Antiszemiták, ti mit gondoltok a zsidókról, miért utáljártok őket?
@ 19:
Jellemzően netnaczkó gondolkodásmóddal rendelkezel; de segítek, hátha még csak kezdeti stádiumban vagy, és megérted:
1. A kérdés egyértelműen provokatív; alkalmas a gyűlöletkeltésre, egy adott népcsoport elleni támadásokra, rágalmak és alaptalan vádaskodások kifejezésére...
2. A németekkel vagy bármely más néppel kapcsolatban kiírt kérdések is lehetnek ugyanilyen provokatívak; és nem tudhatod, hogy kinek mi jutott eszébe, nem mindenki írja le... Amúgy is felesleges összehasonlítgatni.
3. Senki nem mondta, hogy bárkit is kötelező lenne szeretni. De ne gondolkodj szélsőségekben, a két véglet között még rengeteg árnyalat van.
@ Ozzy:
Ha ez annyira neked való kérdés, akkor azért nem ártott volna alapos munkát végezni, nem csak a levegőbe beszélni. Sebaj, még pótolhatod. ;)
1. Írj konkrétumokat, légy szíves arra, hogy...
1. 1 Miért érzed fenyegetve magad, és milyen súlyos érdeksérelmet szenvedtél el te személyesen;
1. 2 "mindig ők propagálják, mindig ők védik, mindig ők terjesztik és népszerűsítik és gyakorolják, és állnak [minden rossznak] az élére."
1. 3 "magyar nemzeti, illetve keresztény szervezetekben hány zsidó van vezető pozícióban? A mindenkori kormánynak milyen az etnikai összetétele?"
2. Mutass hiteles bizonyítékokat arra, hogy...
2. 1 "A zsidók hajlamosabbak az összeesküvésekre, mint mások."
2. 2 "a vallásuk miatt gyakorlatilag rasszisták"
2. 3 " kiszorítják a nem zsidókat a fontos pozíciókból"
2. 4 "azt is ők mondják meg, mit lehet tanítani a mi iskoláinkban, és hogy kik járhatnak egy osztályba (integráció áldásos hatásai)"
2. 5 "... mindent elkövet, hogy a kultúrát, a nemzeti identitást rombolja" ("a neoliberalizmus minden egyes intézkedése")
2. 6 Jellemzően zsidó származású magyarok töltenek be magas és felelős pozíciókat.
Teljes és pontos, megbízható és hiteles kimutatásokat, statisztikákat, tanulmányokat és egyéb forrásokat linkelj, légy szíves; a metapédia, a kuczug, a barikád és társaik cikkei felejtősek. Előre is köszönöm. :)
Jaaj, majdnem elfelejtettem: látom, szegény Szegedi Csanád hirtelen milyen rosszfiú lett a szemedben, mióta kiderült, hogy a nagymamája egy holokauszt-túlélő zsidó lány... :(((
Vona (Zázrivecz) Gábor hogyhogy még nem esett ki a pixisből? :Oo
Apropó: 100 %-ig meggyőződtél már arról, hogy neked rendben vannak az őseid? :P
Üdv. :)
Kedves Berta Wooster!
Te mindig kötelességednek érzed, hogy megszólíts engem zsidó témában!
Egy dolgot az elején leszögezek: SZERENCSÉRE én már a Szegedi ügy kirobbanása előtt végképp szakítottam a Jobbik minden aspektusával. Ez fontos információ, mert elkezdtél kóstolgatni ebben az irányban.
A származásomról: nem végeztem családfa kutatást, így nem kizárt, hogy 100% zsidó vagyok, mint ahogyan az sem, hogy 0%. DE van egy fontos különbség: semmilyen pozíciót nem töltök be semmilyen nemzeti szervezetben, senkinek nem osztom az észt feletteseként, és nem játszom a nagymagyart, nincs turulos zoknim, meg a többi kiegészítő. Egyszerű egyetemista vagyok, az időm nagy részét a tanulás köti le, és egyéb politikailag közömbös tevékenység. Tehát: nincsenek a "fajiságommal" szemben támasztható elvárások, mert politikai szempontból egy senki vagyok. Ha zsidó lennék, nem én lennék az a zsidó, akivel gond van.
