Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan szabadulhatunk meg az...

Hogyan szabadulhatunk meg az áteredő bűntől?

Figyelt kérdés

Mi az áteredő bűn pontosan? Hogyan hat ránk?

Mi történt amikor Ádam és Éva ettek a jó és gonosz tudásának fájáról? (mi lett volna, ha az életből is esznek? Miért nem ettek abból vagy miért nem szólt nekik a gonosz, hogy egyenek?)

A testük vagy a lelkük betegedett meg? Kezdetben halandó vagy halhatatlan volt a teremtett ember?

"És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen"

Ezt hogyan kell értelmezni?

Ádám és Éva engedetlenek voltak az Úrhoz. Tudták, hogy rosszat cselekednek? Istennek az volt a baja, hogy engedetlenek voltak vagy az, hogy most már a a gonosznak tudásában lettek? Biztos hogy bűntetés volt (egyáltalán Istentől való) a paradicsomból való kiűzés?

Ha nem űzik ki az embert (hová lettek űzve?), akkor mi történhetett volna?

Mit kell tenni, hogy megszabaduljunk az áteredő bűntől és miért? Ki üdvözölhet? Aki bűntelen, aki hisz Istenben, aki Jézusban is?

Mit jelent hinni?

És mi van halál után?

Olyan jó lenne, ha megjelenne Isten...

Miért nem teszi ezt? Miért szükséges a hit az üdvözüléshez?

Örülnék, ha azt is leírnátok, hogy milyen egyházhoz, gyülekezethez tartozotok (mi a vallásotok).

Köszönöm!

2012. jún. 20. 17:22
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Tényleg túlbonyolítod. :)

- Első vagyok. Tudom, nem vagyok idevaló, meg minden... de tekintve, hogy nem "kitéríteni" (a hitedből) vagyok itt, hanem egyszerűen mert érdekel a kérdés és a fejlemények, bízom benne, hogy "megtűrsz" továbbra is. Elvégre hogy én mit gondolok, az az én dolgom, de a logika, mint olyan, teljesen független az én nézeteimtől.

Szóval, vissza a témára: mire jutottál azon elgondolkodva, amit az első beírásomban írtam? Isten mindentudása és mindenhatása elvégre tényleg minden hitkérdés alapja, így az eredendő/áteredő bűné is, tehát mindenképp érdemes elmerengeni rajta egy kicsit.

Ha Isten mindent tud és tudott előre mindig is, és mindenható is, akkor tud valaki mondani arra valami épkézláb magyarázatot, hogy e két tulajdonsága megléte mellett hogyan történhetne a világban egyáltalán bármi olyasmi is, amit ő nem akar? Hogyan létezhet szabad akarat? Hogyan létezhet _bűn_? Hogyan lehet "bűn" az, ami Isten tudtával és beleegyezésével történt? (Mivel mindentudó, mindenről tud, és mivel mindenható, amibe nem egyezik bele, az meg sem történhet.)

Ismétlem: NEM AKAROK KITÉRÍTENI A HITÉBŐL SENKIT.

Tényleg csak az érdekelne, hogy mit gondoltok ezekről a kérdésekről.

2012. jún. 22. 23:25
 12/42 A kérdező kommentje:

Kedves #11 válaszoló:)

Ez nálam abszolút plusz pont, ha valaki szereti a logikát és próbál objektíven is gondolkodni.

Csak azt tudom mondani, hogy max az dorgáljon meg téged, aki válaszolni tud (de inkább senki ne dorgáljon senkit).

"Isten mindentudása és mindenhatása elvégre tényleg minden hitkérdés alapja, így az eredendő/áteredő bűné is, tehát mindenképp érdemes elmerengeni rajta egy kicsit."

Előszőr jó lenne tudni, hogy mit jelent pontosan a tudás szó és mi vagy ki az Isten.

Mert valószínűleg sokkal hatalmasabb, mint amit a világból tapasztalunk. Bár inkább a komplex vagy csodálatosabb szó lenne jó. Hisz valószínűleg tér és idő felett van.

Mellesleg, ha nem létezne mozgás, akkor létezne gondolat?

