Jehova tanúi? Mi a véleményetek, tapasztalatotok róluk? Esetleg valaki tagja?
Fügetlenűl ,hogy mijen közösség tanítja a bibliát,leg veszedelmesebb csoport az aki 90%helyesen hírdeti az írásokat,de viszont a fenmaradó10% hamis,hazug tanítás.Vagyis sokan a bibliával a kezükbe mennek a pokolba,kárhozatba.A biblia központi témaja,hogy Isten testben megjelent,Jézus Krisztusban elhozta nekünk az üdvösséget,és csakis Ő álltala mehetünk Isten elé.A János evangáliuma szépen leírja.Na ha eszt a tanítást,vagy bibliai részt elferdítik.a többi már teljesen mindegy.A J.T.ezt a fontos igazságot elferdítik,sokban igazukvan de azok mellékes dolgok.
A Biblia Krisztus köpontú.Átok alatt van mindenki aki Krisztushoz ,hozzátesz ,vagy elvesz,valamit,Mária tisztelet,Jó cselekedetek,Jehova név,Törvényeskedés....
Nagyon vigyázni kell velük mert észrevétlenűl behálőzzák az embert,ha erről nem is tudnak,mivel vak vezet világtalant mind ketten gödörbe esnek.
Az senkit ne zavarjon meg ,hogy a bibliábol idéznek.A Sátán is a bibliábol idézett,mikor Jézust megkisértette .
Igen, Én 21. éve szolgálom A Teremtőt akit a Jehova, vagy Jahve néven neveznek.
Olvasva a válaszokat, elvagyok képedve az emberek válaszain, amit annak tudok be hogy sokan nem is tudják, mit tanít valójában a biblia, és ezzel, mi teljesen egyet értünk.
Egy másik helyen bővebben kifejtettem, hogy nem minősíthető le Jézus, mert az összes próféciák Őrá mutattak előre.(kolossé 2:2,3)
Ő a megígért mag, akinek meg kellett halnia két oknál fogva, és ezt is kifejtettem egy másik vádaskodó kérdésre. Elmondtam hogy Jézus halála, ami a váltság áldozatként ismert, teszi lehetővé az emberek számára, hogy akik elfogadják, hogy Jézuson keresztül gondoskodik a teremtő megmentésről, azok fognak megmentésben részesülni, de természetesen azon kívül, hogy ezt elhisszük, megfelelő cselekedetekkel is bizonyítani kell az egész életünkben.
Igy aztán nem értem valójában mi is a vád, mert olyannal vádolnak minket amit elsem követtünk.
Esetleg annyi a bűnünk, ha ezt bűnnek lehet nevezni, (ítélje meg az arra illetékes)hogy nem tesszük egyenlővé Jézus teremtményi mivoltát a Teremtő, öröktől valóságával.Minek utána az írásokban mindig utal Jézus is és az apostolok arra, hogy Jézus nem egyenlő az atyja lényegével, mivel neki volt kezdete, és a teremtő hozta létre a teremtés első műveként, ezért nevezi fiának(az egész teremtés ELSŐ SZÜLÖTTE: kolossé 1:15)
Egy ismerősöm konkrét kapcsolatba került velük, tőle hallottam sok mindent... Ő ajánlotta nekem ezt a blogot Jehova Tanúi témában.
Mindazon által Pál a "Timóteus 3:16,versekben azt irja, hogy a teljes írás Istentől ihletett...,
Ez pedig magában foglalja az ó testamentumot is, ahol sosem volt Jézus központú az írás, mert csak az egy lényegű teremtő volt a lényeg akit a Zsidók is Jehovának, jahvenak fogadnak el.
S igazából nem lehetne ketté szedni az írásokat, mert maga Jézus is rengeteget utalt a héber iratokra, mert fontosnak tartotta, jó részt azért is, mert sok próféciát, írtak róla,(már mint Jézusról), amit neki maradéktalanul el kellett végezni.Többek között Jézusra utalnak azok a szavak amikor Jelentkezik--mivel Jehova megkérdezi, ki menne el az égi teremtményei közül elvégezni a messiási szerepet,és mondja Atyjának, hogy "küldj el engem majd Én elvégzem a feladatot.
Igy Jézus tudatában volt hogy miért fog eljönni, és min kell majd keresztül mennie Atyja nevének megszenteléséért,(amit sátán bemocskolt) és az emberek megszabadításáért. Igen nagy felelősség volt a vállán, ezért aztán valójában ne is értem mivel minősítenénk le a megváltót.
Azért az érdekes, hogy azok akik egyáltalán nem hisznek maga a teremtő létezésében, és ezáltal Jézus létezésében sem, azok nincsenek ennyire megvetve, gyűlölve, mint azok akik, azért igyekeznek krisztusi mintára, élni, szolgálni.
nagyobb megtiszteltetésben vannak még a teremtőnél is részesítve, mert még szobrokat is állítanak nekik, annak ellenére, hogy köze sem volt az Istenhez.
Szépdolgokat írsz de Maga Jézus mondta :AKI ENGEM LÁT AZ ATYÁT LÁTJA!!
nA JÓ ÉJSZAKÁT.Tanúkkal nem érvelek mert csaka betanúlt szöveget ismétlik
azért szomorúan látom a sok biblia versek idézése ellenére, hogy Jézus mint Teremtő atya isten jókat beszélget saját magával, mint ha nem lenne kihez szólnia, s mikor Jézus megkeresztelkedett, nagyon frappánsan saját magát megdicsérte az égből, pedig éppen nem tartózkodott ott, mert lent volt a földön és a Jordán folyóból jött fel.
De azért Hallatta a hangját saját magának:"ez az én szeretett fiam akiben kedvem lelem.
Tehát Jézus az saját magának a fia, és milyen jókat gyönyörködik saját magában, és jó látni, hogy egyetért saját magával.
Sajnálom de az előttem szólok bibliai értelmezéséből ezt a következtetést vontam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!