Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért válaszolnak sokan...

Miért válaszolnak sokan bibliai idézetekkel?

Figyelt kérdés
Sok olyan kérdésfeltevő van itt, aki maga nem vallásos, de kívülálló szemével érdeklődik a téma iránt. És akkor jönnek páran, akik egy csomó bibliai idézettel válaszolnak, amit az illető úgysem fog megérteni. Akkor meg minek? Ti, akik idézettel válaszoltok, miért teszitek?
2012. júl. 12. 19:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%

A válasz egyszerű.

Ha valaki érdeklődik a bibliában leírt dolgok után, nyilván magából a bibliából adod meg a választ, hogy lássa, az érdeklődő, hogy nem Te találtad ki.

A biblia azért hitelesebb, mint egy ember szava, mert az Istentől származik.

(2Timóteusz 3:16, 17) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen.

2012. júl. 12. 19:30
 2/18 Sághegyi Csaba ***** válasza:
96%
Talán azért, mert a Bibliában rengeteg kérdésre ott a válasz. A baj nem a nem értéssel van, hanem az, hogy honnan van. A mondatszerkezetet kicsit átgyúrva, idézőjel nélkül már nem volna baj? Mert akkor nem tudnád, hogy honnan van, esetleg még fel is pontoznád. Ha meg idézetként van, akkor sokan azonnal lepontozzák. Ezért írtam sokszor saját fogalmazásban bibliai bölcsességeket, hú de felpontozták! Ha idéztem igehellyel, akkor meg csökkent az arányom. Ennyit az itteni válaszkeresésről, kivételeknek tisztelet.
2012. júl. 12. 19:34
 3/18 anonim ***** válasza:
79%

Örülök, hogy megkérdezted. Egyiknap akartam feltenni egy kérdést, hogy válaszoljak valakinek egy hasonló kérdésére, mint amit kérdeztél.

Hidd el, nem agymosottak vagyunk, akiknek nincsen önálló gondolataik. Nem fogok ellent modnani magamnak, csak hogy ne a Bibliából idézzek. Számomra minden úgy van, ahogy a Krisztus mondta. És nem azért, mert félek, hogy ha nem e szerint élek baj lesz. Hanem ebben leltem meg az igazat.

Egyszerűbb bemásolni, mint mindig kitalálni valami új példát 7 milliárd embernek. De ha ez a ígényed....

A saját gondolataim is mindig oda szoktam írni.

Ha valakinek Biblia undora van, azt sajnálom.

2012. júl. 12. 20:08
 4/18 A kérdező kommentje:
Nekem nincs Bibliaundorom, de sokszor olyan, mintha a válasz nem passzolna a kérdéshez. Meg sokszor a régi fordítású szöveget (pl: Károli) elég nehéz megérteni.
2012. júl. 12. 20:13
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

Legalább jobban elgondolkodik az ember azon, ha valamit nem ért. De nyugodtan meg lehet kérdezni és mindenki szívesen válaszol szerintem. Annyira nem értelmetlenek ezek.

Vannak, akik helytelenül használják a Bibliai idézeteket, de őket többynire ki szokták javítani. És itt gyakrabban fogsz találkozni ilyen idézetekkel, mint a többi témában.

Ilyen dolgok, amit írsz, hogy homályos választ kapsz, akkor szoktak történni, amikor maga az idéző sem érti, amit idéz. Vagy pedig csak kiragad egy részletet és úgy gondolja, hogy te is ismered az előzményeket. Ez valóban hiba.

2012. júl. 12. 20:23
 6/18 anonim ***** válasza:
97%

Hogy miért válaszolnak sokan bibliai idézetekkel?

Mert:

"Mint az arany alma ezüst tányéron: olyan a helyén mondott ige!"

(Példabeszédek könyve 25:11)

:)))

2012. júl. 12. 20:29
 7/18 anonim ***** válasza:
89%
Ja, és ez ^ természetesen Károli - fordítás. :D
2012. júl. 12. 20:32
 8/18 Sághegyi Csaba ***** válasza:
100%

Második vagyok. Bocsánatot kérek a lekezelő hangnemért. Nem neked szólt. A klasszikus eset, valahol valamivel épp valami morgásom van, erre harapós vagyok átmenetileg. Igyekszem megtérni belőle.

A kérdésre normálisan válaszolva: kétféle típusú idézgetős hívő van. Az egyik az, aki tényleg cél nélkül idézget, közben nem igazán van tisztában azzal, hogy miről is van szó. A másik típus képben van, ismeri a Bibliát is, és válaszképpen egy a témába vágó szakaszt idéz. Mivel több ezer éves könyvből van az idézet, ezért előfordul, hogy a mai ember, aki nem ismeri a Bibliát, nem nagyon érti, hogy mi is a válasz. Például a kérdésedre válasz a 119-es zsoltár 105-ös verse: "Az én lábamnak szövétneke (lámpája) a te igéd, és ösvényemnek világossága." Ezt az idézetet mai nyelvre fordítva nagyjából ezt kapjuk, ha a kérdésedre vonatkoztatjuk: Azért idéznek a hívők gyakran a Bibliából, mert abban találták meg egy adott kérdésre a választ, ezt osztják meg veled. :) Na, csak sikerült kulturáltan válaszolnom! :D

2012. júl. 12. 20:39
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A gond igazából akkor van, amikor bibliai idézettel akarják meggyőzni a másikat (nem hívőt), hogy nekik van igazuk. Ilyenkor jön az igazi flame, mert nem értik meg, hogy a másik fél számára nem hiteles forrás a Biblia.

Egyébként van értelme idézeteket használni, hiszen sokszor kifejezőek és stílusosak, szebb a megfogalmazásuk, mintha egy szimpla mondatnak. Persze nem csak a Bibliából kéne tudni idézni, de az is valami.

2012. júl. 12. 20:49
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

Köszöntelek Berta.

Ott a pont, neked is, meg mindenkinek, Kata vagyok.

Neked leírom, hogyan hangzik ez a New world fordítás szerint ami ugyan az:

(Példabeszédek 25:11) 11 Mint aranyalmadíszek ezüstvéseteken, olyan a megfelelő időben mondott szó.

Nos nem nagyon van ehhez mit hozzá fűzni.

2012. júl. 12. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!