Nézd, ha tudnék neked válaszolni, hogy mi Isten, akkor már nem hit kérdése lenne, hanem tudás és nem lenne min vitatkozni. És ez most nem egy sablon mentegetőző szöveg akar lenni, de a hit nem az, hogy vakon benyalunk mindent (A Bibliában is benne van, hogy vannak hamis próféták). Nyílván ha valaki 100% megmagyarázta volna az élet értelmét, keletkezését bizonyítékkal, akkor könyebb lenne beszélgetni. De csak tippek vannak. Azok közül is van 1-2, ami van olyan nevetséges, mint amit 1-2 "hívő" mond. De igazság szerint a tény az, hogy valószínűleg ezek bizonyítása sem zárnak ki egy felsőbb erőt, lényt. Szóval itt van a zsákutca. Nem lehet megmondani, hogy van vagy nincs. Csak az lehet megmondani, hogy valószínűleg mi nincs és mi van.

A kedvenc példám, hogy gondold el egy gépnek a világot, amiben fizikai szabályok vannak. Egy számítógépet. Lehet emelett van egy tök másik, tök más szabályokkal (ezek még hathatnak is egymásra stb..). Rengeteg rejtett és csodálatos dolog van még a világban. Aki azt mondja, hogy már szinte mindent tudunk, az magát csapja be vagy villogni akar. Lásd még a földön is találnak új élőlényeket és újabb és újabb felfedezések lesznek.

Vagy próbáld most elgondolni a végtelent. Valami óriási távot. Felfoghatatlan nagy fényéveket.

Gondold el, ha valami test másodpercenként ilyen gyorsan halad, mint ez a táv. Mielőtt felfognánk, hogy itt van, meghalnánk. Bár ezek most csak ilyen feltételezések (Bibliában benne van, hogy nem tudjuk mikor lesz vég). Tudom, hogy sokak szerint abból kell kiindulni, hogy amíg nincs bizonyítva valami, addig nincs. Meg ilyen szempontból az Unikornis vagy mi a rák is létezhet. Ja és ilyeneken szoktam még gondolkodni (de ennek már nem sok alapja van): Függetlenül attól, hogy mi a dimenzió és hány van, hogy ha tudunk papíron ábrázolni egy testet, akkor testen tudunk ábrázolni annál komplexebbet?

Na mindegy, szóval hol is tartottam. Bocsi, ha kicsit mellé beszélek csak késő van nagyon.

Lehet Isten nem is mérhető. Én abból szoktam kiindulni, hogy nem e világi. És abból, hogy lelkünk van, ami szintén nem test. Akkor érdemes elgondolkodni az agyon és a tudáson megint, hogy mire van és a léleknek van-e ehhez köze + a személyiségnek.

Az is lehet, hogy a test és lélek egy lenne? De akkor genetikával ba..szogatható??

Nagyon sok minden lehet...Most nem szeretnék könyvet írni.

Péter már kapott egy mesét, neked is küldök:

[link]

Még ilyeneken szokott járni a fejem, hogy lehet ez az élet valami tettünk következménye, vagy mi kértük ezt valami cél érdekében.

Bár elég sok kegyetlen és igazságtalan dolog van ebben a világban. És most milyen rámondani, mondjuk egy súlyos betegre, hogy ő kérte magának...Durva lenne és nincs valóság alapja.

Nem hiszem, hogy sikerült olyan választ adnom neked, amit szerettél volna.

De én mindig abban a felfogásban vagyok, hogy mindennek megvan az oka, csak nem biztos, hogy tudjuk.

Miért hiszek Istenben? Mert az önműködést, önteremtést nem tartom logikusnak. Hogy azért születtem, hogy keservesen az életért és szaporodásért küzdjek, aztán elpatkoljak. (nem mondom, hogy nincs evolúció, csak páran félre értelmezik)

A véletlen dolgokban meg nem hiszek. De ha mégis így van, az is csak azt mutatja, hogy mennyire óriása, komplex a világ és mennyi mindent nem tudunk még.

És miért hiszek Istenben?

Mert úgy érzem meghallgat és segít és szeret (persze nem mindig azt kapom, amit kérek. De nem is arra van) Nem lehet ezt elmondani tulajdonképpen. Érezni lehet. Nem támasznak kell, ne értsd félre. Túl tudnám tenni magam rajta, ha nem létezne (bár furcsa ilyet írni, mert annak nem látom értelmét).

Őszintén nem szeretném tagadni a Biblia hitelességét, de e könyv hammiságának bebizonyítása sem döntene meg a hitemben.

