Gondolod,hogy ismerik a verset, vagy hallottak egyáltalán Radnótiról?
2011. nov. 6. 21:41
2/12 anonim válasza:
Radnóti az aki zsidó volt?
2011. nov. 6. 21:52
3/12 anonim válasza:
hát én azt nem tudhatom
2011. nov. 6. 21:54
4/12 anonim válasza:
Minek kérdezel antiszemitákat? Terroristákkal nem kellene tárgyalni. Egy nacionalista különben sem tud ilyet írni. A nacionalizmus nem hazaszeretet, hanem hülye emberek individualizmusa. Egy skinheadet nem érdekli Magyarország, csak rohadt keménynek akar kinézni, hátha attól lesz csaja..
A hazaszeretet a valósággal kezdődik, az pedig a tudománynál. A hazaszeretet a marxizmussal kezdődik.
2011. nov. 6. 22:51
5/12 anonim válasza:
Ha már a balos élharcosok kiélték magukat:
-Egyrészt a kérdés tekinthető akár tárgytalannak is, mivel a vers keletkezésekor Radnóti már római katolikus volt, a hitleri (a származást nagyszülőkig nyomon követő) törvények miatt hívták be munkaszolgálatra, mely alatt volt lehetősége orvosi kezelésre, s kivégzésére i csak akkor került sor, mikor -egy szövetséges bombázásnak "köszönhetően" nem tudták fogadni a győri kórházban.
Ha a származás részletekbe menő (és sok esetben még antiszemita szemmel is fölösleges) vizsgálgatásától eltekintünk, tarthatjuk Radnótit hazafias költőnek, a "Nem tudhatom" c. verset pedig hazafias versnek.
2011. nov. 6. 23:57
6/12 anonim válasza:
Elozo, nem tudom honnan szeded az "ertesuleseidet", de baromsag. Radnotit - tobb munkaszolgalatossal egyutt - Szerbiaba gyalogoltattak, ott volt munkataborban, es amikor jottek az oroszok, akkor a keretlegenyek elhajtottak a foglyokat - Radnotit az utszelen lottek agyon.
2011. nov. 7. 12:49
7/12 anonim válasza:
Ja, es meg:
"Ha a származás (..) vizsgálgatásától eltekintünk, tarthatjuk Radnótit hazafias költőnek, a "Nem tudhatom" c. verset pedig hazafias versnek."
Oh, mily meghato engedekenyseg!
2011. nov. 7. 12:52
8/12 anonim válasza:
Nagyon szeretem Radnóti költészetét, a "Nem tudhatom" pedig az egyik kedvenc versem tőle. Fantasztikus mű, elképesztő erővel fejezi ki a hazaszeretetet. Mondjuk én nem vagyok antiszemita.
2011. nov. 7. 21:40
9/12 anonim válasza:
Válasz írásának időpontja 11-06 22:51
Így van, és 100 millió ember halálával végződik (meg még ki tudja mennyi tűnt el)
2011. nov. 11. 09:38
10/12 anonim válasza:
előző vagyok: ez az antiszemita egy marhajó szó, mindenki ezzel dobálózik, abba meg senki sem gondol bele, van-e neki értelme hogy emlegetjük (azon kívül hogy a tévé okádja). miért ne lehetne egy zsidó hazaszerető magyar? egy berceli sváb lehet hazaszerető, egy tiszántúli román lehet hazaszerető, egy békéscsabai szlovák lehet hazaszereti, de egy pesti zsidó nem? most hogy van ez? a zsidó szó alatt amúgy is egy vallási felekezetet értünk, nem egy népcsoportot (bár ezt összekeverik). vannak olyan zsidók akiknek teljesen európai vonásaik vannak, de vannak olyanok is akiknek közel-keleti. tökmindegy. nem minden ember egyforma, lehet egy zsidó magyar hazafi is!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!