Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak koztetek olyan emberek...

Vannak koztetek olyan emberek akik Jehova tanui voltak de felismertek a teljes igazsagot es otthagytak oket? Hogy ismertetek fel a tevtanitasaikat?

Figyelt kérdés
Hivo,ujjaszuletett emberek valaszat varom.

2012. júl. 3. 14:17
1 2 3
 11/26 lsandor ***** válasza:
7%
Nem arról van szó, hogy szét offolom, hanem lássuk, mik azok, amik szerinte annyira nem a Biblián alapulnak. Az Új Világ fordítással kapcsolatban pedig piszokul értelmetlennek tartom a nagy támadásokat, mit kell azon tovább rágódni, ha mi is használjuk a Károlit, meg ha kell akkor abból megmutassuk bárkinek, hogy mit tanít a Biblia gond nélkül, akkor meg?
2012. júl. 4. 11:55
 12/26 anonim ***** válasza:

3 mas vagyok sorolhatnék 10000 pl.De inkább kérdeznék egyet

Mutasd már meg nekem a Bibliában de ne a szentírás új világ fordításban. Mit ír az Őrtoronyról a Biblia?

2012. júl. 4. 14:41
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

A Héber Iratokban általában "őrtorony"-ként használt szó "őrhelyet" vagy "megfigyelő pontot" jelent, ahonnan az őr könnyen szemmel tarthatja a távoli ellenséget és jó előre hangosan figyelmeztethet mindenkit a közelgő veszélyre.

Az Ésaiás 21:8-ban ezekkel a szavakkal mutatják be nekünk ezt a hű őrállót: "Majd felkiáltott mint egy oroszlán: ’Az őrtoronyban állok szüntelenül nappal, ó Jehova, és az őrhelyemen vagyok minden éjszaka.’"

2012. júl. 4. 16:27
 14/26 anonim válasza:
33%

ÉN JEHOVA tanúja akkarok lenni úgy érzem ez télleg igaz hit

hisz énis olvastam a bibliát az én tanítom a télleg mindenbe de mindenbe segít azokat mondja amik benne vannak a bibliában. sőt azt tanultuk multkor hogy ha kimondod hogy jehova segíts segít fél év múlva megyek haza és két hatalmas nagy farkas ölő kutya meg támadt és eszembe jutott mit tanultam ki mondtam és úgy me torpantak hogy én nekem nem lett semmi bajom. szóval én tudom hogy igaz a tanításuk amúgy meg vannak olyan jehova tanuiak akik nem jól tudnak válaszolni ,de ők se tudhatnak mindent hisz emberek . ők is hibáznak !!!!!!!! de attól nem kell senkinek se itélkezni mert télleg kedvesek és segítő készek ! amúgy meg mi se itéljük el a katolikusokat meg a reformátusokat meg stb .....

2012. júl. 6. 13:05
 15/26 anonim ***** válasza:
12%
Azok a személyek,akik otthagyták Jehova Tanui szervezetét, valószinű, hogy nem ismerték fel a teljes igazságot,mert ha felismerték volna,ragazkodnának hozzá a mai napig.Így hát nem érintette meg a szivüket az igazság.
2012. júl. 8. 22:50
 16/26 anonim ***** válasza:
32%
Kedves 3-as.Nem tudom melyik gyülekezetben és felekezetnél voltál,de amit leírtál róluk az távolról sem fedi a valóságot.Azt írod tanítás helyett te kiképzést kaptál,egyenesen rémísztő.Én annak idején közel másfél éven keresztül tanulmányoztam velük,míg megengedték,hogy prédikálhassak másoknak.Addig is alapos tanulmányozás folyt velem,ami magába foglalta a Biblia aprólékos elemzését,versről versre,felyezetekről felyezetekre,történetek és témák szerint,valamint szövegkörnyezet és szövegutalások által.A közel 25 év alatt volt alkalmam több gyülekezettel együttműködnöm,de hogy valakit valaki terrorizált volna, egyenesen rágalom.Hogy ez valóban így van,meg lehet személyesen győződni egy nagyszabású nyilvános öszejövetelen,a 3 na-pos Kerület Kongresszuson, Budapesten, Dózsa Gy.út 1 alatt a SYMA Csarnok-ban...2012.07.13-15.Mellesleg még csak annyit.Minden ilyen alkalommal rendfenntartó szervek szoktak együttműködni a rendezők kérésére,azért,hogy megfékezzék az esetleges kívülről jövő rendbontókat.Véleményüket a helyi sajtókban többször is lehetett olvasni.Nyilatkozataik szerint ha minden ilyen nagyobb rendezvényen úgy viselkednének az emberek mint maguk, Jehova Tanui,nem volna szükség sem rendőrségre,sem katonaságra.
2012. júl. 8. 23:36
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem hinném, hogy bohóc Tanuk.Mert ha azok lennének,szerintem akkor vándor cirkuszban lépnének fel. A Tanúk Isten királyságával foglalkoznak, azt hirdetik nyilvánosan és házanként.Ez távol áll a bohóckodástól.
2012. júl. 17. 17:41
 18/26 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem Jehova Tanúi jóval több igazságot tudnak,mint a többi egyház. Én nagyon intelligens,emberbarát,megbízható tanúkkal beszélgetek már 1 éve.Nagyon sok jót kaptam már tőlük,mindennapi okos tanácsokat is.Egy problémám van csak,az hogy miért kell mindenre biztos választ adni. Kicsit túlbuzgó dolognak tartom.Azt is,hogy nem tartanak születésnapot. Szóval nincs tévtanítás, csak túlbuzgóság és fölösleges okoskodás. Ez,ami visszatart,hogy alámerítkezzek.
2012. okt. 6. 21:18
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Kedves # 18/18

10-06 21:18

Szerintem Jehova Tanúi jóval több igazságot tudnak,mint a többi egyház

Jól esik néha egy kis elismerés.Köszönjük.

Egy problémám van csak,az hogy miért kell mindenre ....biztos választ adni.

Kicsit túlbuzgó dolognak tartom.Azt is,hogy nem tartanak születésnapot. Szóval nincs tévtanítás, csak túlbuzgóság és fölösleges okoskodás. Ez,ami visszatart,hogy alámerítkezzek.

Egy másik személy meg éppen az ellenkezőjét róta fel nekem.Hogy egy két dologban még több érvet szeretne. Hát ilyen a világ.Egyiknek sok a másiknak meg kevés.

üdv.László

2012. okt. 12. 00:57
 20/26 anonim válasza:
9%
köcsög szektások
2012. okt. 16. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!