Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Havonta szokták fizetni a...

Havonta szokták fizetni a tizedet?

Figyelt kérdés
2012. júl. 15. 11:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Már nem fizetünk. Amúgy, mivel hetente jártunk templomba, hetente kellett fizetni is, szerintem.
2012. júl. 15. 11:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Én nem. Összegyűjtöm a pénzt, és ha valamit látok odaadom.
2012. júl. 15. 13:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Már nem fizetjük, de úgy tudom, hogy régen évente fizették. Legalább is Szent István törvényeiben ez állt: "Akinek az Isten évente tízet adott, tizedet adjon Istennek."
2012. júl. 15. 16:27
 4/11 eric_one ***** válasza:
A tizedet az egyháznak kell fizetned, hiszen azt Istennek adod, és ezáltal támogatod Isten munkáját. (abban az esetben ha az a bizonyos egyház betölti szerepét) Ha a testvérednek segítesz, vagy valakinek azt adakozásnak nevezzük. Amikor a koldusnak adsz azt pedig alamizsnának nevezzük. Mindhárom adás igei alapon van, azt hogy havonta fizesd, hát ha havonta kapsz fizetést akkor célszerű havonta.
2012. júl. 15. 17:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Úgy fizeted ahogy tetszik, bár tényleg célszerű akkor, amikor megkapod (gondolom havonta).
2012. júl. 15. 20:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Elvileg havonta, bár volt egy időszak, amikor olyan helyen dolgoztam, ahol minden nap végén kaptam fizetést. Ekkortájt hetente fizettem.
2012. júl. 16. 12:18
 7/11 HudsonHawk ***** válasza:
Én most kezdtem el dolgozni (22F) és épp a héten tervezem fizetni életem első tizedét : )
2012. júl. 16. 19:03
 8/11 eric_one ***** válasza:

HudsonHawk-nak

Örülök hogy így gondolod, hogyan jutottál erre a meggyőződésre?

2012. júl. 17. 08:18
 9/11 HudsonHawk ***** válasza:
Volt a gyüliben erről tanítás. És látom milyen áldással jár mosok életében is.
2012. júl. 17. 20:34
 10/11 A kérdező kommentje:
nah ne...
2012. júl. 17. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!