Van egy barátom, aki nagyon maga alatt van. Milyen biblia tanítást, részletet tudnék felolvasni neki?
A fiú 15 éves, és a kamasz kor velejében van. Azt érzi, hogy egyedül van a világon, és senki sem érti meg.
Voltak már öngyilkossági hajlamai, igaz még nem próbálkozott, de hajlama az van rá.
Lassan már az italba fojtja a bánatát és nagyon sokat iszik.
Segíteni szeretnék neki, és úgy gondoltam, hogy felolvasok neki valamit a bibliából.
Valalmi ilyen részltet vagy tanítást keresek.
Előre is köszönöm.
Ha a fiú nem vallásos ez olaj lehet a tűzre. Beszélgess vele a saját szavaiddal.Ne ctrl+c ctrl+v-z mert az olyan mesterkéltnek tűnhet. Sajnos ez nem úgy működik,hogy nézd itt egy idézet és már jobb kedve lesz. Kérdezd meg miért gondolja,hogy egyedül van, mit nem értenek meg.
De úgy nem is kell komolyan venni szerintem nincs olyan tini aki ne gondolkozott volna öngyilkosságon. Majd kinővi.
Jaj-jaj-jaj.
Nagyon félreértettétek. De nincs semmi baj, biztos én fogalmaztam rosszul.
Tehát ő kért meg engem, hogy csináljunk ilyen felolvasásokat. És mindketten nagyon vallásosak vagyunk.
Remélem így érthetőbb.
Köszönöm.
Azt javaslom, hogy böngésszétek együtt a Zsoltárok könyvét.
Játsszátok azt, hogy mindkettőtöknek meg kell találni azt a zsoltárt, ami épp most jellemző a lelkiállapotára, vagy úgy általában véve az életére.
Pont ennyi idős voltam, amikor ezt játszotta velünk hittan órán a tanárnő. Azt hittük, ez hülyeség, úgysem adja vissza semmi azt az érzést, ami bennünk van, aztán jó nagyokat néztünk azon, hogy jééé, itt vannak megírva az érzéseim ebben-abban a zsoltárban... most hirtelen eszembe jutott ez, ahogy elolvastam a kérdésedet.
Hát ezt tudom nektek is javasolni.
Ajánlatom: 91.es zsoltár, 37-es zsoltár, János evangéliuma 13:34-től a 16 végéig, valamint egy dalt, amit én töltöttem fel: http://www.youtube.com/watch?v=BeJWC1InpeE
Esetleg a Passió filmet, abban nagyon látni, hogy ekkora áldozat csak hatalmas szeretetből jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!