Keresztények, mi a véleményetek a többi vallásról? Hogy tudtok egyetlen dolog mellett kitartani végig?
17 éves vagyok, és lehet, hogy ostobaság, csak azon gondolkodtam, hogy egy keresztény (vagy akármilyen más vallású ember) mit gondol egy másik vallásról.
mármint mikor egy keresztény fiúval beszélgettem erről, ő azt mondta csak Isten és Jézus valós. megkérdeztem, hogy akkor mi van mondjuk Sivával? Ízisszel? Akármelyik másik vallás akármelyik istenével? Ő azt mondta azok csak hogymondjam "man-made gods", szóval ember által teremtett istenek..
de honnan tudod hogy a te istened nem az? de akkor ha te keresztény vagy, és minden más lehetőséget kizársz, csak Isten van, akkor mi van a többi rengeteg vallásos emberrel? Mind ostobák? Mind csak egy kitalált, man-made mesében hisznek? A tiéd miért feljebb való mint az övék?
Hogy zárhatod ki a többi lehetőséget, hogy zárhatsz ki akár egyetlen lehetőséget is, mikor semmi sem biztos?
Nem érzed úgy, hogy egy vallás mellett minden körülmény közt kitartani (senkit sem akarok megbántani, egyszerűen kíváncsi vagyok) szóval egyszerűen csak nem értelmes dolog? mármint nem választhatsz egy nézetet csak. nem ragaszkodhatsz egy véleményhez életed végéig..annyi minden szól annyi minden mellett és ellen is, egyszerűen nincs egy bizonyos igazság...
tényleg nem ítélek el senkit, és nem is akartam bántó lenni, de nagyon érdekel hogy mások, hívő emberek szerint hogy van ez.
előre is köszönöm a válaszokat, és bocs a hosszú őrült kérdésért : D
én azt 100%-ban el tudom fogadni hogyha valaki hithű keresztény. ez az ő dolga nekem semmi közöm hozzá hogy ki miben hisz. de az eléggé fel tud háborítani hogyha valaki olyanokat mond hogy csak az ő istene az igazi a többi csak ilyen kitalált "mesefigura". Hogy lehet ilyeneket kijelenteni mikor az ókori görögök, egyiptomiak, indiaiak... mind többistenhitűek voltak és ezen vallások legnagyobb része idősebb a kereszténységnél.
a másik dolog ami bosszant pedig az hogy miért nem lehet elfogadni azt sem hogyha valaki egyszerűen nem hisz semmiben. miért kell őt pusztán azért elítélni mert másképpen látja a világot? én a keresztény hit szerint valószínűleg a pokolra jutnék pusztán csak azért mert nem hiszek istenben. az nem számít hogy soha az életben nem ártottam senkinek. de az az ember aki végigrabolja a fél világot, lop,csal, de ha esetleg katolikus akkor elég meggyónnia a bűneit és akkor máris minden meg van bocsájtva.
Én is 17 éves vagyok és néha én is elgondolkozom ugyanazokon a dolgokon, mint Te, kedves kérdező. Beleszülettem egy olyan kisvárosba, országba, ahol az emberek többsége keresztény, így én is az vagyok. De ahogy kezdtem felnőni, egyre fogékonyabb lettem a világra, kíváncsi voltam más vallásokra.
Azt vettem észre, hogy a vallás az alapvető minden nép számára, még az ateistának is van vallása (legyen az a tudomány, a karrier, a hatalom stb.), hiszen mindenkinek kell valami ösztönző erő, motiváció, remény, amiben bízni tud. Valamint a vallás magyarázatot ad a világ keletkezésére, az örök életre, utat mutat az erkölcsös élethez. És minden vallás erre tanít, legyen ez keresztény, hindu vagy muszlim. És minden vallás tanít valami bölcsességet, egyetemes igazságokat, pl. gyakori motívum a szeretet, a mértékletesség, a bűnös testi vágyak kerülése, a böjt...
És szerintem minden vallás egy, ugyanazon Istenben hisz, csak félreértették egymást, vagy egy-egy ember új vallást alapítva akart magának hatalmat szerezni. Ahol meg több istenben hisznek, azt nem tudom. Csodák vannak, voltak és lesznek, ördögűzés is van, de a kísértetekben, a jóslásban meg a Paranormal Activity féle csalásokban nem hiszek.
Végül azt mondanám, hogy én senkit nem nézek le a vallásáért, sőt, mindenki vallását tiszteletben tartom. Elárulom, nekem az indián és a japán ősvallás tetszik a legjobban (de ettől még a keresztény Istenben hiszek). Azokat az embereket kifejezetten nem szeretem, aki rá akarják erőltetni a saját hitüket más emberekre, a dzsihádot is elítélem. Eleve liberális gondolkodó vagyok :) Mindenkinek megvan a joga ahhoz, miben hisz.
