Jehova Tanúi! Ti mivel érveltek amellett, hogy YHVH nem Jahve, hanem Jehova?
Kedves 10. Válaszoló!
Nem tudpm, mások mennyire hisznek abban, hogy a mi időnkben is szól Jézus prófétákhoz, én hiszek nekik, persze mindent megvizsgálok előbb és ha érzem szívem mélyén, hogy a valódi Jézus mondta, azt elfogadom! Pont olyan részt idéztél, amiről azt mondta Lorber Jakabnak Jézus, hogy a 40 napos pusztai vándorlás egy hamis fejezet. Jézust soha nem kísértheti meg egyetlen gonosz lélek sem! Amikor 40 napra félrevonult, azon elmélkedett, hogyan lehet a szellemet a fizikai anyag börtönéből felszabadítani.
Ugyanakkor a Toledo Yeshu zsidó vádiratban is az szerepel, hogy Jézus be ment a templomba, a Szentek Szentjébe és megtanulta YHVH kimondhatatlan(!) nevét. És e miatt tudott csodákat végrehajtani. De ez az irat biztos hogy hamis, de legalábbis nem a Názáreti Jézusról szól (akkoriban a zsidóknál elterjedt név volt a Jeshua, Jehosua, Jahsua nevek.
Kedves Kérdező!
Tudod ez az amiben különbözünk. Jehova Tanúi nem támaszkodnak sem Lorber Jakabra, sem semmien zsidó vádiratra. A Biblia kimondja, hogy a " A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen.". Ez egyértelművé teszi, hogy csak a Bibliára támaszkodjunk. Semelyik ember, sem semelyik más írás nem ér fel a Bibliával és nem lehet támaszpont. A Biblia szerint előremutatva, Pál azt írta: „De legyenek akár a prófétálás adományai, véget érnek; legyenek akár nyelvek, megszűnnek; legyen akár ismeret, véget ér” (1Korinthus 13:8b). A ’prófétálás adományai’ képessé tették azoknak birtokosait, hogy új próféciákat jelentsenek ki. Noha az ilyen adományok elmúltak, miután a keresztény gyülekezet Isten szervezeteként megalapozódott, de az ő prófétai hatalma soha nem múlik el, és az ő Szava tartalmazza az összes próféciát, amelyek szükségesek számunkra napjainkban. A szellem által nyert képesség, hogy valaki nyelveken beszéljen, szintén megszűnt, és a különleges ismeret „véget ért”, amint az előre be lett jelentve. Azonban Jehova teljes Szava, ellát bennünket azzal az ismerettel, amelyet szükséges tudnunk a megmentéshez.
Szóval nekem hiába mondja bárki, hogy ez a fejezet hamis, amíg a Biblia részét képezi igazság. S amíg ebben nem értünk egyet, addig kár is a Jehova név helyességéről beszélni.
Üdv: Imre
"Tudod ez az amiben különbözünk. Jehova Tanúi nem támaszkodnak sem Lorber Jakabra, sem semmien zsidó vádiratra. A Biblia kimondja, hogy a " A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen.". Ez egyértelművé teszi, hogy csak a Bibliára támaszkodjunk."
Kedves Imre:
ezek szerint ti az Ószövetséget messziről kerülitek?!
Üdv!
Ne haragudj nem értem a kérdést. Hogy jön ez most ide?
Üdv! Imre
De hát meg van írva (Jóel próféta), hogy az utolsó időkben kiönti Szent Szellemét Isten az ő népére: „lészen az utolsó napokban, azt mondja az Isten, kitöltök az én Szellememből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak. És az én szolgáimra és szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Szellememből és prófétálnak”
Apostolok cselekedetei 2,17–18
És az is meg van írva, hogy aki elfogad egy prófétát, prófétának való jutalmat kap!
"Üdv!
Ne haragudj nem értem a kérdést. Hogy jön ez most ide?
Üdv! Imre"
Tudod az Ószövetség -ami a Biblia első része- a zsidó Tora-n alapul.
Szia!
Őszintén megmondom ezzel sosem foglalkoztam. Hogy hogyan érted, hogy azon alapul, azt sem, mert a Biblia szerint "a teljes Írás Istentől ihletett" szóval akkor nem szabadna semmin alapulnia, csakis Isten szellemén. Az viszont biztos, hogy csak a Bibliára szabad támaszkodni.
Üdv: Imre
Ez azért szomorú, hogy ateistaként többet tudok a Bibliáról, mint te!
Ószövetség = a zsidó Bibliával /Tóra/
Újszövetség = a Biblia második fele, amit keresztények írtak.
Megjegyezném, hogy Jézus egy hitehagyott zsidó volt,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!