Én csak válaszokat keresek és mélyen próbálom azt követni, amit Krisztus is mondott. Ne ítélkezz!

Mert ő a szeretetet tanította. (lehet magyarázni nekem minden féle genetikai, pszichológiai dolgokat erről)

Nem fogom megtudni szerintem mi az élet értelme. De én hiszek és hinni fogok Istenben.

És sajnálom, hogy csak ilyen választ tudtam adni.

A kérédst azért is tettem fel, hogy választ kapjak. És azért, hogy akik magukat az eggyetlen útnak nevezik, bizonyítsanak nekem.

Ez is egy pont amúgy Istennek és Allahnak, hogy nincsenek ábrázolva. És nem szeretném mások vallását sérteni, meg ez már elvakult vélemény lenne, úgy hogy ezt ne vedd bele (ki tudja aztán, hogy van-e vagy sem). Egy biztos, nem a hegyekben paráználkodnak, nem emberiek és nem űrlények (főleg nem agymosottak).

További szép éjszakát!

u.i.

Lehet az Isten képem nem tűnik elsőre annyira keszténynek. Viszont én az egész világ nézetem erre építem:

Ami ennek ellent mond (akár a Biblia, az elvetem).

Máté 22

37

"

Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38

Ez az első és nagy parancsolat.

39

A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40

E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

"

Ha hibát követek el, javítsatok ki, hisz ezért van a kérdés!!

Engem is kritizálhattok!

Üdv.

2012. jún. 23. 03:53
 13/42 A kérdező kommentje:

Ja igen a bűnről nem írtam. Bűn amivel másoknak ártasz, ami nem épít, hanem rombol. Esetleg a mulasztás...

Lehet mondani, hogy milyen jogon merem az ilyen embereket bűnösnek és rossznak nevezni. Én nem ítélkezem, de mindenki gondolja végig, hogy miért lenne jó a véletlenre fogni vagy elfogadni a pusztítást. (tudom ehhez nem kell Isten, bár attól függ, hogy mit nevezünk annak és mi a cél)

2012. jún. 23. 04:11
 14/42 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

(Még mindig én... 1./11.)

"Előszőr jó lenne tudni, hogy mit jelent pontosan a tudás szó és mi vagy ki az Isten."

Istent illetően inkább nem mondok semmit. :) Ami viszont a "tudást" illeti, azt azt hiszem, úgy határozhatjuk meg a legjobban, mint tények, adatok, információk tudatos, aktívan visszakereshető ismeretét.

Következésképp a MINDENtudás pedig MINDENNEK az aktív ismeretét. A MINDENnek pedig tényleg MINDEN része, múltban, jelenben és jövőben egyaránt, alternatívák és azok következményei szintúgy. Az ÖSSZES lehetséges és nem lehetséges jövővonalé is.

Ezért is lennék tényleg kíváncsi arra, hogy ki hogyan tartja egyáltalán lehetségesnek a szabad akaratot és a bűnt egy mindentudó és mindenható isten világában.

Lélek és agy... ez a téma messze meghaladja azokat a kereteket, amire itt válaszolni lehetne. Erre tényleg csak azt tudom javasolni, hogy mélyedj el nagyon alaposan a pszichológia és az agykutatás legújabb eredményeiben, ha tényleg érdekel a téma, nagyon sok érdekességről olvashatsz. :)

"Miért hiszek Istenben? Mert az önműködést, önteremtést nem tartom logikusnak."

Hm. Akkor szabad megkérdenem esetleg, hogy Isten létét hogy tartod lehetségesnek? Úgy értem, mennyivel hihetőbb az ő önműködése, önteremtése, mint a világé?

Vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy mitől lesz hihetőbb számodra egy végtelenül komplex, értelmes, felfoghtatlanul hatalmas, stb., mindent megelőző lény öröktől fogva való létezése (vagy önteremtése, magától létrejötte), mint mondjuk valamiféle egyszerű ősenergia öröktől fogva való léte, ami egy amolyan fizikai baleset nyomán létrehozta ezt a világmindenségünket?

Mitől lesz hihetőbb a hihetetlen attól, ha beiktatsz elé egy még hihetetlenebb tényezőt, hogy azzal magyarázd az "alap" hihetetlent? (És tényleg nem kötözködni akarok továbbra sem, hanem egyszerűen érdekel, hogy hogyan állsz ehhez a kérdéshez.)

"A véletlen dolgokban meg nem hiszek."

