A Biblia miért tanítja azt, hogy a nők alsóbbrendűek?
Vagy ez csak a régi világnak volt a gondolkodásmódja? Viszont ha ezt beleírták, akkor miért mondják, hogy a Szent Könyv egyetemes igazságokat tanít, mikor ez nem is igaz?
18/L
azért én továbbra is kíváncsi lennék, hogy hol is ír az Ószövetség a nők alsóbbrendűségéről, ha már az eddigi egyetlen példának felhozott részlet is az Ószövetségből való volt.
Ja, és egyébként tényleg csak kíváncsiságból az is érdekelne, hogy a 20as választ, amiben megjegyeztem, hogy az az idézet Újszövetségi, az milyen indokok alapján is lett lepontozva
Na, azért mégis egy apróságot:
"Meghagyta, hogy a nép telepedjék le a fűre, aztán fogta az öt kenyeret és a két halat, föltekintett az égre és megáldotta azokat. Majd megtörte a kenyereket és tanítványainak adta, a tanítványok pedig a népnek.
Ettek mindnyájan és jóllaktak. A kenyérmaradékból még tizenkét kosarat szedtek össze.
Az asszonyokon és gyermekeken kívül mintegy ötezer férfi evett."
Hányan ettek abból az öt halból és kenyérből, ez ugye nem elvont filozófiai kérdés. Ötezren ettek belőle, írja a Biblia. Ja és még nők meg gyerekek is.
/nem megdönthetetlen bizonyítékként idéztem, csak egy morzsányi utalásképpen/
Na, tessék, lehet kiforgatni....:)
Ui.
Vegyük már úgy hogy Károli fordításban idéztem, az jobb ide nekem....:)
"21
Akik pedig ettek vala, mintegy ötezeren valának férfiak, asszonyokon és gyermekeken kívül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!