Milyen véleménnyel van Isten a homoszexuális emberekről?
Szerintem elfogadja őket olyannak, amilyenek. Bízom benne, hogy nem a nemi identitása alapján ítél meg embereket, hanem a jellemük szerint.
Milyen alapon lehetne neki baja a melegekkel, ha ö teremtette ezeket az embereket ilyen hajlamúnak? Mert hogy az a bizonyos egyén nem tehet arról hogy fiúként a fiúkat, nőként a nőket szereti, egyszerűen ilyen hajlammal született
Milyen véleménye lehet róluk?
Róm1
25. Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
28. És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
Ez így érthető, vagy nem tiszta?
Szereti őket, nagyon:)
Mindenkit szeret. Kivétel nélkül. Azokat is akik bűnt követnek el. Max olyankor "vérzik a szíve". De nem saját maga miatt. A gonosz viszont mindenkit gyűlöl, azokat is, aki szeretik őket.
Nem a sexuális beállítottságod alapján leszel megítélve.
Máté 24 és 25 szerintem egy nagyon hasznos olvasmány.
Elméletileg a homosexuális vágyak a Biblia szerint bűnnek vannak nevezve. Vagyis helytelenek.
Szerintem mégis fontosabb a cselekedetid és a az Istenben, szeretetben való hited. (persze lehet mondani, hogy akkor nem "paráználkodsz"). Ha engem kérdezel én azt mondom nem bűn. De sexuális téren én elég libi vagyok:)
Öhm... Hát nem túl gyakran olvastok Bibliát vagy csak épp a konkrét dolgot nem találtátok.
3Móz 20,13
Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.
Erröl kérdezzük meg a bibliát. Róma 1:26,27:...mert asszonyaik is felcserélték a testükkel való természetes élést természetellenesre,hasonlo képpen a férfiak is elhagyták az asszonnyal valo természetes élést, és gerjedelmükben egymás iránt gyultak heves lángra, férfiak férfiakkal, s ocsmányságot cselekedtek....!
nos nem én találtam ki, a szent irás irja utánna lehet nézni. különben Szodomát és Gomorrát is ezért pusztitotta el a teremtö.
"különben Szodomát és Gomorrát is ezért pusztitotta el a teremtö."
Bizonyítsd be nekem.
Lukács 9
49
Felelvén pedig János, monda: Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöket űz; és eltiltók őt, mivelhogy téged nem követ mi velünk.
50
És monda néki Jézus: Ne tiltsátok el: mert aki nincs ellenünk, mellettünk van.
51
Lőn pedig, mikor az idő elközelgete, hogy ő felvitessék, eltökélte magát, hogy Jeruzsálembe megy,
52
És követeket külde az ő orcája előtt; és azok elmenvén, bemenének egy samaritánus faluba, hogy néki szállást készítsenek.
53
De nem fogadák be őt, mivelhogy ő Jeruzsálembe megy vala.
54
Mikor pedig ezt látták az ő tanítványai, Jakab és János, mondának: Uram, akarod-é, hogy mondjuk, hogy tűz szálljon alá az égből, és eméssze meg ezeket, mint Illyés is cselekedett?
55
De Jézus megfordulván, megdorgálá őket, mondván: Nem tudjátok minémű lélek van ti bennetek:
56
Mert az embernek Fia nem azért jött, hogy elveszítse az emberek lelkét, hanem hogy megtartsa. Elmenének azért más faluba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!