Keresztények, mi a véleményetek a többi vallásról? Hogy tudtok egyetlen dolog mellett kitartani végig?
17 éves vagyok, és lehet, hogy ostobaság, csak azon gondolkodtam, hogy egy keresztény (vagy akármilyen más vallású ember) mit gondol egy másik vallásról.
mármint mikor egy keresztény fiúval beszélgettem erről, ő azt mondta csak Isten és Jézus valós. megkérdeztem, hogy akkor mi van mondjuk Sivával? Ízisszel? Akármelyik másik vallás akármelyik istenével? Ő azt mondta azok csak hogymondjam "man-made gods", szóval ember által teremtett istenek..
de honnan tudod hogy a te istened nem az? de akkor ha te keresztény vagy, és minden más lehetőséget kizársz, csak Isten van, akkor mi van a többi rengeteg vallásos emberrel? Mind ostobák? Mind csak egy kitalált, man-made mesében hisznek? A tiéd miért feljebb való mint az övék?
Hogy zárhatod ki a többi lehetőséget, hogy zárhatsz ki akár egyetlen lehetőséget is, mikor semmi sem biztos?
Nem érzed úgy, hogy egy vallás mellett minden körülmény közt kitartani (senkit sem akarok megbántani, egyszerűen kíváncsi vagyok) szóval egyszerűen csak nem értelmes dolog? mármint nem választhatsz egy nézetet csak. nem ragaszkodhatsz egy véleményhez életed végéig..annyi minden szól annyi minden mellett és ellen is, egyszerűen nincs egy bizonyos igazság...
tényleg nem ítélek el senkit, és nem is akartam bántó lenni, de nagyon érdekel hogy mások, hívő emberek szerint hogy van ez.
előre is köszönöm a válaszokat, és bocs a hosszú őrült kérdésért : D
Tamás:
Jézus mondta: Ha a hústest a szellemért lett, ez csoda. Ám ha a szellem lett a testért, ez csodák csodája. Én azonban azon csodálkozom: Hogy[an] vett [ily]en nagy gazdagság lakozást ebben a szegénységben?
a szeretet egy spirituális változata annak ami a testek között gravitáció vagy mágnesesség. Nem véletlenek a hasonló szókapcsolatok a kettő között: vonzás, vonzódás, a SZERetet egybe SZERkeszt, és az összetartozást dicsőítő ünneplés SZERtartás. Nagyon sok nyelv őrzi a rokon kifejezéseket-e téren.
A fizikai világ is olyan mint a spirituális. amint fenn, úgy lenn.
Szia kedves kérdező , s szaisztok kedves válaszolók :) !
nem is tudom hol kezdejm annyit írnék de az talántúlsok lenne ezért egy két dolgot rövidíteni fogok linkek megadásával s akit érdekel a ott uttána tud olvasni vagy megb tudja néznis le vonhataj a maga következtetéseit :).
Én hiszek egy Istenben s az ő megváltó fiában Jézus Krisztusban.
Hiszek mert vannak dolgok amik le vannak írva benne s saját bőrömön tapasztalatam őket Például imátkoztam olyan dolgokért s megkaptam őket úgy ahogy kértem amik nagyon fontosak számomra s megkaptam de úgy hogy az állam leesiktőle s nem egyszer nem kétszer , s vannak emberek akiket ismerek s tudom hogy nem hazudna ilyen téren, s tudom hogy nem is lökött hogy úgy fogalmazzak s meséltek nekem az ő tanubizsonyságaikról gyógyulások s egyébb dolgok ...
S ezzekből tudom hogy a Biblia nem mese , tudom hogy van egy igaz Isten aki megtartja szavát :)
Haez nem lenne elég vannak akik ennek tudományosan is a nagyító allá vették itt egy oldalnak a limkje itt aki kíváncsi rá uttánna olvashat egyébb igen csak meg lepő tényeknek.. [link]
Ezek után hogy állok más valllásokhoz , mi a véleményemróluk.
A ,,Ne itélkezz hogy ne itéltethes" s aki kereszténynek valja magát s itélkezik akkor valami ott nem stimmel ez a véleményem nézzen egy kicsit magába na mind1 .. De nem akarok itélkezni :D ..
Nem akarok azzal jönni hogy ez magasabb rendű merta tévedések sorozata nem is teszi azzá sem különmb nem vagyok másnál aki nem hiszz.
S úgy gondolom hogy téved aki úgy gondolja hogy ezért magasabb rendű de akinek élőhite van az nem is fog ilyesmivel elő hozakodni..
De levan írva a Bibliában :
Római levél 10:9-10
Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed,
hogy az Isten feltámasztotta Õt a halálból, üdvözülsz.
Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.
János Evangélium 3:16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Õ egyszülött Fiát adta,
ha valaki hisz Õbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Apostolok Cselekedetei 4:12
És nincs senki másban üdvösség, mert nem is adatott emberek között
az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.
Apostolok Cselekedetei 2:38
...Térjetek meg, és merítkezzetek be a Jézus Krisztus nevébe a bûnöknek
eltörlésére, és veszitek a Szent Szellem ajándékát
tudom hogy ez így van , érzem s ezt akarom hogy tudja mindenki ,minden ember az Istenünk egy IGAZ ISTEN S MEG TARTJA SZAVÁT MINDÖRÖKKÉ ez is bizonyítja Isteni mi voltát :)
De ott van a rossz oldal is akinek célja hogy el hitesse hogy nincs Isten , hogy ne keressük ne taalálhasuk meg s ammennyire csak lehhet távolodjunk el tőle..