Kvantummechanika...? :)

Bűn definícióját illetően azt hiszem, egyetértünk. Viszont ennek kapcsán megint az isteni mindentudásra/-hatásra kell visszautalnom és arra, hogy minden, ami történik - a bűn is - szükségképpen Isten akarata, mert ha nem akarná, akkor nem lenne.

2012. jún. 23. 09:57
 15/42 anonim ***** válasza:

" mint mondjuk valamiféle egyszerű ősenergia öröktől fogva való léte, ami egy amolyan fizikai baleset nyomán létrehozta ezt a világmindenségünket?"

Illetve pontosabban:

"mint mondjuk valamiféle egyszerű ősenergia öröktől fogva való léte, ami egy amolyan fizikai baleset nyomán létrehozta azt az ősrobbanást, amiből aztán kialakulhatott ez a világmindenségünk?"

2012. jún. 23. 09:59
 16/42 A kérdező kommentje:

Kedves 1/15 válaszoló:)

Sajnos nincs sok időm most válaszolni neked.

De az az igazság, hogy Istent nem ajánlott ésszel felfogni, mivel lehetetlen.

Nem szeretem ezt a mondatot, soha nem is volt szimpatikus, de így van:

Hiszem, bár elmémbe nem fér.

És valószínűleg ezt soha nem fogod megérteni, ha ezen gondolkodsz.

Bevallom, hogy fogalmam sincs, hogy miért van szenvedés a világban (bár gyanakszom az emberek miatt), én nem érzem úgy, hogy emiatt Isten bármilyen szinten felelős lenne.

Persze mondhatod, hogy mindenható, mindentudó, akkor miért engedi ezt? Meg miért nem azonnal történik az üdvözölés (gonosz) stb... Fogalmam sincs. A legtöbben ilyenkor egyből azt mondják, hogy azért, mert nincs Isten. Én nem mondom ezt. A kérdést azért tettem fel, hogy választ kapjak, de már rájöttem, hogy nem fogok másoktól. Nekem kell megtalálni, de ahhoz nem elég a logika, sőt ha csak az van, akkor erős hátrány. Nem merném azt mondani, hogy megtapasztaltam Istent. Más érzés ez. Természetesen írhatod, hogy te már válaszoltál nekem, hogy nincs Isten.

Szerintem van (csak Istennel kapcsolatban érzem ezt - nem egy megérzés).

Miért logikusabb, mint az önteremtés? Nem biztos, hogy az. De amit állítanak, annál igen.

És Isten hogy teremtette meg magát? Ő létezik. És fölösleges erről vitázni, hogy hogyan. Mert mondom, rá nem vonatkozik az, ami a világban van, ami tapasztalunk. Felette van. Emberi fej nem fogja megérteni (bármennyire megalázó pl. nekem).

Gondolom ez a válaszom sem volt neked túl hasznos (hogy hihetek el ilyesmit, bizonyíték stb.. nélkül?). De sajnos nem tudom megértetni, hogy miért hiszek benne (amúgy akarok is). A Bibliában is vannak elég furcsa dolgok, de ahogy beszélgetünk pont azt kezded elérni nálam, hogy többnek fogom tartani, mint egy könyv. Valamiért nem érzem kitalációnak, úgy mint egy mesét, ha most elgondolkodok rajta (a lelki mondanivalóján). A kérdésemnek pedig továbbra sem az a célja, hogy arról vitatkozzunk, hogy van-e Isten vagy nincs, hanem az, hogy a Biblia, kereszténység, zsidók szerint mi kell az üdvözüléshez és miért (igen, a miért talán nem túl jó....)

További szép napot kívánok:)

2012. jún. 23. 13:08
 17/42 anonim válasza:

Milyen "isten" az akinek a szemében már azért bűnös vagy

amit ősapáid követtek el?!

2012. jún. 30. 12:13
 18/42 anonim ***** válasza:

@ Zozó97:

Nem tudom, ezt hol hallottad vagy olvastad, de nagyon nem így van.

