Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mért az adott vallást választo...

Anna-chan kérdése:

Mért az adott vallást választottátok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 12. 15:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
A Kereszténységet választottam. Azt ismertem meg és azért tartottam meg, mert Jézus Krisztus minden szavával egyetértek.
2012. júl. 12. 15:11
 2/12 A kérdező kommentje:
értem.. köszönöm szépen a válaszodat !
2012. júl. 12. 15:37
 3/12 anonim ***** válasza:
46%
Azért mert teljesen a Biblia igazságát tanitja
2012. júl. 12. 15:40
 4/12 anonim ***** válasza:
59%
Ide születtem. Ha arab területre születtem volna, arab maradtam volna életem végéig, és ugyanez van a buddhizmussal is. Hűséges típus vagyok. Amúgy a lényeg az erkölcsös életben van.
2012. júl. 12. 15:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :) a válaszokat .
2012. júl. 12. 15:58
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

Szervusz

Én nem vagyok abban a vallásban amibe csecsemőként kereszteltek meg.

23. évesen bár nem értettem egyet a jelenlegi imádattal amiben vagyok, de rájöttem, hogy még is csak ez az igazság.

22.éve szolgálom a teremtőmet a biblia igazságának fényében Krisztus nevében.

2012. júl. 12. 17:11
 7/12 A kérdező kommentje:
És melyik vallásban vagy ? Már mint katolikus vagy valami más ? :) De köszönöm a válaszod :)
2012. júl. 12. 17:28
 8/12 anonim ***** válasza:
35%

Nos szándékosan nem írtam ide, mert úgy gondoltam nem ez a kérdés lényege.

Nos Én nem vallásnak nevezem, hanem imádati formának, mivel Jézus nem vallásokat hozott lére.

A hitem szerint az egyik olyan néphez tartozom, akiket nem kedvelnek, nem szeretnek, pont ennél fogva.

Szerintem már ki is találtad kedves Kérdező.

2012. júl. 12. 17:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen azt hiszem tudom :) :)
2012. júl. 12. 17:36
 10/12 anonim ***** válasza:
45%

Szia, én ateista családba születtem, így a vallásról nem sokat tudtam, a kereszténység eleinte különösen nem tetszett, mert taszítónak találtam a feszületeket (sajnáltam Jézust és nem értettem,miért kell így ábrázolni) és gyerekesnek a bibliai történeteket.

De aztán kialakult egy érzés a szívemben, hogy létezik Isten, léteznie kell, különben nincs értelme ennek az egésznek. Először a számomra vonzó vallásoknál kutattam, buddhizmus, hare krishna, taoizmus ilyenek. De valami hiányzott belőlük. Aztán elkezdtem kérni Istent, hogy ha Ő is úgy akarja, mutassa meg, hogyan ismerhetném meg jobban. Ki vagy Te? Kérdeztem többször is. Aztán véletlenszerűen eljutottam egy szabad keresztény gyülekezetbe és itt hallottam először Jézusról prédikációt. Olyat, amiben erő volt. Először hallottam azt a mondatot, hogy "Jézus él" és akkor, ott megmozdult bennem valami, amit sem meditáció, sem más nem tudott megmozdítani. TUDTAM hogy igaz amit hallok. Egyszerűen tudtam hogy Ő az, megtaláltam.

Nem a vallásról beszélek, nem járok már abba a gyülekezetbe. De Jézust soha nem akarom elhagyni, nem akarok róla lemondani. Isten többször is válaszolt az imáimra és szólt hozzám amikor Jézus nevében imádkoztam hozzá. Nekem ez elég. De ettől persze tisztelem a legtöbb vallást, nem próbálom rátukmálni az enyémet senkire. De az életemmel igyekszem Őt szolgálni.

2012. júl. 12. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!