Bűnt követtem el?
Az utolsó által írt idézet nem épp a témához kapcsolódik. Arról szól az első idézet, hogy más asszonyát, tehát aki férjezett ne akard megkaparintani, de még csak ne is gondolj rá. Szóval nem a leszbikus hajlamokra gondolnak itt. :D
Nyugodj meg, nem követtél el semmilyen bűnt.
Jaj, most nézem sehol se írtad, hogy lány vagy. Bocsánat érte, de ettől még tartom azt amit írtam. :D
Utolsó voltam
Az én válaszom ez:
"ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz. Ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása" :)
Maga a gondolat nem bűn, a bűn egy befejezett cselekvés. Az ember gondolatait sok minden (és sok mindenki) befolyásolja, sokszor olyan formában, hogy egyes szám első személyben "hallod" imitálva, mintha saját gondolataid lennének. Vagyis a gondolat még nem bűn. Hogy a csókolózás az e, azt nem tudom, viszont azt igen, hogy "minden TETT kezdete egy gondolat a fejünkben". Vagyis nem tehetsz semmit, amit ne előzne meg előzőleg egy gondolat. Minél többet gondolsz valamire, annál nagyobbra nő és minél inkább megpróbálod elhessegetni, annál inkább elhatalmasodik (főleg, ha görcsösen/félelemből csinálod)
A vágy a csókolózásra, különösen ilyen korban teljesen természetes, ahogy a nemiség "ébredése" is. Nem ezzel van gond, hanem azzal, hogy hogyan kezeled. Ha igyekszel "eltemetni" vagy félrenézni, "szőnyeg alá söpörni" azzal csak anynit érsz el, hogy sosem tanulod meg "kezelni". amikor nehéz napod van vagy magányos vagy stb. a szőnyeg "félre csúszik" és hirtelen szembe találod magad egy nagy kupac valamivel, amit nem tudsz helyén kezelni és ez rossz. Gondolkozz csak rajta, gondolj rá, de ha Istenhívő vagy akkor a bibliából, főleg az újszövetségi levelekből, pl. Timotheus-hoz írt levelekből próbáld megérteni és ne negatív vallásos szellemben, hanem Isten szemszögéből. A nemek, a nemiség Isten találmánya és ajándéka, a biblia első könyvének első oldalán közvetlen az ember teremtése után ez áll: "És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzék néki segítõ társat, hozzá illõt"
"És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberbõl, asszonynyá, és vivé az emberhez"
"És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testembõl való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberbõl vétetett. Annakokáért elhagyja a férfiú az õ atyját és az õ anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté"
Szóval ez nemhogy nem bűn, de maga Isten látta meg ezt a szükséget Ádámban, Ádám maga sem tudta mi baja és mire van szüksége, innentől fogva nem is ő kérte.
Viszont a mai világban, amikor nincsenek igazán értékek az emberek máshogy/szélsőségesen kezelik ezt, ill. a nemiséget. Az egyik oldal tiltja még házasok közt is (bibliaellenesen) a másik oldal mindent letojva fűvel fával ott, ahol éri őket a késztetés és ennyi. Így is kezelik egymást, kb. nullának sem.. Szerintem egyik "út" sem jó, mindkettő káros. A biblia adja meg a választ, az az eredeti kinyilatkoztatása Istennek:
A "paráznaság" szó szerint "szövetségen kívüli kapcsolatot" jelent. Régen a házasságot "szövetségnek" nevezték. Vagyis eskü és mindenki számára kinyilatkoztatott, Isten előtt köttetett szövetség 2 ellentétes nemű ember között.
Az amit valaki idézett, hogy "aki asszonyra tekint stb" ASSZONYÓL szól aki már ilyen szövetségben van, tehát közöd nincs hozzá, ne piszkálj hozzá még gondolatban sem, mert csak árt.
Nem kell, hogy a csókolózást, és a szexet valami ordas bűnnek tartsd mert nem az megfelelő keretek között. De a "megfelelő keret" nem hasraütés szerű. Isten nem azért adott parancsolatokat, hogy "csináld, vagy megdöglesz" alapon tilalmakat találjon ki saját szórakolzására. azért vannak, mint egy szakadékl szélén az útjelzők és a tiltótáblák "ideáig jöhetsz, vigyázz, veszélyes, lezuhansz". Vagyis óvni akar, nem "korlátozni". Mint a metrónál az a biztonsági sáv pölö. Túlléphetsz rajta, csak ráfaragsz és az senkinek nem jó, neked sem, bármilyen vonzónak vagy érdekesnek tűnjön is.
