Jézust sokan követték és követik, de Jézus kit követett? Ki volt a mestere, a példaképe?
Jézus ezt mondta: -"Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár; mindazáltal ne úgy legyen amint én akarom, hanem amint te."
Jézus az Atyának az akaratát követte....
Szia!
Jézus Krisztus maga Isten, így nem volt szüksége mesterre, példaképre.
"Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok." (Mt. 23:8).
Jézus Krisztusról pedig azt olvassuk, hogy "mikor Istennek formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, hanem önmagát megüresítette, szolgai formát vett föl, emberekhez hasonlóvá lett, és mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes volt halálig, még pedig a keresztfának haláláig." (Fil. 2:6-8)
Üdv. Péter
"Jézus Krisztus maga Isten, így nem volt szüksége mesterre, példaképre."
Szóval saját maga mestere volt. Ezek szerint autodidakta volt.
A Biblia tanítása szerint Jézus Isten Fia. Mindent őtőle tanult.
Kolosszé 1:15 - Ő a láthatatlan Isten képmása, az egész teremtés elsőszülötte.(Tehát Jézus alkotva lett, volt kezdete, Istennek ellenben nem)
Az Ézsaiás 50: 4-ben pedig arra találunk utalást, hogy Jézust JHVH oktatta
Kedves Kérdező!
Mivel Jézus nem imádkozott saját magához többször is, így valószínűbb, hogy Isten Fia. Természetesen Istentől tanult mindent. A Példabeszédek 8:22-31-ben Jézus ki is nyilatkoztatta ezt:
"Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen. Időtlen idők óta a helyemen állok, kezdettől fogva, a földnél korábbi időktől fogva. Mikor még nem voltak mély vizek, akkor születtem mintegy vajúdás közepette, mikor még nem voltak vízzel teli források. Még mielőtt a hegyek megállapodtak, a dombok előtt születtem én mintegy vajúdás közepette, mikor még nem alkotta meg a földet, a szabad térséget, sem a termékeny föld portömegeinek első szemcséit. Mikor az egeket készítette, ott voltam; mikor kört vont a mély vizek színén. Amikor megerősítette a felhőket fent, amikor megerősítette a mély vizek forrásait, amikor határt szabott a tengernek, hogy a vizek át ne hágják parancsát, amikor meghatározta a föld alapjait, akkor mellette voltam mint mestermunkás, bennem lelte gyönyörűségét nap mint nap, s én örvendeztem előtte minden időben, örvendezve az ő földje termékeny talajának; és amiben gyönyörűségemet leltem, az az emberek fiaihoz fűződik."
Üdv: Imre
Filipi 2:5-8
"Nem, hanem megüresítette magát, rabszolgai formát öltött, és emberekhez lett hasonlóvá. Mi több, amikor emberi formában találtatott, megalázta magát, és engedelmes lett egészen a halálig, igen, a kínoszlopon való halálig."
Istenek engedelmeskedett. Ebből látszik hogy valójában nem ő Isten. Alárendelt szerepe bizonyítja ezt.
Kedves kérdező, Te magad tetted fel a kérdést, hogy ki volt Jézusnak a mestere. Ebből arra következtetek, hogy tudod hogy kellett lennie valakinek, akitől tanult. Ez maga Isten volt, mint ahogy már az előttem szólók is kifejtették.
Az pedig, hogy Jézus és Isten egy, az már egy más téma, nem tartozik a fő kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!