Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak koztetek olyan emberek...

Vannak koztetek olyan emberek akik Jehova tanui voltak de felismertek a teljes igazsagot es otthagytak oket? Hogy ismertetek fel a tevtanitasaikat?

Figyelt kérdés
Hivo,ujjaszuletett emberek valaszat varom.

2012. júl. 3. 14:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Mit irigykedsz,te sem vagy kizárva. És,ha nem vagy kizárva,akkor nem szekta.

Nem jutott dinnyeföld, Vagy mi az,amiért ennyire dühöngsz?

2012. okt. 16. 21:04
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Felismertem, hogy Jézust nem imádják. Pedig Jézus még a földön létekor, Emberfiaként is elfogadta az imádatot, azóta pedig még magasabb állásba helyeztetett!!! Ez a legsúlyosabb bűnük, minden többi ebből következik, ezért nem is keresztények ők. Nem értik, hogy azzal, hogy valaki Jézust imádja, az Atyát is imádja. A Fiú és az Atya nem egymás konkurensei!!! Soha sem értették a Szentháromságról szóló tanítást.

Felismertem, hogy nem Úrvacsoráznak (csak tovább adják a kenyeret és a bort, de senki sem fogyaszt belőle, vagyis nincsenek közösségben az Úr Jézussal, és emiatt engedetlenek a parancsának is).

Felismertem, hogy olyan tanításokat is tanítanak, amik nincsenek benne a Bibliában (sok dátumot azóta már elvetettek, de 1914 még mindig tanítás..) Ezzel hozzátesznek az Igéhez. Olyat adnak ezzel Isten szájába, amit Ő nem nyilatkoztatott ki soha. Súlyos bűn ez. A korábbi Őrtorony elnökök és ma a Vezető Testület bűne ez, de bűnrészesek azok is, akik másokat ezekre tanítanak.

Buta kötelező szokásaik voltak, de minek? Pl. védőoltás elutasítása, személyigazolvány el nem fogadása miatt börtönöztek be többeket, de minek? Szakáll nem lehetett, továbbtanulást ellenezték, az túl veszélyes, ha valaki képzi magát, rengeteg hasonló dolog...

A gyümölcseikről ismerszenek meg: a gyülekezetben sok Tanú lett öngyilkos: vén is, úttörő is, vagy családtagjaik közül. Egy ideig írtam: 12 fő gyűlt össze a listámon. Ok: úgy érezték, nem tesznek eleget, mert a Társulat mindig többet és többet követel. Ők ezt úgy élték meg, hogy Jehova Isten követeli meg a minél intenzívebb szántóföldi szolgálatot (prédikálni házról-házra). Hogy ők nem elég jók, úgysem jutnak be a Paradicsomba, pedig tényleg a legbuzgóbbak ők voltak! Még ha tényleg csak kevesen jutnak el az öngyilkossághoz, a depresszió nagyon sokakat érint. Nagyon sajnálom, hogy láttam körülöttem a megnyomorodott életeket. Az arrogáns válasz ilyenkor: elhagyták Jehovát, nem maradtak mindvégig hűségesek. Esetleg a megfontoltabbaktól: nem tudjuk Jehova hogyan ítéli meg őket.

Elég ennyi, vagy soroljak még?

2012. dec. 3. 12:08
 23/26 anonim ***** válasza:
19%

Az első résszel nem értek egyet. Szerintem a szentháromság tanítása a logikátlan és szánt szándékkal nem bűnt mondtam.

Jézust szeretni és követni kell nem imádni.

A többivel egyetértek illetve elgondolkodtató.....

Én egyébként túl vagyok képezve iskolázottság,saját tapasztalat és leginkább nyitottság mások véleményére életére..eleinte sokat tanultam tőlük,de most már átlátok rajtuk...csakhogy a többi felekezeten is...tudom,hogy ezzel nem leszek nyerő nálad..de tudod mi a legnagyobb

hiba a kereszténységben,legalábbis ahogy tanítják? ..Ha csak a szeretetet gyakorlod nagyon felületes maradsz a hit valódi kérdéseimben, és a megismerésében és az emberi gyarlóság miatt gyakran álszent...ha csak a dogmákra mész rá, akkor bekattanhatsz és öngyi is lehetsz,ahogy írtad..ha meg elmélyülsz a logikus megismerésében akkor rájössz,hogy semmi sem az ,ami annak tűnik

2012. dec. 3. 19:00
 24/26 anonim ***** válasza:
69%

Én elolvastam Raymond Franz: Lelkiismereti válság c. könyvét. Ray évtizedekig Jehova Tanúja volt, felkent, felvigyázó, különleges úttörő, misszionárius, stb., végül a legmagasabb szintű vezetésbe is bekerült: a 12 fős Vezető Testület tagja volt majdnem 10 évig. De önként kilépett.

Megvolt rá az oka, a sok zavaros belső ügy, ami a tudomására jutott, és a tanításbeli problémák már túlságosan nagy tehertételt jelentettek a számára, nem tudott elszámolni a lelkiismeretével.

Számomra is kirajzolódott a kép: amit magyarországi vagy helyi túlkapásoknak gondoltam, láttam, hogy Amerikában, vagy a világ többi részén is ugyanolyan gondok vannak. Az én esetemben az tette a pontoz az i-re fel, hogy megértettem, hogy bűn az, hogy Jehova Tanúi visszautasítják Jézust az „Emlékünnep” (Úrvacsora) alkalmával.

Én még itt vásároltam meg a Crisis of Conscience c. könyvet, a kiadónál, de most ott nem lehet: [link]

Most itt láttam a könyvről pár review-t:

[link]

Magyarul tudtommal nem adták még ki a könyvet, de félkész fordításával már találkoztam PDF-ben:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. dec. 28. 22:12
 25/26 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat, barcsak egyre tobben felismernek hogy mi is az igazi hivo elet es ne elnenek felelemben es rettegesben es ilyen ferde tanitasokban.
2013. jan. 1. 17:13
 26/26 anonim ***** válasza:

Minden fanatikus,ultra konzervatív megközelítés ferde!

Az a katolikus is az, csak rájöttek kiskapukat kell hagyni az embereknek,mert nem bírják a szigorú dogmákat.

pl. ha"az egyik pap nem oldoz fel,átmegyek a másikhoz", vagy ilyen és ilyen esetben érvénytelen a házasság vagy a "pénzbeli megváltása a bűnöknek"....olyan sok önbecsapás van,hogy csak na...de az összes konzervatív egyház az!A jehova Tanúit is beleértve.

Remélem soha nem jön el az idő,hogy egyik vagy másik újra abszolút politikai hatalmat kapjon,mint a középkorban!

2013. jan. 10. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!