És még valami
"Teljes és pontos, megbízható és hiteles kimutatásokat, statisztikákat, tanulmányokat és egyéb forrásokat linkelj, légy szíves; a metapédia, a kuczug, a barikád és társaik cikkei felejtősek. Előre is köszönöm. :) "
Na most ilyen szempontból 3 fajta van. Az egyik csak elméletileg létezik, gyakorlatilag nem. A másikat a zsidók írják, ezért hazug és félrevezető. A harmadik pedig az "és társai" kategória, ami pedig nem pontos, teljes, és számodra nem megbízható. Szóval nincs link!
"1. 1 Miért érzed fenyegetve magad, és milyen súlyos érdeksérelmet szenvedtél el te személyesen;"
Nem csak individuum létezik, hanem közösség is. Ilyen közösség a nemzet is, amit az utóbbi évtizedek zsidó pártjai és eszméi tönkre vágtak. Nem tudom, hogy tagadod-e a hanyatlást, és hogy a politikának ehhez köze van (rabló privatizáció jogi lehetőségeinek megteremtése), a politikának pedig a zsidókhoz. Nem kell messzire menni linkért, lásd csak az egyházak, a kormány és a köztársasági elnök hajbókolását az öreg rabbi előtt (mert állítólag csúnyát mondott valaki), vagy Áder János mostani alakítását Izraelben. (mindez nem kölcsönös)
"mindig ők propagálják, mindig ők védik, mindig ők terjesztik és népszerűsítik és gyakorolják, és állnak [minden rossznak] az élére."
B*zivonaglás, liberális jogvédők nevű állatfaj, kommunista, anarchista, drogliberalizáló mozgalmak, neoliberális mozgalmak (lásd LMP) vezető egyéniségei a nyakukon hordják a származásukat, szinte elég csak beütni a címszavakat a Google-be. De azért mégis javaslom, hogy alkalomadtán keress fel egy-egy "és társai" oldalt, hogy első kézből láthass ilyen arcokat akció közben. Nem én fogom belinkelgetni neked :D
1. 3 "magyar nemzeti, illetve keresztény szervezetekben hány zsidó van vezető pozícióban? A mindenkori kormánynak milyen az etnikai összetétele?"
Lásd Szegedi Csanád esetét. Ő nem az első, és nem az utolsó, egy kezdetben antiszemita retorikával induló pártban. A többiben soha nem volt antiszemitizmus még retorika szintjén sem. Jó példa a Parlament nyitóülése, ahol képesek voltak páran izraeli kitűzővel megjelenni (izraeli-magyar a pontosság kedvéért, de előbbi a lényeges). Családfa kutatás, mint Szegedi esetében, érdekes eredményeket hozna, de én úgy tudom, hogy nem lehet törvényesen kutakodni más családfájában, úgyhogy ez marad csak teória, meg a "nyakán hordja" esete, meg a jellemző megnyilatkozások, lásd fentebb.
Maffia, szabadkőművesség, részvénytársaságok esete (megér egy külön misét), felforgató mozgalmak, kommunizmus, világkormány, és így tovább. Lehet ezeknek a zsidó kötődésein, illetve némelyik összeesküvésnek a puszta létezésén vitatkozni, de szerintem csak a vak nem látja (ha az ember foglalkozik velük)
"2. 2 a vallásuk miatt gyakorlatilag rasszisták"
A bibliai Ószövetség, és a Talmud megadja erre a magyarázatot. Nem házasodhatnak nem zsidókkal. Ez a vallásos zsidókra vonatkozik, a nem vallásosak nem tartják ezt, ők nem is rasszisták, ők szoktak a keveredés, az internacionalizmus és a szabadkőműves, neoliberális eszmék legnagyobb zászlóvivői lenni.
