Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek helyes ez a...

Szerintetek helyes ez a gondolatmenet?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném, hogy nem vagyok egy túl mélyen vallásos ember, úgyhogy nem kérek Bibliai, vagy akármilyen más idézeteket. SAJÁT GONDOLATOKAT várok. Révén a kérdés is a saját gondolatom (legalábbis nem hallottam még mástól erről), ezért elvárom, hogy te is gondolkodj.

Na tehát: A keresztények megmondták, hogy ha keresztény vagyok, és jól csinálom a Mennybe jutok. Ha nem csinálom jól, VAGY NEM VAGYOK KERESZTÉNY, akkor pokol.

Az Iszlám kimondja, hogy ha jó mohamedán vagyok, akkor paradicsom, ha nem jó, VAGY NEM MOHAMEDÁN, akkor pokol.

Most ez a két példa jutott eszembe, de még több vallás van, ami azt mondja, hogy ha egy másik hitet vallok, akkor alapból a pokolra kerülök. És mivel senki sem vall egynél több vallást, ezáltal senki nem tud eleget tenni minden vallás igényének, hogy "valld ezt, vagy megszívod". És itt jön a lényeg: MINDENKI A POKOLRA KERÜL! Ezáltal csinálhatok, ami csak jólesik, mert fölösleges strapálni magunkat, hogy "vajon ez megsértette-e az Istent?" Ugyebár ha például a keresztény Isten a Mennybe akarna küldeni, attól még Allah, Zeusz, meg Jupiter, meg az egász csapat a pokolra akar küldeni téged. Mindig maximum egy Isten akarhat téged a Mennybe, de a többi a pokolban akar elhelyezni. És hát az erő mindig a többségnél van...

Mit gondoltok erről?

2012. júl. 11. 00:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ajjaj, te lecsürhézted Allahot? Vigyázz, ezért még elkaphat egyszer az Al Kaida :-)
2012. júl. 20. 13:44
 12/15 zusomJe ***** válasza:

south park 4. évad 9-10 epizód.

ez a válaszom

2012. júl. 26. 04:31
 13/15 szabolcs1988 ***** válasza:

Azért jó lenne ha komolyan vennétek ezeket a válaszokat és kérdéseket is.

Egyes személyek elmondják az érzéseiket és szeretnének segítségét vagy akár tanácsot kérni. Ti pedig szórakoztok.

Mindenkinek megvan adva a lehetőség hogy megismerje Istent, hiszen mindenki számára megíratta a Bibliát.

2012. júl. 26. 16:16
 14/15 zusomJe ***** válasza:

én komolyan írtam...

nem a legjobb south park rész, de mint mindegyiknek, ennek is van tanulsága, ami pont idevág...

2012. júl. 26. 16:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Akkor azt meg fogom nézni. :D
2012. júl. 26. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!