Szerintetek ezért magharagszik az Isten?
...valóban, Isten van ellened?
Én az Istent nem ilyennek ismertem meg a Bibliából.
Lehet a gonosz (Sátán) műveli Veled, és azt sugallja neked, hogy Isten van ellened. Te ezt el is hiszed!
Isten ezt mondja:
Máté:11,28. Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.
Kedves Kérdező!
Az alábbi Ige jutott eszembe:
"Bizony boldog az az ember, akit Isten megfedd! A Mindenható fenyítését ne vesd meg!" - Jób 5,17
Áldás, békesség!
Mihály
Én is mostanában kissé lázadó vagyok. Az utóbbi két évben sorban jöttek a csapások, és egy cseppnyi örömöt nem kaptam.
Úgy egy hónapja volt egy kitörésem nekem iss, és nagyon csúnya dolgokat kívántam.
Aztán megbántam.
Szerintem az ember életében mindig vannak nehezebb időszakok, amikor is nehéz azt hinnie, hogy van valaki, aki "segíti". Inkább úgy érezzük, hogy csak ver, és csak aláz minket.
Szerintem ilyenkor a leghívőbb ember is kitér a hitéből, és érez egyfajta igazságtalanságot.
Én azt mondom, hogy próbálj meg ne kívánni semmit. Próbálj meg ilyenkor közömbös maradni. Ne kívánj se rosszat, se jót. Aztán idővel lecsillapul a haragod, és akkor máshogy látod majd a dolgokat.
De abba biztos vagyok, hogy Isten végtelen irgalmú, és nem fog haragudni azért, mert emberek vagyunk. Az emberi természet része a lázadás.
A válaszomat úgy olvasd, hogy nem vagyok hívő, tehát nem hiszek abban, hogy létezik egy mindenható, aki saját képére teremtett minket, mivel MINDEN vallás számos állítására rácáfolt már a tudomány. Tehát így ítéld meg a válaszomat:
Szerintem úgy lehet boldog az ember, hogy nem azt hangoztatja, milyen elcseszett az élete és nem a rossz dolgokra koncentrál, hanem hálát ad a sorsnak, vagy Istennek, vagy bármilyen erőnek, amiben hisz, a jó dolgokra összpontosít (még akkor is, ha kevés van belőle). Tehát igen, vallástól függetlenül az optimista gondolkodás visz minket előre.
Először nehéz, a vak hit nélkül bevallom, nekem nehéz volt megváltoztatnom a gondolkodásomat, de minél előbb rájössz erre, hogy egyszerűen csak boldognak kell érezned magad körülményeidtől eltekintve, annál jobb lesz neked a későbbiekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!