Isten belénk helyezte az érzést hogy keresük őt ,s ez látszik is a sok vallás után sokan ezt úgy magyarázzák hogy régebben az emberek amit nem értettek az szellemekkel felsőbb redű lényekkel magyarázták , s dolgokat megszemélyesíttek , érdekes hogy most megtudjuk magyarázni lásd tudomány ( bár hozzá tezsem ott is vannak igen csak fekete foltok ) a dolgokat s még is van vallás..
Az hogy valaki keresztényként próbál valakinek tanúbizonyságot tennni a mögött nnincs semmi rossz szándék bár tapasztaltam igen csak erőszakos is vannak de mentségükre legyen már amennyire lehhet (hisz a szabad akarat az szent) amit most idézek lehhet hogy egy kicsit le sarkítja a dolgokat :
idézem ,, először is fontos mindenki hihet abban amiben akar.Ez a szabadsága bárkinek meg van.Azonban az igazság a léztezésünk sorsunkjövőbeni kérdésében csak egy féle lehhet.
Mi a magasabb rendű a tolerencia vagy a szeretet?
Toleráns ezt mondja nyugodtan ugorj le erről a szikláról nem akarom rád kényszeríteni a nézeteimet. Ha te abban hisszel hogy tudsz repülni én tiszteletben tartom.
Aki szeret ezt, mondja én megértem hogy azt hisszed hogy tudsz repülni deén azonban tudom hogy nem tudsz s ha lefogsz ugrani meg fogsz halni . S én nem akarom hogy meg halj!!
Toleráns erre mit mond micsoda erőszakos ,türelmetlen dolog részedről rákényszeríteni a nézeteidet másokra...
,, amiből idéztem könyv nem mindent sarkít le ennyire s egybe foglal sok kérdésre adott választ a hittel kapcsolatban ha valaki kíváncsirá és elolvasná itt letölthető : [link]
Nem akarok senkit se megbántani ha nem ebben hissz , nem érzem hogy ettől magasabb rengú lennék , de hogy a többbit vallás félre vezetés tévedés az biztos ...
Írtad kérdező hogy nincs igazság a könyv amit ki linkeltem az az igazság definíciójával kezd, ja s perzse a valóságéval s így érvel tovább..
Asszem az én kommentem is elnyúlt egy kicsit , szóval zárom soraimat , remélem sikerült hasznos választ adni s a mellékelt útmutatók segítenek sziasztok :)
* S aki nem szeret olvasni van egy-két film is ami nem átfogóan de értelemszerű magyarázatokat ad :
Youtub-on fent is vanak:
A tökéletes idegen című film második részét ajánlom a legjbban ezekzül:
A tökéletes idegen 2. része:
http://www.youtube.com/watch?v=sU5kx9fHiyo
A tökéletes idegen 1. része :
http://www.youtube.com/watch?v=VK6Q6xUMr54
A találkozás :
http://www.youtube.com/watch?v=5EkkdhkCkF0
Jó kis filmek elgondolkoztatók s egyben válszat adókis :)
Jó filmezést annak aki megnézi :) !
A Bibliai szövegekkel ne nagyon próbáljuk bizonyítani a Bibliát, mert körkörös logika, az pedig nem érvényes.
A Bibliának NEM maradt eredeti anyaga. Amit ma olvasol, az egy másolata a másolat másolatának, ami egy másolt kódexből keletkezett amit egy régi feljegyzés másolatának másolata alapján írtak, csak ugye minden sokkal többször. Ha én ma átírom a Bibliát egy Pókember-képregényre, elrejtem biztos helyre, hogy semmi baj ne történjen vele, és 4000 év múlva valaki megtalálja, és elkezdi terjeszteni, a Bibliára úgy fognak emlékezni, mintha a Pókember 68. évfolyamának 32. száma lenne.
Aki azt írta a hogy ne hivatkozzak a Biblára mert másolat , vagy szájról szájra terjedt vagy ilyesmi , s hogy nincs mert így torzult s nincs semmi valóság alapja tehhát arra nem hivatkozni az téved s nem járt uttána dolgoknak vagy csak saját elképezeliseire alapoz. Számos tudos valotta hogy hogy a Bibliának semmi valóság alapja nincs s amint jöttek a felfedezések leletek mind ez cáfolódott !!! S be bizonyosodott hogy a Biblia nagyon sok múltra vissza tekintő hiteles válaszokat add , s csak is a Biblia s igen csak nagy meghökkentő pontossággal s ezt nem én állapítottam meg ha nem nálam okosabb s skeptikusabb emberek kritikusok nagyon sok idő történetét átölelve amit semilyen más régészetáltal fel fedezet írás nem tud produktum ként felmutatni a maga ésszel felnem foghatott de még is igaz mertörtént eseményeival lásd Dávid próféciáival s még sorohatnám egész jó kis másolat s vannak maradványi bizonyos könyveknek ma is amik igazoják ezért megdöbbentő uttána olvastam rendesen igyekezetem kiszűrni az sőt kiszűrtem az elfogult írásokat :D....!!
tehát az a feltevés hogy hiteltelen az már nem lehhet igaz s hogy a másolás miatt eltorzult volna tehát..
szerintem nem kell tovább folytattnom...
A Pókemberes példa pedig azért nem helytáló viszont mert elntmondás von magaután ezt az egységet ami a Biblában van nem követi ergó nem oda illő így soha nem lessz helytállló s össze vonható a Bibliával.... tehát nem lehhet példának venni nem lehhhet érvnek sem venni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!