Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui ti hogyan ertelem...

Jehova tanui ti hogyan ertelemzitek a kovetkezo igeverset? Itt vilagos, hogy Istent es Jezust egyforma tisztelet illeti.

Figyelt kérdés
Janos 5:23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tisztelik. Aki nem tiszteli a Fiút, az nem tiszteli az Atyát sem, aki õt elküldte.
2012. jún. 30. 20:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
15%

Igen jó a meglátásod, ám ez nem jelenti azt hogy a teremtőt egyenlővé, tehetjük az Atyával.

Ha megfigyeled az előtte levő verset ott azt Írja, hogy Jehova Jézusnak adott minden hatalmat, így ebből következik, hogy Jézus hatalma Jehovától függ,igy viszonylagos, mert Ő engedte meg, és ezt bármikor vissza vonhatja.

Ezen felül, ha elolvasod a Jelenések könyvét, ott tapasztalhatod, hogy Jézus az ezer éves uralom végén, vissza adja az uralkodást Jehovának, hogy mint valaha egykor Ádám idejében volt,hogy minden és mindenben Jehova dicsőittesség.

2012. jún. 30. 20:21
 2/22 anonim ***** válasza:
0%
Bocsánat, nem a teremtöt az atyával, ugy akartam irni, hogy nem tehetjük Jézust egyenlővé az Atyával.
2012. jún. 30. 20:22
 3/22 A kérdező kommentje:
Hat szamomra Jezus egyenlo az Istennel "...mert ő (Jézus) Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette magát, szolgai formát vett fel ..." (Fil.2:6-8).Es ezt nem en mondom hanem az ige mondja.
2012. jún. 30. 20:32
 4/22 anonim ***** válasza:
Jehovát megileti a tisztelet, mindazért, amit tett és jelenleg is tesz. Gondoljunk arra, hogy kész volt pl. váltságul adni fiát, hogy ha hitet gyakorolunk az ő váltságáldozatában örök életünk lehessen. Jézust, ugyanúgy megilleti a tisztelet, mert kész volt értünk adni az életét, és most is keményen dolgozik azon, hogy megvalósuljon Jehovának a földre vonatkozó szándéka. Jézus együtt működik most is Jehovával a szándéka megvalósításában. Egy cél érdekében dolgoznak. Tehát a tiszteletünk ugyanúgy megileti Jézust, mint az Atyát. Természetesen a tiszteletet nem lehet összetéveszteni az imádattal. Az imádat csak Jehovát illeti meg, de ahhóz, hogy Jehova meghalgassa imánkat, szükség van Krisztus közbenjárására és áldozatára. Sokat lehetne erről írni, de röviden ennyi.
2012. jún. 30. 20:52
 5/22 anonim ***** válasza:
Mi a különbség "Jehova" a teremtő Atyának imádata és Krisztus iránti imádat között? Ha eljön Krisztus, minden térd meghajol. Miben nyilvánul meg a különbözet? Elmondanátok? Most, ebben az időben úgy gondolom, hogy talán nem hozzá imádkoztok. Nem Őt kéritek. Ezt értem, de feltámadáskor egyértelművé válik, hogy MINDEN neki adatott. Minden térd meghajol előtte, mert egy az Isten, és egy az Úr, a Krisztus Jézus. Mi lesz a különbözet cselekedetekben a két imádat között?
2012. jún. 30. 21:13
 6/22 A kérdező kommentje:
Ha Jezus nem lenne egyenlo az Atyaval akkor az elotte valo meghajlas balvanyimadasnak szamitana,mert csak Isten elott szabad terdre borulni.
2012. jún. 30. 21:25
 7/22 Sághegyi Csaba ***** válasza:
100%
Kérdező, meddő a próbálkozásod, láttam a Filippi igeverset az ő "Bibliájukban". Ott ilyet ír (nem tudom szó szerint idézni, de megjegyeztem a mondandót): nem tört Isten trónjára, hogy bitorolja azt. Meg fanatikusokkal nem lehet vitázni, papagáj módjára ugyanazt szajkózzák, tanulásra képtelenek, szerintem ez démonikus. Imádkozz értük inkább.
2012. jún. 30. 21:29
 8/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nagy bajok vannak itt. Ha Jézus Isten lenne, akkor mi lenne jehovával. Mivel az ő istenük jehova, Jézust le kell fokozni.

Mivel nem tisztelik Jézust, nem tisztelik az Atyát sem.

2012. jún. 30. 23:13
 9/22 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy látom, hogy felesleges itt minden szó, mert egyszerűen nem látnak a mondatok mögé az emberek a dühtől.

Bár biblia versekkel alátámasztva irjuk le Jézushoz való hozzá állásunkat, egyeseknek a szemében szűrő van, mert a gyülőlködéstől nem látnak.

Nincs ilyen hogy "saját biblia".Nekem speciel van károli,és ökumenikus bibliám is itthon, és össze hasonlítottam.Semmi nyelvtani eltérés nincs, csak a nyelvezet van modernizálva:Pl: VALA helyett VOLT; BEHEMÓT helyett VIZILÓ,stb a válaszolásnak pedig azért nincs semmi értelme mert legalább 3x irtam le hogy Jézusnak fontos szerepe van, mert csak az Ő közben járása által hallgat meg a teremtő, de egyesek nem látnak, talán szemüveget kellene felvenni.

Beszéljünk már arról is egy kicsit, hogy az eredeti héber és görög szövegben, vagy is a teljes bibliában közel 7000x van benne Jehova neve, azon felül, hogy külön említve van Jézus személye és neve is.ki merte a bátorságot venni hogy kihagyták a fordításokból amiért az emberek, nem is hallottak a teremtő nevéről,évezredeken keresztül, csak most kezd a felszínre jönni(nos ezért olyan nehéz mert ezt a szentháromság egy isten szöveget az egyházak alaposan beleverték az emberekbe,(ezért volt sötét a középkor) és a középkorban aki ezt felismerte és szólni mert ellene azt kinyírták bibliával a nyakába. De hangsúlyozom. Jézus sosem támogatta a háromság tantételét, csak némely biblia fordító olyan szépen akár egy vessző más helyre tevésével, olyan szépen manipulálták az írásokat, hogy szinte mindenkit jó behúztak,.Ám felölem mindenki azt csinál amit akar.

Részemről nem hagyok fel Jézus azon parancsa végzésével, hogy prédikáljam Isten királyságának jó hírét melynek Ő, azaz Jézus a királya.

Kérdezőnek utoljára annyit, hogy a mondatot olvassa végig:

" Timóteus 2:5" = Mert EGY isten van és EGY közvetítő: ISTEN ÉS EMBEREK KÖZÖTT: Krisztus Jézus.

Tehát Jézus a közvetítő, közbenjáró köztünk emberek és Isten között.

Ha Jézus egyenlő a teremtő istennel, akkor nem kell közvetítő, közbenjáró.gondolj bele a mondat értelmébe. saját maga közben jár saját magánál mi értünk a mi érdekünkbe. ennek mi értelme van?

Ha megnézed még a Galata 3:20-at ott azt írja, hogy ha csak egy személy van érintve ott nincs közvetítő,az Isten pedig csak EGY.

2012. júl. 1. 00:33
 10/22 anonim ***** válasza:

Jehova Tanúi,

válaszolnátok a kérdező felvetésére és kommentjeire?

Teljesen félreviszitek a dolgokat. A kérdésekre tudtok válaszolni?

2012. júl. 1. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!