Izraelben csak az telepedhet le, aki tudja igazolni, hogy legalább egy nagyszülője zsidó.
És még a rasszizmusról és sovinizmusról
Utóbbi kurucos forrás, vajon hamisítvány?
"2. 3 " kiszorítják a nem zsidókat a fontos pozíciókból"
Ezt az egyik egyetemi tanárom remekül elmagyarázta és levezette, bár a zsidó fonalat nekem kellett belevinnem. Azt gyanítom, hogy ez a jelenség a zsidó identitás és összetartás, valamint pszichopátia együttes eredménye. Utóbbi eredményezi azt, hogy gátlástalanok, és sikeresek. Ez nem zsidó jellegzetesség. Viszont az így hatalomhoz jutó zsidók hozzák magukkal a zsidó identitás által hozzájuk kötődő elemeket. Tehát az a véleményem, hogy a zsidóságnak kifejezetten a pszichopata tagjai teszik ezt. A politikusok közt sok a pszichopata, a zsidó pszichopaták pedig hozzák magukkal a többi a zsidót, illetve a lekenyerezett, jellemtelen gojok hadát. A pszichopataságuk miatt lesznek sikeresek, jól hazudnak, megnyerőek, és megszerzik a hatalmat. A többi pedig már a szolidaritásból következik, a megszerzett hatalommal való visszaéléssel.
Semmiféle gátja nincs ennek a folyamatnak, így aztán nem lehet meglepődni azon, hogy szabadon burjánzik.
"2. 4 "azt is ők mondják meg, mit lehet tanítani a mi iskoláinkban, és hogy kik járhatnak egy osztályba (integráció áldásos hatásai)"
Lásd Nyírő és Wass Albert esetét, vagy az alaptantervet:
Várok cserébe egy linket, ahol az Izraelben élő magyar nacionalisták és táltos-hitűek köre igazgatja az izraeli alaptantervet. Vagy akár csak a palesztinok, hogy mást ne mondjak :D
"2. 5 "... mindent elkövet, hogy a kultúrát, a nemzeti identitást rombolja" ("a neoliberalizmus minden egyes intézkedése")
Ezen mi nem világos? MSZP, SZDSZ, LMP. Csak az kultúra náluk, ami zsidó, a többi rossz, nevetséges, szóra sem érdemes, vagy rasszista-soviniszta. Mindez nem lenne gond, csak földrajzilag téves.
"2. 6 Jellemzően zsidó származású magyarok töltenek be magas és felelős pozíciókat. "
Szegedi Csanád
tegnap 22:21: Várok cserébe egy linket, ahol az Izraelben élő magyar nacionalisták és táltos-hitűek köre igazgatja az izraeli alaptantervet.
Már bocsi, de szerintem nincs ilyen link... Vagy mégis van? Ki tudja...
Kedves Kérsezô!
Én meg olyan linket szertnék, ahol az Izraelben élő magyar nacionalisták és táltos-hitűek köre írta meg
az izraeli irodalom történetét!
Mert a magyar irodalom történetét Szerb Antal írta meg ( máig ezt tartják a legjobbnak ), akit hálából a nyilasok agynvertek.
Meg ahol az említettek színvonals irodalmi lapot alapítottak, mint Ignotus Pál, Osvát Ernô a Nyugatot.
Vagy ahol - ugyancsak az említettek - támogatták jelentôs összeggel az izraeli irodalom kiemelkedô alkotóit, mint pl Hatvany ( Deutsch ) Lajos Ady Endrét.
Vagy ahol - ugyancsak az említettek - több tucat olimpiai arany és egyébb érmet szerztek Izraelnek, mint Guttmann Arnoldtól ( ismertebb, késôbbi nevén Hajós Alfréd ) Székely Éváig és tovább.