Ha a maga idejében a pároddal csókolóztok, és ezt kivárod normálisan, akkor kb. 100x többet kapsz így, mint azok a fiatalok, akiken annyi idős korukra már végigkment a fél város és azt sem tudjákl miva! Higgy nekem, ezt tapasztalatból mondom.. Ők a lényeget veszítik el és beáldozzák az egyik legcsodálatosabb dolgot az életben leamortizálják magukkal együtt egy pondró szintre a padló alá. Hogy egy hasonlattal éljek: Baromira nem mindegy, hogy nagymamád 7fogásos csirkepaprikásos tiramisutortás csodakajáiből telekajálod magad vagy pedig nem vársz addig, inkább elugrasz és veszel egy mekis sajtburit.
Csak itt ezeknél az a gáz, hogy nincs nagyon visszaút. Ha egyszer bemocskolódsz, később nem mondhatod azt hogy "bocsi, ez érdekesnek tűnt ez a gyorskaja, de én inkább mégis a nagyi 7fogásosát kérném sorry"
Mert vagy egyik, vagy másik. Persze létezik Isteni kegyelem is.. (NEM a "kinyírtam pár embert/végigdugtam a fél várost, vétkeztem atyám hány miatyánk lesz?" módszerre célzok természetesen.. az egy kamu)
De egyet mondhatok: Ha nem vagy tisztában perpillanat vagy bizonyos helyzetekben hogy mi helyes és mi nem az, kérdezd meg magadtól: "Jézus mit tenne a helyemben most?" És ne ilyen freskó jézusra gondolj közben, hanem.. szóval a normálisra, tudod, aki él és virul:)
Mondok egy szitut, ami elég elrugaszkopdott lehet egyeseknek, de az most nem lényeg. Van egy mondás: "jó KÖZÖS imádkozásokból jó szeretkezések lesznek.."
Mondják ezt arra, illetve arra figyelmeztetve, ha mondjuk vagy te meg egy keresztény, full jószándékú lány (illetve mindketten azok vagytok jó motivációval) nekiálltok közösen imádkozni meg stb. és ha sokat vagytok együtt, akkor a vége nem hogy csók, hanem közös(nemimádkozás)ülés lesz, kivéve ha valaki rátok nyit vagy baromi nagy valamelyikőtök akarat ereje. Ilyen az ember. Maga a vágy önmagában nem rossz. a Kivitelezés, meg a "keret" a nem mindegy. A gondolat meg addig "bűn" illetve akkortól, amikor NEM cselekszel jól és a bűnt az ajtó elől szépen betessékeled és még jól meghívod +1 pofa jégbehűtött sörre is, hogy aztán kifosszon és elrabolja a boldogságodat, meg annak az esélyét is, hogy valaha normális kapcsolatod lehessen.
De muja ne legyél, nem szabad. Egy gondolat a fejedben még nem bűn. Ne kérj érte bocsánatot. ahogy azért sem kérsz bocsánatot, aki vagy, vagy amit őszintén gondolsz, vagy amire vágysz.
Amúgy meg Isten nem hülye, nem loser, ő megígérte, hogy segít és Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz, nem ember, hogy hazudjon és nincs benne változásnak még árnyéka sem. Szóval csak bátran szólj neki, ha valami nem tetszik és úgy érzed gáz vagy nem kóser és válaszolni, meg segíteni fog, jó arc úgyhogy ne parázz, csak légy természetes (vele is úgy, mintha a legjobb barátoddal beszélgetnél) és jó lesz:)
Kedves utolsó!
Nem olvastam el hozzászólásodat az elejétől a végéig, és ezért nem is beképzelten szeretném felnyitni a szemedet eny nagy hibádra: "Maga a gondolat nem bűn." : Gyónom a mindenható Istennek, és nektek testvéreim, hogy sokszor és sokat vétkeztem GONDOLATTAL, SZÓVAL, CSELEKEDETTEL és MULASZTÁSSAL. Lehet, hogy Te másra szerettél volna kitérni vagy máshogy szeretted volna megmagyarázni a kérdésre a választ, és én pont megláttam ezt a pici szálkát, azt nem tudom.
Kedves Kérdező! Az még magában nem igazi bűn, ha gondolsz a csókolózásra, csak arra figyelj, hogy ez a gondolat ne fusson tovább, és nehogy önkielégítés legyen a vége, mert az bizony már vétek a hatodik parancsolat ellen.
a bűn nem itt kezdődik
hallottál már az eredendő bűnről
az első Ádám óta bűnös az ember, bűnben születtél
ezen már nem sokat dob hogy épp mire gondolsz most
DE jött a második Ádám a drága Jézus és elmosta az összes szennyedet, kimosta vérével a szívedet
egy jó tanács: köszönd meg neki, és vedd el ezt az ajándékot
Csak kérdezem, ha ő bűnös és a bűnbánat félelmet szül, - ami a szeretet hiánya akkor hogyan legyen képes szeretetben élni annak a hiányával a lelkében?
Talán nem kellene erőlteni ezt a bűnbánat dolgot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!