Mi kell ahhoz, hogy valaki vallást alapítson?
Tudtommal ezek!
1 Istenséget, vagy istenségeket alkotni, azaz megnevezni, kinézetett adni neki, szerepkört, jellemet stb
2 Mitológiai történeteket írni (pl teremtés)
3 Halál utáni élet megmagyarázása, bemutatása
4 Szimbólum alkotása
5 Imák megalkotása
6 Vallási megkötések, rituálék alkotása
7 Bejegyeztetni a vallást, hogy hivatalosan is elfogadott legyen
8 Hívek gyűjtése
Kell még valami, hogy valaki vallást alapítson valaki?
16:48
Valóban! Fontos a pénz a hit terjesztése érdekében, illetve ígéretek (pl örök túlvilági élet) és csodák is kellenek, hogy misztikusabb legyen
17:44
Nos, az eredeti kifejtésemben nincs is szó pénzről ha megnézed, a 8 pontban nincsen megemlítve. De abban ugye egyetértünk, hogy pl vallási könyv kiadásához pénz kel, nemde?
Engem nem az anyagi hasznok vezérelnek. Két dolog az, amiért (istenségeim sugallatára) megalkottam a hitem: örömet okozni ezzel olyan embernek akinek erre van igénye, illetve istenségeim hitét terjeszteni. Viszont tiszteletben tartom mindenki vallási nézetét, s eszemben sincs erőszakkal "téríteni", mindenki abban hisz amiben csak akar.
2 hónapja egy éjjel megálmodtam, hogy hitem istenségei megkértek arra, vessem őket papírra és mutassam meg a világnak őket, számítanak a segítségemre. Láttam, hallottam őket, mindenre emlékszem. Megígértem nekik hogy minden tőlem telhetőt megteszek az ügy érdekében, persze törődvén közben mindennapi dolgaimmal is.
Azóta papírra vetettem 20 istenséget, írtam 150 oldalnyi mitológiai történetet, imákat írtam az istenségek felé, szimbólumokat alkottam, illetve a halál utáni elképzeléseim is papírra vetettem stb... Mindez természetesen még nincs befejezve!
És igen, a szcientológia alkotójának valóban volt ilyen kijelentése, egészen pontosan ez volt: „Ha egy kis pénzt akarsz csinálni, írj könyvet! Ha egy csomó pénzt akarsz csinálni, alapíts vallást!” De még egyszer, engem nem ilyen célok vezérelnek.
Bocs, nem akarok ünneprontó lenni, de felejtsd el...
Méghozzá emiatt:
"7 Bejegyeztetni a vallást, hogy hivatalosan is elfogadott legyen"
Magyarországon a hatályos egyháztörvény szerint csak olyan közösség kaphat egyházi státuszt, amelynek legalább 100 éves múltja van.
igazából, akinek 100 regisztrált tagja van
osztálytársam is gondolkozott ilyenen, és utána nézett. ha már bejegyzett a dolog akkor adó 1% is megcélozható.
egyébként engem is érdekelne a dolog. nem mondom, hogy nagyon vallásos vagyok, de azt sem hogy elvetek minden ilyesmit. esetleg riviben bemutatod bővebben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!