Vagy ahol - ugyancsak az említettek - egyik legnagyobb iparvállalatot alapították, mint itt Weiss Mannfréd, vagy "Izraelikumokat" tettek világhírûvé, mint a Zsolnay, vagy a herendi porcelán.
Kedves Ozmium42 :)
Nem érzem kötelességemnek, hogy mindig megszólítsalak zsidó témában; teljesen szabad akaratomból teszem. :)
Tudom, hogy egyetemista vagy; nemrég írtad valamelyik (nem zsidós :P ) kérdésnél, hogy mi leszel, ha nagy leszel. :D
A többi információt köszönöm, nagyon érdekes. :)
A forrásokról: tehát nincsenek teljes, pontos, megbízható és hiteles forrásaid; ezek szerint kizárólag nem hitelesekre támaszkodsz. Nagy kár.
Ez a megjegyzésed pedig: "A másikat a zsidók írják, ezért hazug és félrevezető." - naggyon - naggyon durva általánosítás és túlzás. Nem tudom, mennyire gondoltad át, mielőtt leírtad...
Nos, reagálnék a válaszaidra. A --> után összefoglalom az egyes pontokra adott válaszodat, majd új bekezdésben írom a sajátomat.
1. 1 Miért érzed fenyegetve magad, és milyen súlyos érdeksérelmet szenvedtél el te személyesen;
--> Személyes sérelmed nincs, ill. szerinted a nemzet hanyatlása tkp. kizárólagosan a zsidó politikusok tevékenységének következménye.
Szerintem egyrészt elfeledkeztél az emberek egyéni felelősségéről, másrészt túlzott befolyást és hatalmat tulajdonítasz egyes személyeknek és pártoknak.
1. 2 A "mindig minden rossznak ők az élharcosai" téma
--> Felsoroltál olyan dolgokat, amik a liberalizmussal járnak minden civilizált országban.
Ennek szöges ellentéte a totális diktatúra, amire a személyi szabadságjogok megvonása jellemző többek között, s amelyben nincs szólás- és vallásszabadság sem. A kettő közötti helyes és elfogadható pontot nagyon nehéz lenne megtalálni, mivel nem vagyunk egyformák, mások az elképzelések, igények, vélemények stb. Gondolom, te örülsz a jelenleg Magyarországon zajló folyamatoknak, amelyek egyre több korlátot jelentenek az élet szinte minden területén.
Én nem vagyok ultraliberális, nem pártolom pl. a drogok liberalizálását, sőt, ha rajtam múlna, teljesen betiltanám a fogyasztást, mint ahogyan az előző rendszerben is volt. A melegfelvonulást sem tartom normális dolognak; erről az elég részletes véleményemet leírtam neked nemrég a vonatkozó kérdésednél, de sajnos a válaszom titokzatos módon eltűnt... [Persze nem tudhatom, ki töröltette le; de arra gondoltam, hátha az nem tetszhetett neked, hogy az egyházak tiltakozása érdekében talán az illetékesekhez kellene fordulnod. Hm?]
A lényeg: a liberalizációnak - mint minden másnak - vannak előnyei és hátrányai is. Ha az előnyöket akarjuk, azokkal sajnos jönnek a hátrányok is.
Még egyszer hangsúlyozom: nem favorizálok én sem mindent, de kénytelen-kelletlen elfogadom, hogy ez van.
És még egy fontos dolog: a különböző jogvédő szervezetek kiállnak nagyon pozitív dolgok mellett is; ezeket is észre kell venni, nem csak a negatívumokat.
--> Csak teória, bizonyítás vagy annak jövőbeni lehetősége nélkül.
Szerinted akkor tisztességes és hasznos dolog ilyen kijelentésekkel vagy sugalmazásokkal jönni? Nem demagógia ez egy kicsit?
--> Mint már előzetesen jelezted is, tényleges bizonyítékok erre sincsenek. Ezek nélkül pedig maradnak a puszta feltételezések.