Kedves Kérdező! :)

Elnézést, de nagyságrendekkel több kérdést látok, mint amit eredetileg is sokallottam... :(

Valószínűleg nem is tudnék mindre válaszolni, úgyhogy csak annyit javasolnék, hogy mindig keresd az igazságot, imádkozz, kérd Istent, hogy Ő adjon válaszokat minderre. És majd szépen jönni fognak a válaszok, ha nem túlokoskodva közelíted meg a dolgokat. [Ez nem azt jelenti, hogy dobd el az agyad. :D ]

Azt hiszem, valami ilyesmit írtam előzőleg is... De hát végül is ismétlés a tudás anyósa. :D

GBU

2012. júl. 1. 22:42
 19/42 pelgrim ***** válasza:

„Hogyan kezdte látni az ember, hogy mi a rossz? Miért választották a rossz viselkedést?”

Nem tudom, talán úgy, hogy bántalmazta valamelyik társát, a megtorlás következett, őt viszont bántalmazták.

„Isten miért fejlődött volna emberré?”

„Tehát szerinted Isten egy cucc az űrben, amiből kialakult a fejlettebb ember, ami hibás?”

Nem, Isten nem egy cucc az űrben, és nem egy valaki, nem egy személy, aki minden mást teremtett, és aki mint egy jóságos uralkodó a sorsunknak gondját viseli, aki az egyik embert megjutalmazza, a másikat megbünteti, mert valami nagyon rosszat tett, aki lépten-nyomon közbelép, hogy az emberiség útját egyengesse. Nem, egy ilyen Isten nem létezik.

De létezik egy Mindenható Törvény, egy Vezérlő Alapelv mindenben; egy Hatalom, Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen Forrása bennünk és körülöttünk mindenütt; Isten az Eredeti önfejlesztő Ihlet, rá jellemző a kifejezésre törekvés. Istennek ezt a jellemvonását a bibliai „Legyen !” parancs ábrázolja. Ez a lényekben a lenni akarás. Istenből tehát nem csak az ember, hanem minden élőlény és élettelen dolog fejlődött.

Isten, mivel minden belőle fejlődött ki, jelen van minden fejleményében, mint a Vezérlő Alapelv; fejleményei szükségleteik és képességeik révén hozzáférhetőséggel rendelkeznek az isteni forrás minden áldásához. Az ember mint Isten utolsó jelentős és leg-előbbre haladt fejleménye korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik, amit csak érdeklődése határoz meg.

Az ember mielőtt személyes öntudatra tett szert a „paradicsomban” élt ez a tudat egy bizonyos állapota. Ez azt jelenti, hogy nem volt halandósága tudatában, a Biblia szerint nem kellett nekik meghalniuk.

„Ez most pozitív fejlődés, vagy negatív?”

Istenben nincs hiba, semmi negatív, a Mindenható Törvény feltétlen, a Vezérlő Alapelv tévedhetetlen, a Hatalom, Bölcsesség és Szeretet forrása kimeríthetetlen, az Eredeti Önfejlesztő Ihlet tökéletes. Az ember, mint Isten fejleménye tökéletes, a Biblia szerint Isten az embert saját képmására teremtette következetesen az ember nem ismert bűnt. De az ember az anyagi világban ébred tudatra, annak számtalan korlátozottságával, - evett a tiltott fa gyümölcséből, - megismerte a bűnt és annak következményeit.

„Próbáltad már?”

Nem, hegyekkel még nem próbálkoztam, véletlenül már sokszor előfordult, szándékosan csak ritkán sikerült, akkor is csak olyan dolgokban amit könnyen eltudok hinni.

„Ez meg kicsit a Titokra hasonlított.”

Nincs ebben semmi titokzatosság, egyszerűen a tudaton múlik minden. Az ember például, aki azt tudja magáról, hogy beteg ő kétség kívül az, még akkor is ha a tünetek nem jelentkeznek, a tudata már fertőzött.

„Hogyan lett öntudatunk és miért jó ez nekünk?”

Mikor az ember látni kezdte az összefüggést tettei és azok következményei közt, akkoriban tudatosult az 'én és a többiek', 'én és a másik' felől is, ezt ma is megfigyelhetjük gyerekeinken. Hogy ez miért jó nekünk ? Talán azért mert így engedelmeskedünk a belülről hangzó isteni parancsnak: „Hozd kifejezésre hatalmamat, bölcsességemet, szeretetemet !”

„Ha valaki soha nem ismeri fel ezeket az okkult dolgokat, akkor azzal mi lesz? És miért nem ismerjük fel?”

