Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha tudatosan bűnt követtem el...

Ha tudatosan bűnt követtem el akkor a pokolba kerülök?

Figyelt kérdés
Maszturbáltam és tudtam hogy nem kellene de azért is csináltam... és jópárszor volt már ilyen...
2012. jan. 8. 00:41
1 2
 1/16 Tyler913 ***** válasza:
22%
Nem.Honnan vettél ilyen hülyeséget? Egyrészt maszturbálni nem bűn,másrészt Isten nem a cselekedeteink alapján ítél.Kegyelemből,hit által van az üdvösség.Ha hiszel Isten kegyelmében,akkor nem kell félned a pokoltól.
2012. jan. 8. 00:44
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi...csak tudod sok információ terjeng arról hogy a maszturbáció bűn, de kösz! És hallod, vannak olyan bűnök amiket ha elkövetsz hiába élsz teljesen vallásos jó életet isten nem bocsájtja meg?
2012. jan. 8. 00:49
 3/16 anonim ***** válasza:
4%
Ha jó neked, akkor miért ne maszturbálj? Én most nem akarom azt mondani, hogy nincs pokol, de ha ezektől az élvezetektől egy életre távol tartod magad, akkor vagy a mennybe jutsz, vagy a nagy semmibe, ha mégsincs menny és pokol. Ha meg éltél ilyen dolgokkal, akkor lehet, hogy a pokolba kerülsz, de legalább jó volt az életed, és ha a halál után az ember egyszerűen kikapcsol, akkor legalább csináltál kellemes dolgokat az életben.
2012. jan. 8. 00:49
 4/16 anonim ***** válasza:
4%
ha megbocsájthatatlan bűnt követsz el, pl gyilkosság, akkor kerülsz a pokolra
2012. jan. 8. 00:51
 5/16 A kérdező kommentje:

2. válaszoló: vallásos vagyok...nem akarok sok kicsi élvezet miatt az örökkévalóságig bűnhődni, de köszönöm a véleményed.

3. válaszoló: de a halálos bűnöket megbocsájtja isten?

2012. jan. 8. 01:03
 6/16 Darkkingdom ***** válasza:
6%

Egyáltalán nem bűn,ahogy az előttem szólók is mondták ha,jó akkor nyogodtan csináld,másrészt még egésséges is...

Ha meg ez miatt a pokolra jutna az ember akkor nem unatkoznál ott mert a föld 99%-a ott fog kikötni :)!Ne félj ettől,nem lessz baj

2012. jan. 8. 01:07
 7/16 Tyler913 ***** válasza:
56%

Az a bajod,hogy úgy képzeled,ISten a cselekedeteid alapján ítél meg.Csakhogy ez nem így van.A "jó és vallásos" élet önmagában nem jelent üdvösséget,ahogy egy gyilkos,erőszaktevő,stb. sem feltétlenül kárhozik el.

Önmagunkban mindannyian kárhozatra méltók vagyunk,jócselekedetek ide vagy oda.A keresztyén hit pont arról szól,hogy Isten megváltott minket,és eltörölte a bűneinket.Tehát nincs többé bűn,és nincs kárhozat sem.Csupán el kell hinned,hogy részed van ebben a kegyelemben.

2012. jan. 8. 01:09
 8/16 anonim ***** válasza:
5%
nem vallásos vagy hanem fanatikus aki retteg istentől, sőt fehér inget viselni is halálos bűn
2012. jan. 8. 01:39
 9/16 anonim ***** válasza:
5%
Már most a pokolban vagy, nincs értelme a bűnökkel foglalkozni.
2012. jan. 8. 01:56
 10/16 anonim ***** válasza:
95%

nekem is vannak problémáim ezzel, de szerintem Isten előtt nincs különbség bűn és bűn között. Ha véletlen csúnyán beszélsz, vagy haragszol valakire, az is ugyanolyan bűn, mint ha maszturbálsz. a lényeg azon van, hogy megbántad e, és bocsánatot kértél e Istentől emiatt.

Nekem volt olyan sokszor, hogy azért tettem meg (mármint az önkielégítést) , mert nem tudtam ellenállni a kísértésnek, olyan erősen jött, de sajnos volt olyan is, hogy nem is volt annyira kísértés, csak unatkoztam, ezért elkezdtem olyan képeket nézegetni, aztán videókat és a végén belecsúsztam, nem tudtam megállni, és megtettem. lehet h nem úgy indult, de végül az lett belőle...

Szerintem egyébként nem csak azért baj a maszturbálás, mert konkrétan bűn, hanem mert amikor megteszed, tudod hogy rossz, tudod, hogy Istennek nem tetszik, és mégis megteszed, és ezáltal a saját szívedet keményíted meg, és legközelebb még könnyebben megteszed, és elérhetsz oda, hogy teljesen közömbös vagy a bűn iránt, Istentől pedig teljesen eltávolodsz, a hitedet pedig elveszíted, elkopik..

szal én csak arra bátorítalak, hogy próbálj mg ellenállni, kérd Isten segítségét, hogy tudjál ellenállni (mindig lehetséges!), de ha megtetted, akkor pedig kérj érte bocsánatot, és Isten megbocsájt.

2012. jan. 8. 04:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!