Maradjunk abban, hogy nem kell vitatkozni ezek létezésén. :)
Én speciel nem látom, pedig nem vagyok vak. :P
Ellenben szoktam olvasgatni mindenféle érdekességeket; pl. az alábbi blogot is, amit ajánlok szíves figyelmedbe:
2. 2 "a vallásuk miatt gyakorlatilag rasszisták"
--> A vallásos zsidók az ószövetségi írások alapján nem házasodhatnak nem zsidókkal, tehát rasszisták. A nem vallásosak nem rasszisták, viszont szabadkőművesek és neoliberálisak.
Tehát akármit csinálnak is, neked minden rossz; fúj-fúj zsidók. :D
Megemlíteném azért, hogy ha a "rasszizmus" csak ennyiben merül ki, akkor elég sokan vagyunk a keresztények közül is "rasszisták"; mivel ugyan nincs tiltva, csak ajánlva, de ezt saját jószántunkból komolyan vesszük, és nem házasodnánk más vallású személlyel...
Tehát nem nézünk le és ítélünk el senkit az eltérő nemzetiség, vallás vagy bármi miatt; nem diszkriminálunk senkit; nem gyűlölködünk; nem kívánjuk megverni, megalázni, kiirtani...
Szerintem akkor nem is vagyunk rasszisták, a szó igazi értelmében.
Lehet, hogy akkor a zsidók sem azok?...
Mielőtt belekapaszkodnál abba, hogy ez nem faji / nemzeti rasszizmus, hanem vallási, javasolnám, hogy gondold át, mi a különbség a kettő között.
Ha arra jutsz, hogy tulajdonképpen semmi, mert mindkettő diszkriminatív valamilyen szempontból, akkor nyertél. :D
És itt megemlítem a katolikus egyházat is: nem is olyan régen a katolikusok még nem házasodhattak más keresztény felekezetbeliekkel sem. [Párhuzam: mintha a különböző zsidó felekezetek tagjai sem házasodhatnának egymással.]
Tudomásom szerint most már megtehetik. De a születendő gyermekek tekintetében ígéretet kell tenniük, hogy a katolikus hitben fogják nevelni...
Ha esetleg lemaradtam egy körrel, és már ez a diszkrimináció is megszűnt, akkor szólj nyugodtan. :)
Arra pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy te magad elvennél-e más vallású lányt. Vagy olyat, aki keresztény ugyan, de nem katolikus. Mondjuk, egy hitgyülist. :P
--> "Izraelben csak az telepedhet le, aki tudja igazolni, hogy legalább egy nagyszülője zsidó."
Minden államnak jogában áll meghatározni, kinek ad letelepedési engedélyt, állampolgárságot, s ezzel állampolgári jogokat.
Hogy is van ez jelenleg Magyarországon? A határon túli magyaroknak igazolniuk kell, hogy van magyar felmenőjük; azt nem tudom pontosan, milyen fokon.
Fúúj, de rasszisták vagyunk mi is....
--> A rabbis link.
Nem olvastam végig, mert az első néhány sor után tudtam, hogy miről van szó. Volt pár hónappal ezelőtt egy kérdés pontosan ezzel az üggyel kapcsolatban. Ha gondolod, előkeresem neked.
Nagyon röviden a lényeg: ez egyetlen rabbi a sok közül, akinek az álláspontját / véleményét igen kevesen osztják. Tehát nem ez a fő csapásiránya az országnak. Mondhatnám, ez olyan, mintha a többezer magyar katolikus pap közül állna elő valamivel egy vagy kettő.
2. 3 "kiszorítják a nem zsidókat a fontos pozíciókból"
--> Nem az összes zsidó, hanem csak némelyik; és nem is zsidó jellegzetesség.
Köszönöm ennek elismerését, jó volt ezt olvasni. :)
Azért pluszban megjegyzem, hogy remélem, ezután ezt az általánosítást el fogod kerülni. És gondolom, bármely nemzetből származó jellemtelen és gerinctelen ember vagy embercsoport esetében meg szoktad említeni, melyik nép fia az illető. Ha eddig ezt nem tetted, akkor kérlek, a jövőben gondosan ügyelj erre. :)
2. 4 "azt is ők mondják meg, mit lehet tanítani a mi iskoláinkban, és hogy kik járhatnak egy osztályba (integráció áldásos hatásai)"
--> Egyetlen link egy javaslatról.
