Hogyan érvelnél amellett, hogy a felnőttkor határát 18 éves kor alá hozzák?
a nemi érés 18 éves kor alatt következik be, akár egy 14 éves pár is képes a szaporodásra, tehát lehetnek felnőttek
(pl romáknál sem a 18 éves kor számít felnőttségnek)
régen is sokkal korábban felnőttnek lettek nyilvánítva az emberek, 14 évesen a lányok férjhez mehettek, a fiúk dolgozhattak, és nem volt probléma belőle
ja és persze nemcsak a romáknál, különféle természeti népeknél is a nemi éréshez kötik a felnőttséget, ez a 18-éves fenőttség csak a mi kultúránkra jellemző (ami érthető is)
amúgy én se értek egyet ezzel, szerintem inkább emelni kéne, mint csökkenteni a korhatárt, csak na, ha már muszáj érvelni, akkor énnekem ezek jutottak eszembe
egyrészt neki lehetne állni visszafelé. miért pont 18? miért nem 19 vagy 17? ha nem lehet megokolni, hogy miért éppen ennyi, akkor abból az is következik, lehetne bármi más is. (labda vissza a feladónak elv)
másrészt, 14 éves kortól mindenfajta szexuális tevékenység megengedett. azaz 14 évesen elviekben minden további nélkül válhat valaki szülővé. az egyik legnagyobb felelősség az életben szülőnek lenni. ha megengedjük, hogy 14 évesen valaki szülő legyen, akkor bármi mást is megengedhetünk neki.
Hát először is nem ártana tudni hogy mihez kell érvelni. Ahhoz hogy kiadják az óvszert(lehet hogy most is kiadják, én mással vetettem meg:)) 18alatt mondjuk 15 éveseknek, tökéletes lenne az az érv, hogy már akkoriban is szexelnek és így legalább megelőzhető néhány nem kívánt terhesség. Ez ellen nincs ellenérv, max hogy még lelkileg nem érettek rá, de ez már az ő dolguk, ill. talán még a szülők dolga.
A szavazati jogot lejjebb hozni 1 évvel, mert egy 17 évesnek is éppúgy lehet véleménye a politikáról, pártokról mint egy 19 évesnek, valamint többen döntenének az ország vezetéséről azaz 'demokratikusabbak' lennénk egy hangyányit:)
Cigi: így is nem kevesen vannak rendszeres dohányzók 18 alatt, úgyis hozzájutnak valahogyan minden nap. Ő dolguk, miért ne tehetnénk kényelmesebbé ezt, 1 évvel lejjebb tolva a korhatárt.
Mondjuk ezeket meglehet cáfolni, de van bennük némi igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!