17/L
így kéne gondolkodnia a világnak de sajnos nagyon sok embertől hallottam már hogy a muszlim, hindu vallás egy primitív hülyeség (szó szerinti idézet) mert csak az ő istene az igaz és egyetlen.
"Nos az biztos, hogy nagyon sok úgymond Isten van, de azoknak tényleg a legtöbbjét maguk az emberek találták ki. Az egyedüli igaz Isten ez nem más, mint a Biblia Istene. Számtalan bizonyíték van emellett"
kedves 6. válaszoló.
Honnan tudod? Milyen "bizonyítékok" vannak rá? És egy kicsit más kérdés: Szerinted milyen Isten? Egyáltalán, mi ő? Egy test? Egy érzés? Egy lélek? Micsoda? Hol van? A benned lakozó erőt és akaratot hívod "Istennek" igazából, vagy úgy gondolod ő tényleg egy külső "személy" aki irányít mindent?
Vagy igazából ezeket mindenkitől kérdezem, aki megpróbál válaszolni.
És köszönöm az eddigieket : )
de ti honnan vettétek hogy több "isten" van????
kitől hallottátok???? hol van ilyen a Bibliában???
én sehonnan, de mit gondolsz mondjuk akkor az ógörögökről, a mezopotámiai vallások követőiről, a régi egyiptomiakról? Mind mind többistenhit. Akkor azok az emberek, nem kevesen, akik ezekben hittek-hisznek, mind idióták szerinted? vagy hogy van ez? miért van több alapja a te vallásodnak mint az övéknek? mert van egy bibliád? nekik is van, csak másképp nevezik.
semmi sem biztos
Miért van több alapja?
Az a gond, hogy ti nektek rossz képetek van a keresztény Istenről is. Azt hiszitek, hogy egy szakálas bácsika, akit körbe ugrálnak az űrben az angyalok. És aki rossz, azt megpöcköli, ha csak nem gyón. Ilyen nincs.
Logikus, hogy egy Isten legyen csak. Mi értelme van többnek szerintetek?
Akkor már inkább földönkívüliek ezek.
Szerinted Zeusz itt paráználkodik valahol a földön?
Annyira emberi Istenek, hogy hihetetlen.
Isten minden ami pozitív. Ami pedig negatív, az nem jó.
Engem nem zavar, ha valaki ilyen dolgokban hisz, hogy tudás istene, szerelem istene, háború istene stb...
Tulajdonképpen, aki a pozitív dolgokat képviseli, az az igaz Istent követi, csak több felé osztotta.
És lehet vannak, akik hánynak ezen, hogy én azt mondom, hogy ők is a keresztény Istenben hisznek. Nem. nincs keresztény Isten. Egy Isten van, csak a keresztények benne hisznek.
Azért kérdezem, szerintetek milyen Az Isten?
"Logikus, hogy egy Isten legyen csak. Mi értelme van többnek szerintetek?"
Mért logikus akár egy isten is? És miért van több értelme egynek, mint többnek?
És komolyan nem kötözködni akarok, csak kíváncsi vagyok, mert nem értem.
Nem hiszem, hogy Zeusz itt paráználkodna a földön, de nem látom kevésbé valószínűnek, mint hogy van valaki(!) mindenek felett, aki ha az általa kitalált szabályok szerint élünk, majd egy jó helyre visz minket halálunk után.
És tényleg, ha van Isten, és mondjuk van egy jó ember, aki habár nem hívő, meg sincs keresztelve, de jó szívű, és megtesz minden tőle telhetőt, az miért kevesebb mint egy "hívő", aki mondjuk sunyi és kétszínű, és a vallásáért akár ölne is, például amikor a fél világra rákényszerítették a kereszténységet, az nem volt bűn? nem bűn valakit megerőszakolni egy nézettel?
Csak nem értem, miért hiszik sokszor a keresztények, hogy ők többet érnek, mint a nem hívő gyarló emberek, a bűnösök.
És nyilván nem minden hívőre értem, csak elég sok ilyennel találkoztam már sajnos.
És azt is megkérdeztem, szerinted mi Isten? nem hiszem hogy egy szakállas tógás férfi aki egy felhőn lógatja a lábát, nyilván. vagy hát ki tudja.. ezért kérdeztem a ti véleményeteket.
tényleg nagyon érdekel hogy egy hívő ember tulajdonképp miben hisz. mármint hogy képzelni el istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!