Hmm... Nem tudom, tudod-e, hogyan működik az oktatási rendszer. A "nagykutyák" kitalálnak valamit, amiről optimális esetben megkérdezik az érintetteket (pedagógusokat, szakszervezeteket); aztán a vélemények, javaslatok figyelembe vételével döntenek.
Gyakorlatilag ez ma Magyarországon a szakmai szervezetek szinte teljes mellőzésével folyik, lásd pl. a Közoktatási Törvény, a NAT és a Kerettanterv megváltoztatását, ill. a szeptembertől kötelező hittan / etika tantárgy bevezetését az általános iskolák minden évfolyamán. :(((
Ööö, milyen párt is van kormányon jelenleg?... :D
Plusz egy átgondolnivaló: Ha esetleg az említett külsős javaslat valami csoda folytán nem maradt meg ezen a szinten, akkor az összes létező tananyagnak ez mekkora hányadát érinti? Még ha nem is vesszük figyelembe a többi tantárgyat, akkor is csak egy szinte elhanyagolható kis részét. Ez simán belefér(ne), nem kell kiakadni ilyesmitől. Pláne nem túlzásba esni, mert ez NEM az alaptanterv teljes (vagy akár csak részletes) igazgatása...
2. 5 "... mindent elkövet, hogy a kultúrát, a nemzeti identitást rombolja" ("a neoliberalizmus minden egyes intézkedése")
--> "MSZP, SZDSZ, LMP. Csak az kultúra náluk, ami zsidó, a többi rossz, nevetséges, szóra sem érdemes, vagy rasszista-soviniszta."
Ez üres általánosítás és túlzás, a valóságtartalma a nullához közelít.
Ja, és a DK-t kifelejtetted a sorból. :P
2. 6 "Jellemzően zsidó származású magyarok töltenek be magas és felelős pozíciókat."
--> Szegedi Csanád
Uppszika, szerintem itt alapvető matematikai és / vagy nyelvtani problémák vannak... Az egy (1) fő nemhogy nem meríti ki a "jellemzően" szó tartalmát, de még csak a többes számét sem...
Gondolj majd erre a szóra, ha esetleg még sorolni akarnál néhányat. :D
Kérlek, gondold át mindezeket nyugodtan, lehetőleg elfogultság nélkül.
Üdv. :)
Megosztanám itt is a legújabb felfedezésemet az operettnáczik egyik hatalmas baklövése tárgyában, mivel a 14. válaszoló ezt írta: "Antiszemita az, aki utálja a szemita nép összes tagjait: beleértve az arabokat és a zsidókat is."
Csakhogy ez nem igaz. Ugyanis az "antiszemita" szót egy Wilhelm Marr nevű német agitátor használta nyilvánosan, azaz ő népszerűsítette (1881-ben).
Az összetett szó első szava a "valami ellen, valamivel szemben" jelentésű görög anti- előtag, a második szó a bibliai Sém nevéből származik, az ő leszármazottait jelöli; Marr az utóbbi csoportból (zsidók és arabok) kifejezetten és kizárólag a zsidó népre vonatkozóan használta a szót, méghozzá az Európában akkoriban zajló zsidóellenes kampányok "magyarázatára" kitalálva.
Forrás:
Tehát a szót nem a zsidók találták ki a saját céljaik érdekében, mint ahogyan sokan állítják, hanem egy antiszemita német; és nem jelenti a szemita népek általános utálatát, hanem csak a zsidókét. Az eredeti és valódi jelentés kiforgatása pedig elég visszás, mint ahogyan a széljobberek sok egyéb dolga is. De hát így jártak. Már megint. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!