Hogyan szabadulhatunk meg az áteredő bűntől?
Mi az áteredő bűn pontosan? Hogyan hat ránk?
Mi történt amikor Ádam és Éva ettek a jó és gonosz tudásának fájáról? (mi lett volna, ha az életből is esznek? Miért nem ettek abból vagy miért nem szólt nekik a gonosz, hogy egyenek?)
A testük vagy a lelkük betegedett meg? Kezdetben halandó vagy halhatatlan volt a teremtett ember?
"És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen"
Ezt hogyan kell értelmezni?
Ádám és Éva engedetlenek voltak az Úrhoz. Tudták, hogy rosszat cselekednek? Istennek az volt a baja, hogy engedetlenek voltak vagy az, hogy most már a a gonosznak tudásában lettek? Biztos hogy bűntetés volt (egyáltalán Istentől való) a paradicsomból való kiűzés?
Ha nem űzik ki az embert (hová lettek űzve?), akkor mi történhetett volna?
Mit kell tenni, hogy megszabaduljunk az áteredő bűntől és miért? Ki üdvözölhet? Aki bűntelen, aki hisz Istenben, aki Jézusban is?
Mit jelent hinni?
És mi van halál után?
Olyan jó lenne, ha megjelenne Isten...
Miért nem teszi ezt? Miért szükséges a hit az üdvözüléshez?
Örülnék, ha azt is leírnátok, hogy milyen egyházhoz, gyülekezethez tartozotok (mi a vallásotok).
Köszönöm!
Ma hogy visszanéztem ide-- Nagyon sajnálom, hogy bármit is beírtam ide-- nem vettem észre hogy ez itt, a vallás oldal.
elnézést kérek mindenkitől, nincs szándékomban senkit se eltéríteni attól, amiben hisz.
De azért Kérdező ha nem is minden kérdésedre de egy párra válaszolnék;
****Kezdem azzal, hogy tetszik az, hogy nem ragadsz egy valamibe bele, ha nem ismételten kérdéseket teszel fel—Tartsd meg ezt a szokásodat!!! De igyekezz mai, tudományos elméletek ismeretével együtt is gondolkodni. Még ha sokszor ők is csak hipotéziseket alkotnak de valahol még több benne a törvényszerűség, mint a tündér mesékben…
Elég sok kérdést szegeztél nekem- de azért igyekszem röviden válaszolni;
Kérdéseid;
-----„Amiről te beszélsz, az továbbra sem lesz Isten csak valami láthatatlan ősi erők, „
válaszom**** ISTEN talán látható a valóságban? Nem minősíthető ŐSI-erőnek?
----"CSAK ENERGIA"
Mit jelent neked az, hogy energia? Kifejtenéd? Mi tartja fenn? „
*****Két fajta energia létezik a 1. természet teremtette energia, valamit, az intelligens ember által 2. előállított energia- a kettő teljesen azonos töltések alkotják, csupán a feszültségük különböző, illetve önmagukban létezők vagy valaminek a részeként léteznek.
A természet alkotta energia--1. univerzumi eredetű
2. Bolygó, vagy csillag által termelt.
3. Földünk által termelt energia. Ez az energia felel meg a vallások által elképzelt, isteni Teremtő energiáknak. Isten Szellemének és a Halál és ERŐ szellemének.
4 a primitív anyagot alkotó, atom részecskék energiája.
5. a biológiai sejteknek energiája.
6. a biológia sejtkupacokat” vagy is testet átszövő, vezérlő és tudatot biztosító energia. Amit a vallások léleknek neveztek el, ez az energia tulajdonképpen az.
****Az pedig hogy mi volt a kezdetekben, az univerzumban és miképp keletkezett, azt senki nem tudja.
***még a tudomány is állandóan újabb teóriákat gyárt. A legutolsó ebben az évben született elméleti-fizikus csoport agyában. Még pedig a következőt; Valahonnan berepült az univerzumunkba egy kicsi izzó gömb aztán növekedett… növekedett majd felrobbant.. szóval megint maradt egy tátongó lyuk a kezdetekre; HONNAN is repült be? Szóval még az ősrobbanás se biztos úgy, ahogy először megfogalmazták?
-----„Sokan mondják, hogy az anyag a kezdetektől fogva létezett.”
Akkor ennyi erővel az ember is létezhetett azóta. „
**** ebben van valami igazság…mert semmiből nem keletkezhet csak is, a SEMMI!!
------„Persze tágul az univerzum az ősrobbanás óta. Miben, mitől és miért?
Egyáltalán mi robbant fel és miben, ha nem volt sem mozgás, sem idő, sem tér. Ezekre, a kérdésekre kell keresni a választ. „
*****Na látod, ez megint egy értelmes kérdésed!!
Egy valamit kifelejtettél a felsorolásból—ha nem volt sem mozgás, sem idő, sem tér…és tedd hozzá,NEM VOLT ENERGIA SE!
DE vond ki belőle a TERET, mert az még is csak kellett hogy legyen....
—de mi lehetett benne akkor, amiből még is kialakult ez a fantasztikum, amit univerzumnak nevezünk?
Na látod ezért ajánlottam a blogomat, mert azok után amit megtapasztaltam”- sok éven keresztül—én is eljutottam ehhez a kérdéshez és a megtapasztalásokból teljesen más elképzelésem van a kezdetek kezdetéről, mint a tudósoknak vagy a vallásoknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!