Hogyan állapithatjuk meg, hogy melyik az igaz vallás?
@ 10:
A Jehova Tanúi szervezetének, az Őrtorony Társulatnak a kiadványaiból "tudja". Ők állítják azt, hogy a JT az egyetlen igaz vallás, az összes többi hamis; és ez alapján jönnek azzal a szöveggel, hogy Armageddonkor mindenki el fog pusztulni, csak a _hűséges_ JT-k élik túl.
A szervezet azt is elhiteti velük, hogy kötelező "prédikálni", meg egyéb kötelezettségeknek eleget tenni, különben nem minősülnek "hűségesnek", tehát mennek a lecsóba a többiekkel együtt.
Ezért mászkálnak az utcákon, és ezért terjesztik a tanaikat az interneten is. Ja, mert hogy kötelező elvárás is van, fix havi óraszámok; ezekről havonta jelentést is kell leadniuk a szervezetnek.
És ha az elmúlt egy hétben ez már nem legalább az ötödik ilyen álJT-s kérdés, akkor hajlandó vagyok nagy nyilvánosság előtt valami igazán cikis dolgot bevállalni... :D
Pedig mostanában már többször többen leírták nekik, hogy unalmasak, és elegük volt ezekből a kérdésekből; de úgy látom, nem használt. Szép viselkedés, mondhatom. De biztos kimagyarázná azzal, hogy neki ezt kell csinálnia... Bezzeg a direkt hozzájuk intézett kérdésekre alig-alig válaszolnak, mert az olyan kellemetlen lenne...
-------
Kérdező JT, az álkérdésedet és az arra adott Őrtorony-választ megtalálod a Mit tanít valójában a Biblia? című Őrtorony-kiadvány 15. fejezetében, melynek címe: Istennek tetsző imádat. A 2. alcím.
Kérdés ismét megválaszolva.
Ha pedig még tovább akarjátok égetni magatokat, akkor folytassátok csak ezeket a szabálysértéseket... Merthogy a szabályzat szerint olyasmiket kellene kérdezni, amit valóban nem tudtok. Úgy tűnik, nektek ez is belefér, nem számít semmi más, csak amit Őrtorony-anya mond...
Kedves Testvérem.
Megkérlek téged is, hogy ezt effajta ige hirdetést, befejezni szíveskedjetek.
Senki nem hatalmazott fel senkit arra, hogy ilyet tegyen.
Jézus határozottan ki emelte, hogy a házról házra végzett munka a legfontosabb, és ezt mai napig is így gondolja.
Ennél fogva nem tehettek fel provokáló kérdéseket,az interneten.
Mert ennek a következménye, hogy Jehova nevét megszégyenítitek, és a többi testvéreket akik igyekeznek példásan viselkedni, szidalmazásra kerülnek.
Jehova pedig ezt nem fogja büntetlenül hagyni.
Ha a hitünkkel kapcsolatos kérdéssel találkoztok, nyilván válaszoltok, de nem az internetet kell felhasználni Isten királyságának hirdetésére. És nem így.
Komolyan vegyétek, mert ebből voltak már problémák.
Kata, köszönöm. :)
Te ritka kivétel vagy a JT-k között. Én nem foglak téged a rossz példát adók miatt megítélni; remélem, mások sem.
Isten áldjon. :)
Köszönöm, Berta de az érdem Jehováé.
Jézus is helyreigazította a követőit, s a rossz cselekedetekért az árusokat is kiűzte a templomból mert nem helyesen mutattak be imádatot.
Szép napokat, Jehova áldását kívánom.kata
Kedves Kata!
Tegnap este megint kiírt valaki egy álkérdést... :(((
A válaszodat újraolvasva szeretnék mondani valamit: Szerintem az nem probléma, hogy a JT-k felhasználják az internetet; ezzel így önmagában semmi gond nem lenne. A probléma az, hogy ÍGY, azaz álkérdésekkel, ahelyett, hogy például a hozzájuk címzett kérdésekre adnának érdemi válaszokat. Mert azoknál aztán jellemzően nagy a hallgatás, vagy a csűrés-csavarás, mellébeszélés, vagy az elzárkózás mindenféle üres kifogásokkal. Pedig az lenne az igazi, ha ezekre a kérdésekre tudnának válaszolni...
A másik: Jézus azért űzte ki az árusokat a templomból, mert "rablók barlangjává tették azt". Tudomásom szerint áldozati állatokat árultak a vezetőktől bérelt helyeken, és visszaéltek a monopolhelyzetükkel; ez volt a probléma. A pénzváltók pedig azért voltak ott, mert az idegenből érkező zsidóknak szükségük volt helyi pénzre; ez is alkalom lehetett a visszaélésekre.
Tehát Jézus ezt a viselkedést kifogásolta, egy szó nincs írva arról, hogy "nem helyesen mutattak be imádatot".
Üdv. :)
@ lsandor:
Legyél olyan kedves pontosan idézni azt a részt a Bibliából, amely így kezdődik: "Az igaz vallásnak a következő kitételeknek kell megfelelnie: ..."
Mint már írtam régebben, a macska meg a farka tipikus esete, ha én határozom meg magamnak, hogy mi az igaz vallás, azaz én választok ki bizonyos szakaszokat a Bibliából a definíció pontos meghatározásához, aztán meg azt mondom: JÉÉÉ, nézzétek, ez én vagyok. :P
Eddig valahogy - többek között - azt is elmulasztottad bizonyítani, hogy a szervezetednek van igaza, ill. jogosultsága az ilyen meghatározások megadásához...
@ lsandor:
Na, még egyszer, olvasd újból, és értelmezd:
< Legyél olyan kedves pontosan idézni azt a részt a Bibliából, amely így kezdődik: "Az igaz vallásnak a következő kitételeknek kell megfelelnie: ..." >
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!