Szerintetek a Jehova tanúi járnak dolgozni amellett, hogy prédikálnak?
hát látok rá némi esélyt hogy esetleg ők sem hajléktalanok...
:-)
Én ismerek egy férfit, aki a Jehova tanúi vallást követi.
Tisztességesen dolgozik, kollégái megbecsülik.
Becsületes, egy ceruzát sem vinne haza a cégesből.
"ingyen segitsenek az embereknek megérteni a Bibliát_más megy nyaralni bulizni de ők öszinte érdeklödést tanusitanak az emberek iránt"
Én egész másként látom. Pont ellenkezően.
Az őszinte érdeklődés nálam azt jelenti, hogy nyitottak az én gondolataimra, minden érdek nélkül. A helyzet pedig az, hogy saját meggyőződésüket akarják rám kényszeríteni, mint egyetlen helyes elgondolást.
Ezt a kéretlen tolakodást én nem tudom segítségként felfogni. Ez, a másik emberrel szembeni tiszteletlenséget, annak totális lebecsülését mutatja. A totalitásra törekvés a diktatúra sajátja. Nem véletlen, hogy az un. szocializmusban is intézményesítve volt ez a segíteni akarás. Agitátoroknak hívták őket.
JT betöltik azt az űrt, amit a katolikusok mint betegséget már kinőttek - a hit erőszakos terjesztését.
Nem látják a fától az erdőt, azt , hogy istenhez az út a szereteten, és nem az erőszakon a fenyegetettségen át vezet. A szeretetet pedig nem lehet erőszakkal, tolakodással kicsikarni, azt ki kell érdemelni.
Én ismerek jehovásokat, van a rokonságban is, dolgoznak rendesen. Mint emberrel, nincs is velük bajom, de intellektuálisan nem sokra tartom őket. Az életvitelük és a gondolkodásmódjuk tele van ellentmondással, éppúgy mint a vallásuk. Lehet, hogy a gyerekük életét nem mentenék meg a saját vérükkel (micsoda állatság ez is, hisz félig a saját vérük anélkül is), de , hogy nem élnek istennek tetsző életet abban biztos vagyok.
Nem nagyon akarom részletezni, mert amit leírtam az is mutatja, hogy ez a szekta úgy ahogy van maga az ellentmondás. Konkrét dolgok pl. Kiközösít a gyülekezet, ha dohányzol, a káromkodás is súlyos bűn, ezt elfogadják eddig rendben is van. Ugyanakkor a családban éppen a legelvakultabb hívő (az anya) szinte minden szavával viszályt szít, mérgezi a légkört. Látszólag ezek apró dolgok, de hosszú távon egyszerűen elviselhetetlen. Látszólag nem nagyon szegi meg a biblia tanításait, de összehasonlíthatatlanul sokkal többet rombol, mintha néha káromkodna egyet.
Ilyen dolgokra mondom én, hogy mit ér a biblia ilyen "neoprimitív" szó szerinti betartása, értelmezése, ha mégsem annak szellemében élünk amit isten tanított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!