Annak ellenére hogy a fejlődés nagyon felgyorsult, még korra ahhoz hogy tömegesen felismerjük ezeket a dolgokat. Az emberiség még csak most kezd tudatosulni az 'Én Vagyok' felől, mégse hinném hogy lenne valaki, aki előbb-utóbb nem ismerné fel ezeket a dolgokat.

„Én próbálkoztam bemesélni magamnak dolgokat, de eddig nem jött be.”

Több oka lehet annak ha nem jön be. Nem bemesélni kell magadnak, hanem tudnod kell, hogy az, amit megkívánsz és elképzelsz, az úgy is lesz. Ez nem mese, ez az ember istentől örökölt tulajdonsága, a teremtés rendje. Így téve átlépünk az okozatok világából az okok birodalmába, míg régebben a tudatunk a tényeket követte, most a tények követik a tudatunkat.

„És gondolj a bolond emberre, aki kiugrik az ablakon, mert lát vagy hisz???? Milyen hinni??”

Ez vakhit tudat nélkül.

„Ugye tudod, hogy amit rólad gondolnak, az nem a valóság?”

Igen, az csak egy rólam alkotott kép.

„Mi alapján látja be? És miért nem azonnal? Mi történik?”

Nem tudom, azt gondolom, hogy az elhunyt tudata már a halál alkalmával szembesül isteni kilétével akiről addig talán halvány fogalma se volt. Akkor a Krisztus, vagy az elhunyt isteni kiléte szembesíti őt az éppen befejezett életével, tetteivel. Ez az amit a keresztény vallások külön ítéletnek neveznek. Egy ítéletről azonban szó se lehet, de az elhunyt látja mit végzett helyesen, miben tévedett. Tudatosul 'rendeltetése' felől, akkor jön az elhatározás hogy folytatja munkáját.

Az elhunyt tudatának, aki évtizedeken át más dolgokkal volt elfoglalva, ismerkedni és illeszkedni kell az új állapotához, ez gondolom időbe kerül. Más az eset azokkal, akik előkészültek a halálra.

„Mellesleg, hogy óvja meg a testét a teljes pusztulástól? Mi kell ehhez és mi játszódik le az emberben??”

Az örök élet amit a vallások ígérnek, nem a halál után egy bizonytalan jövőben kezdődik, hanem a születéssel. Ugyanis miféle örök élet az, ha előbb el kell szenvedni a halált ?

Van a halálnak egy emberhez méltó könyörületes változata, ami nem csak kíméli a testet, hanem tökéletesíti is. Ez a színeváltozás. A színeváltozás egy életre szóló lelkigyakorlatnak az eredménye. Gondolom ismered Názáreti Jézus színeváltozása történetét. Kevésbé ismert az, hogy Jézus egy életre szóló lelkigyakorlatot végzett. Már kora gyerekkorában folyton az Atya dolgaiban járt. Ez a szorgalom ez az életének odaszentelése, testében egy változást hozott létre, ami kívülről nem volt látható. Mikor eljött az ideje felszólította Péter, János és Jákob tanítványát, hogy tanúi legyenek színeváltozásának. A tanítványok látták a jelenséget, de nem értették meg. Látták Mózes és Illés prófétákat is megjelenni, és hallották azt is hogy miről beszéltek egymásközt. Az apostolok egyike meg is jegyezte hogy Jézus közeledő szenvedéséről és haláláról volt szó.

Jézus ez alkalommal megkapta a biztonságot, hogy bármi is történik vele, ő tovább fog élni, akkor képes volt vállalni a gyötrelmes halát küldetése sikerének érdekében.

Nekünk is egy ilyen színeváltozáson kell átmennünk, hogy elkerüljük a halált. A színeváltozást eredményező lelkigyakorlat megadja egy magasabb rendű természeti törvény ismeretét és annak tudatos alkalmazását is, akkor az ember olyan dolgokat visz végbe melyeket addig csodának tekintett. Nem válunk halhatatlanná, mert egy magasabb cél érdekében mi is vállalhatjuk a halált, de továbbá nem kényszerülünk elszenvedni.

2012. júl. 3. 02:44
 20/42 anonim ***** válasza:
0%

nem vagytok bűnösök... a "kígyó" mondott igazat ... akit istennek állítanak, az hazudott (irígységből és féltékenységből)

értsétek meg azt az őrült és embertelen játszmát, amit játszanak ellenetek!

a hit alapja kizárólag tudás lehet - minden más tévútra visz

2012. aug. 11. 18:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!