Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nevetnek ki, ha azt...

Miért nevetnek ki, ha azt mondom, hogy az Istennőben és az Istenben hiszek?

Figyelt kérdés

A világon minden ellentétekből épül fel, minden hatásnak van ellenhatása: fent-lent, fekete-fehér, férfi-nő. Két különböző dolog, ami mégis EGY párt alkot, mint a jin és a jang.

Én ebből kiindulóan alapvetően úgy képzelem el az Istenséget (nyilván lehozva egy emberi szintre), mint egy férfi és női aspektust együttesét, mindkét nem sajátosságait és tulajdonságait hordozza, mert csak így lehet egész.

Nem beszélek sokat erről, mert az emberek furcsán néznek rám, ha azt mondom, hogy én az Istennek és az Istennőnek köszönöm meg esténként a segítségüket- de mi olyan furcsa ebben a felfogásban?

2012. júl. 8. 12:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

Az emberek szeretnek nevetni a másik emberen:)

Én biztos nem nevetnélek ki ezért.

De a férfi-nő nem ellentétek, hanem kiegészítik egymás;)

A pozitív és negatív az ellentétek.:P

2012. júl. 8. 12:14
 2/11 anonim ***** válasza:
56%
Nem nevetlek ki, nekem csak egyszerűen más véleményem van. A vallás nem más, mint egy mese, aki abban hisz, váljék kedvére.
2012. júl. 8. 12:16
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, kiegyenlítik egymást, de ellentétes tulajdonságokat is fűznek hozzájuk :) A lényeg, hogy érted :))
2012. júl. 8. 12:17
 4/11 anonim ***** válasza:
65%
Számomra nem olyan furcsa, ugyanolyan szubjektív kitaláció, mint a többi vallás. "Minden ellentétekből épül fel" ez nagyon szép és jó, de nem igaz. Az ember kitalálhat valamit és simán ráhúzhatja az egész világot. Például ha én azt mondom a világ jóból és rosszból áll, akkor ez ugyanolyan "ütős" érv, mint a tiéd, erre is lehet példákat mondani. A férfi és nő hogyan lehet ellentét? Nem veszed észre, hogy rosszul használod az ellentét fogalmát. A fent és lent is teljesen szubjektív kategória, hallottál már a súlytalanságról?
2012. júl. 8. 12:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A lent, meg a fent nézőpont kérdése. Míg a fekete egy szín, a fehérben a feketén kívül az összes benne van. A férfi és a nő nem ellentétek, hanem kiegészítik egymást.

Számomra a te feltevésed nem meggyőződésből áll, hanem a te elképzeléseiden alapul, miszerint te így képzeled el, és nem az igazság érdekelt/érdekel. Természetesen szíved joga így gondolni, de nem tudnám ezt elfogadni. Engem csakis az igazság érdekel és nem az én, vagy bárki kitalációi.

2012. júl. 8. 12:38
 6/11 anonim válasza:
24%
MERT GYÍKOK
2012. júl. 8. 13:19
 7/11 anonim ***** válasza:
39%
Én nem nevetlek ki. Azokat nevetem ki, akik képtelek elfogadni, hogy mások máshogy látják a világot.
2012. júl. 8. 13:23
 8/11 anonim ***** válasza:
Mert ha megkérdezik, melyik istennőben, vagy melyik istenben, csak bámulsz mint Pistike a moziban.
2012. júl. 9. 14:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Nos, mivel az Isten az én vallásomban például a Mindenható, aki egyszerre lehet minden és semmi, neve nincs neki, mert arra nem lehet méltó ember, hogy kiejtse, tulajdonképp neme sem lehet, mert túl emberi. Ami Isten az Isten, s nem kavarodik bele emberi nemiség. Isten arra találta ki a 2 nemet, hogy szaporodni tudjuk, amire Istennek nincs szüksége. Ha Istent felruháznánk férfiúi és/vagy női személyiséggel, akkor ez maga után vonná a szexualitást. S mivel az Isten minden bűntől s így a paráznaság alól is mentes, nem nevezném se nőnek se férfinak.

Mindazonáltal emberi szemmértékkel könnyebb elképzelni Istent, mint emberi lényt /hiszen saját képmására teremtett bennünket/, így hozzáképzelni a nemi jellegét is. Én speciel férfi alakban képzelem el, minthogy így van ábrázolva főként, s emiatt téged sem nevetnélek ki, amiért emberi képzelőerőre leredukálva, mindkettőnek képzeled. Azzal pedig csak szimplán nem értek egyet, hogy egy Isten úgy lehet egész, ha benne van férfi és nő, mert az Isten eleve az EGÉSZ mindenféle sallang nélkül, nincs szüksége jóra és rosszra, férfira és nőre.

2012. júl. 9. 15:15
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
a furcsa az hogy csak ugy kitaláltál magadnak egy istenséget ami nem létezik. ha más kitalálna lehet te is kinevetnéd.
2012. júl. 9. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!