jobban szeretni. Ez pedig egy folyamat. Mert Isten azt igérte hogy az ellenségeinktől megszabadít, de amit szeretünk és ragaszkodunk érzésektől melyek a barátaink továbbra, attól nem.

Volt-e "vízkeresztséged"? Mert az egy fontos állomása a hitéletnek, hiszen ott Isten elpecsételi az embert a maga számára. Valamint javaslok egy szellemi háztakarítást az otthonodban. Azok a tárgyak, zenék, ruhák melyek az elöző életedre emlékeztetnek, véglegesen szabadulj meg tőlük. Katolikus szobrocskák ha vannak főleg, sátáni szimbólumok (fordított kereszt) ezeket törd össze és dobd ki. Nyílván vannak ruhák, cd-k amiket el lehet adni is, tehát átgondolva, megimádkozva csináld. Én kidobáltam mindent, mert engem így vezetett a lelki ismeretem, és nagyon jó, és szabad érzés volt utána. Nem bántam meg, maga a szellemi háztakarításnak pedig igei alapjai is vannak.

Kezd el tudatosan is az Istennel való személyes, bensőséges kapcsolat kiépítését, biblia olvasás, imádkozás, istentiszteletre is menj amikor csak tudsz, hiszen jó dicsérni az Urat a szentek közösségében, valamint a kenet alatt prédikált ige (tanítások) segít, közelebb visz Istenhez. Ha teheted menj ifi-be is, ott van lehetőséged korosztályodból jó kapcsolatok kiépítésére stb. Végül de nem utolsó sorban vedd igénybe a pásztorlást, (bűnvallás, életvezetési tanácsok az ige alapján stb)

Még annyit akartam, hogy számomra a világ legjobb zenekara a Metallica volt, nehéz is volt kidobni lemezeiket, de dicsőség Istennek elkezdtem keresgélni és sok remek keresztény rockbandát találtam, akiknek dalszövegeivel már azonosulhattam, és érzem hogy zenéikben is "más" a szellemi töltet.

