Hol találhatjuk meg a helyes útmutatást?
Sehol nincs olyan útmutatás,ami mindenki számára,minden élethelyzetben jó.
Egyes szekták ugyan a Bibliában hiszik megtalálni a helyes utat,de a valós élettől emiatt teljesen elszakadnak.
Még egy pszichológus sem tudja senkinek egyértelműen meghatározni,hogy mi a helyes.
Kedves 11:20-as!
Azért mielőtt kijelented, hogy egyes szekták a Bibliát tartják az útmutatónak, egy kicsit olvass már utána, hogy hogy is van ez. Az az egyes "szekták" mondjuk a teljes kereszténységet jelenti, amely cirka 2 milliárd embert jelent. De csak ha a fele is olvassa,és útmutatásnak tartja, akkor sem szektáznék. Meg mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, lehet, h jó lenne magát a Bibliát kinyitni.
„Hol találhatjuk meg a helyes útmutatást?”
Saját magunkban.
Létezik egy ismérv, ami az isteni kilétünkre hivatkozva teljesen megbízható. Ez az, hogy az igaz, a helyes, a méltányos 'hangja' mindig az isteni kilétünk hangja, a magabiztos győzedelmes Krisztus hangja bennünk, míg az igaz, a helyes, a méltányos hangja mindig valami tévedést, veszteséget szenvedést vagy pusztulást tartogat a háttérben.
Más szóval érezhetjük a dolgok igazságát, helyességét, méltányosságát, vagy e dolgok hiányát.
Ez egy megbízható ismérv, feltéve ha egy 'felhőtlen' lelkiállapotban és tökéletes őszinteséggel hivatkozunk rá.
A bennünk élő lelkiismeret + az élet során kialakult intelligencia/ önismeret nagyon fontos. Ha hívő vagy, ehhez jön a szent könyved, ha van olyan, ez nálam a Biblia. De én nem tartozom azokhoz, akik mindent szó szerint vesznek, mert számomra fontos, hogy a cselekedeteimet első sorban a saját lelkiismeretem hagyja jóvá. Mert önmagamért kell majd felelősséget vállalnom Isten előtt, nem -esetlegesen- félre olvasott szavak miatt.
Freya
Istennél.
Közvetlenül nála kellene keresni.
Szerintem a helyes útmutatás az csakis Istentől jöhet. Ő alkotta az életet, így ő az, aki a legjobban tudja, hogy az, hogyan működik a legjobban.
Ézsaiás 48: 17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!