Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan állapithatjuk meg,...

Hogyan állapithatjuk meg, hogy melyik az igaz vallás?

Figyelt kérdés
2012. júl. 5. 12:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

@ 10:

A Jehova Tanúi szervezetének, az Őrtorony Társulatnak a kiadványaiból "tudja". Ők állítják azt, hogy a JT az egyetlen igaz vallás, az összes többi hamis; és ez alapján jönnek azzal a szöveggel, hogy Armageddonkor mindenki el fog pusztulni, csak a _hűséges_ JT-k élik túl.

A szervezet azt is elhiteti velük, hogy kötelező "prédikálni", meg egyéb kötelezettségeknek eleget tenni, különben nem minősülnek "hűségesnek", tehát mennek a lecsóba a többiekkel együtt.

Ezért mászkálnak az utcákon, és ezért terjesztik a tanaikat az interneten is. Ja, mert hogy kötelező elvárás is van, fix havi óraszámok; ezekről havonta jelentést is kell leadniuk a szervezetnek.

És ha az elmúlt egy hétben ez már nem legalább az ötödik ilyen álJT-s kérdés, akkor hajlandó vagyok nagy nyilvánosság előtt valami igazán cikis dolgot bevállalni... :D

Pedig mostanában már többször többen leírták nekik, hogy unalmasak, és elegük volt ezekből a kérdésekből; de úgy látom, nem használt. Szép viselkedés, mondhatom. De biztos kimagyarázná azzal, hogy neki ezt kell csinálnia... Bezzeg a direkt hozzájuk intézett kérdésekre alig-alig válaszolnak, mert az olyan kellemetlen lenne...

-------

Kérdező JT, az álkérdésedet és az arra adott Őrtorony-választ megtalálod a Mit tanít valójában a Biblia? című Őrtorony-kiadvány 15. fejezetében, melynek címe: Istennek tetsző imádat. A 2. alcím.

Kérdés ismét megválaszolva.

Ha pedig még tovább akarjátok égetni magatokat, akkor folytassátok csak ezeket a szabálysértéseket... Merthogy a szabályzat szerint olyasmiket kellene kérdezni, amit valóban nem tudtok. Úgy tűnik, nektek ez is belefér, nem számít semmi más, csak amit Őrtorony-anya mond...

2012. júl. 5. 15:04
 12/23 anonim ***** válasza:
36%

Kedves Testvérem.

Megkérlek téged is, hogy ezt effajta ige hirdetést, befejezni szíveskedjetek.

Senki nem hatalmazott fel senkit arra, hogy ilyet tegyen.

Jézus határozottan ki emelte, hogy a házról házra végzett munka a legfontosabb, és ezt mai napig is így gondolja.

Ennél fogva nem tehettek fel provokáló kérdéseket,az interneten.

Mert ennek a következménye, hogy Jehova nevét megszégyenítitek, és a többi testvéreket akik igyekeznek példásan viselkedni, szidalmazásra kerülnek.

Jehova pedig ezt nem fogja büntetlenül hagyni.

2012. júl. 5. 18:50
 13/23 anonim ***** válasza:
24%

Ha a hitünkkel kapcsolatos kérdéssel találkoztok, nyilván válaszoltok, de nem az internetet kell felhasználni Isten királyságának hirdetésére. És nem így.

Komolyan vegyétek, mert ebből voltak már problémák.

2012. júl. 5. 18:53
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Hasonlóan válaszoltam egy másik kérdezőnek is.A Biblia történelmi esményeken is alapszik.A többi vallás pedig csak egy szellemi átélésen.De nézz utánuk és rá jösz az igasságra. Isten áldjon
2012. júl. 5. 19:40
 15/23 anonim ***** válasza:
36%

Kata, köszönöm. :)

Te ritka kivétel vagy a JT-k között. Én nem foglak téged a rossz példát adók miatt megítélni; remélem, mások sem.

Isten áldjon. :)

2012. júl. 5. 19:58
 16/23 anonim ***** válasza:
24%

Köszönöm, Berta de az érdem Jehováé.

Jézus is helyreigazította a követőit, s a rossz cselekedetekért az árusokat is kiűzte a templomból mert nem helyesen mutattak be imádatot.

Szép napokat, Jehova áldását kívánom.kata

2012. júl. 6. 08:33
 17/23 lsandor ***** válasza:
0%
A Bibliában le van írva, hogy az igaz vallásnak miknek kell megfelelnie, ezeket a jellemvonásokat kell megtanulni és a vallásokat csak ehhez kell hasonlítani, sorra venni.
2012. júl. 7. 13:51
 18/23 anonim ***** válasza:
36%

Kedves Kata!

Tegnap este megint kiírt valaki egy álkérdést... :(((

A válaszodat újraolvasva szeretnék mondani valamit: Szerintem az nem probléma, hogy a JT-k felhasználják az internetet; ezzel így önmagában semmi gond nem lenne. A probléma az, hogy ÍGY, azaz álkérdésekkel, ahelyett, hogy például a hozzájuk címzett kérdésekre adnának érdemi válaszokat. Mert azoknál aztán jellemzően nagy a hallgatás, vagy a csűrés-csavarás, mellébeszélés, vagy az elzárkózás mindenféle üres kifogásokkal. Pedig az lenne az igazi, ha ezekre a kérdésekre tudnának válaszolni...

A másik: Jézus azért űzte ki az árusokat a templomból, mert "rablók barlangjává tették azt". Tudomásom szerint áldozati állatokat árultak a vezetőktől bérelt helyeken, és visszaéltek a monopolhelyzetükkel; ez volt a probléma. A pénzváltók pedig azért voltak ott, mert az idegenből érkező zsidóknak szükségük volt helyi pénzre; ez is alkalom lehetett a visszaélésekre.

Tehát Jézus ezt a viselkedést kifogásolta, egy szó nincs írva arról, hogy "nem helyesen mutattak be imádatot".

Üdv. :)

@ lsandor:

Legyél olyan kedves pontosan idézni azt a részt a Bibliából, amely így kezdődik: "Az igaz vallásnak a következő kitételeknek kell megfelelnie: ..."

Mint már írtam régebben, a macska meg a farka tipikus esete, ha én határozom meg magamnak, hogy mi az igaz vallás, azaz én választok ki bizonyos szakaszokat a Bibliából a definíció pontos meghatározásához, aztán meg azt mondom: JÉÉÉ, nézzétek, ez én vagyok. :P

Eddig valahogy - többek között - azt is elmulasztottad bizonyítani, hogy a szervezetednek van igaza, ill. jogosultsága az ilyen meghatározások megadásához...

2012. júl. 7. 17:08
 19/23 lsandor ***** válasza:
0%
Akkor kérlek Berta mutass írásszövegeket a Bibliából, hogy az igaz vallásnak minek kell megfelelnie. Szívesen látnám
2012. júl. 8. 10:04
 20/23 anonim ***** válasza:
36%

@ lsandor:

Na, még egyszer, olvasd újból, és értelmezd:

< Legyél olyan kedves pontosan idézni azt a részt a Bibliából, amely így kezdődik: "Az igaz vallásnak a következő kitételeknek kell megfelelnie: ..." >

2012. júl. 10. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!