2012. júl. 22. 20:43
 12/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes választ, végigolvastam többször is mindet. Szent Szellemmel is és vízzel is meglettem keresztelve. Sajnos a családban materialista, táltos, okkultista, katolikusok vannak, így a szobrocskákat nem tudtam eltüntetni a közelemből :| de engem nem zavarnak, szerintem Jézus megvéd ezektől a káros szellemi hátterű tárgyaktól. Igen, minden halálfejes cuccomat kihajítottam, azóta lettek másikak, zenéket töröltem telefonról, újra rá lettek rakva, kis híján elmentem valamelyik fesztiválra, csak nem volt pénzem rá. Egy istentiszteletet sem hagyok ki, mindig úgy vagyok szinte, hogy az eszem elvezérel rá, de szívemmel otthagynám, mert nekem hatalmas fájdalom, hogy nem érzem Isten közelségét. Egyszerűen amikor mindig imádkozom, és könyörgöm, és nem veszi ki Isten azt a hatalmas, széjjelfeszítő, írtózatos fájdalmat a mellkasomból (nem szervi okú) akkor szoktam könnyezni. Nagyon fáj, nagyon rossz... rengetegszer felakartam már adni és fel is adtam, de mindig elmentem istentiszteletre, és énekeltem is, próbáltam akkor is dícsérni az urat, amikor marhára nem esett jól. Az a baj, hogy én ha csalódok nagyot akármiben is (nagyon sokszor történt már), én attól elakarok minden áron szakadni és elfelejteni, hogy ne csalódjak többet, és ezzel is így van, hiszen ilyen mosolygáson kívül nem érezhettem idáig soha Isten szeretetét! És ezt rühellem, nem bírom elviselni, menekülök a durva zenékbe, hát ezt nem lehet kibírni! :'( Ismerősöm 2 hete járt és meggyógyította egy sebét, nekem meg egy éve tartó mindegy milyen ízületbetegségemet nem gyógyítja meg. Mindig a határán vagyok e kettőnek: "na, jól van, itt volt elég az egészből én nem fogok szomorú lenni miatta meg nekem ne okozzon fájdalmat a hiány" vagy "jaaaaj Istenem mindent megteszek, csak hadd közeledjek hozzád" és ez szokott 2 napig tartani, utána hallgatom a zenéket mert ugyanúgy fáj, csalódtam. Ő az egyetlen egy, akitől szeretet várok, de nagyon! Szüleim nem törődnek velem, anyám mocskosul bánik néha velem, de komolyan nem érdekel egyik se
2012. júl. 22. 23:49
 13/38 A kérdező kommentje:
nekem segítség kellene tőle, teljesítménykényszeres vagyok, de nem megy se tanulás, se sport, soha nem feleltem meg szüleimnek, nem kaptam tőlük törődést... és ez engem mind nem érdekel, mert nem vagyok érzékeny, csak Istentől várok segítséget, mielőtt megtértem volna senkitől nem vártam, csak magamtól. December óta imádkozom, könyörgöm, sóvárgok a szeretetéért. Minden romlott, ízületbajom lett, nem sportolhatok, tanulásban lerontottam, anyám az idegbolond szokta velem közölni hogy egy nulla vagyok, stb. De teljesen mindegy, nem fog Isten az én kedvem miatt változtatni, kifejezni szeretetét, nem érdekel, élek mint egy normális ember továbbra is, nekem nem jött össze kész vége, nem érdekel. Utálom az életet
2012. júl. 22. 23:54
 14/38 A kérdező kommentje:
Kedves # 9/13, ma 9:03 perces ! Amikor elhiszed, hogy Jézus feltámadt, érted halt meg, csak egy kicsit is elhiszed, hogy ő segít rajtad, akkor megkeresztel a Szent Szellem, Isten szelleme, ami abban nyilvánul meg, hogy gyönyörű, meleg érzésed van belül, talán a mellkas-has tájékon. Itt elmondod a megtérő imát, mást nem is tudsz tenni, annyia szerelmes leszel, aztán kis idő múlva vízzel megkeresztelkedsz, és szolgálsz az Úrnak. isten főleg amikor dícsérjük énekkel, leszokta ránk árasztani Szent Szellemét, pontosan úgy, ahogyan a Bibliában megvan írva, nem hipnotizálás meg semmi, régen nem akartam elhinni de pont úgy történt mindenkivel rajtam kívül, ahogyan le van az írva. Ilyenkor szoktak nyelveken szólni (szent Szellem hatása alatt), ilyenkor holt nyelveken beszélsz, te sem tudod mit, ez az Istennek tetsző beszéd, ezt ő alakítja, nem te, ezzel dícséred az Urat. Szent Szellem gyógyít is, élő példákat tudok mondani, akiknek ott van a leletükön hogy nem beteg már, rákbetegek, égési sérültek, kisebb sérülésesek, akármilyen betegséggel küszködőknél megtörténhet a csoda. Amikor zent Szellem rád száll, hatalmas, leírhatatlan örömöt érzel, a határtalan boldogságot, nevetsz, meg minden, legalábbis nekem így mesélték, meg hát láttam is párszor a hatalmas örömöt. Remélem, segítettem :)
2012. júl. 23. 00:04
 15/38 anonim ***** válasza:
Isten szeretetét nem valamilyen érzelmi élményként kell megélni. Bár a hitgyüliben sajnos ezt mutatják, de nem ez az, ami be fogja tölteni az űrt benned. Nem erre kell törekedni. Isten szeretetét és gondoskodását elhinni kell előbb. "Akik Istent szeretik, minden a javukra van!" Ez áll a Bibliában. Akkor viszont hálásnak kell lenned azokért a rossz dolgokért is, amik az életedben vannak, mert a javadat szolgálják.
2012. júl. 23. 00:05
 16/38 anonim ***** válasza:

Hánykor szoktál lefeküdni?

Mennyit szoktál enni és mikor?

2012. júl. 23. 00:07
 17/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azért a választ, én feladtam az egészet, inkább nem törődök vele, nem akarok psychológusnál kikötni, bár lehet elmegyek. Nagyon fáj, nagyon rossz, rettenetes
2012. júl. 23. 00:08
 18/38 A kérdező kommentje:
Így nyáron változó, mikor fekszem, 11 és 1 között szoktam. Tízóraizom, ebédelek, vacsorálok, amit anyám főz, vagy én, meg kenyérre kenek margarint, eszek hozzá paprikát. Mondd, mi neked ebben az érdek, hogy tudd? :\
2012. júl. 23. 00:15
 19/38 Hazardteam ***** válasza:
A környezetednek nagyobb hatása van, mint ahogy azt gondolod.
2012. júl. 23. 00:20
 20/38 anonim ***** válasza:

Nem az én érdekem:)

De ha már megkérdezted, akár az is lehetett volna a szándékom, hogy kajálni hívjalak.

Melyik haverodat hoznád magaddal és hová?

Ha ő ott lenne, melyik zenét szeretnéd hallgatni?

És ha nem, akkor melyiket?

Nyugodtan linkelhetsz is, ha van kedved:)

2012. júl. 23. 00:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!