Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan szabadulhatunk meg az...

Hogyan szabadulhatunk meg az áteredő bűntől?

Figyelt kérdés

Mi az áteredő bűn pontosan? Hogyan hat ránk?

Mi történt amikor Ádam és Éva ettek a jó és gonosz tudásának fájáról? (mi lett volna, ha az életből is esznek? Miért nem ettek abból vagy miért nem szólt nekik a gonosz, hogy egyenek?)

A testük vagy a lelkük betegedett meg? Kezdetben halandó vagy halhatatlan volt a teremtett ember?

"És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen"

Ezt hogyan kell értelmezni?

Ádám és Éva engedetlenek voltak az Úrhoz. Tudták, hogy rosszat cselekednek? Istennek az volt a baja, hogy engedetlenek voltak vagy az, hogy most már a a gonosznak tudásában lettek? Biztos hogy bűntetés volt (egyáltalán Istentől való) a paradicsomból való kiűzés?

Ha nem űzik ki az embert (hová lettek űzve?), akkor mi történhetett volna?

Mit kell tenni, hogy megszabaduljunk az áteredő bűntől és miért? Ki üdvözölhet? Aki bűntelen, aki hisz Istenben, aki Jézusban is?

Mit jelent hinni?

És mi van halál után?

Olyan jó lenne, ha megjelenne Isten...

Miért nem teszi ezt? Miért szükséges a hit az üdvözüléshez?

Örülnék, ha azt is leírnátok, hogy milyen egyházhoz, gyülekezethez tartozotok (mi a vallásotok).

Köszönöm!

2012. jún. 20. 17:22
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
0%

Úgy, hogy megérted: semmilyen bűnt nem követtél el.

A bűnösök a saját sarukat kenik rád. Meg nem tisztulnak tőle, de téged is besároznak- és nekik ez is valami.

Mindenkit a saját szintjükre húznának le.

2012. aug. 28. 17:57
 22/42 anonim ***** válasza:

Kérdező a fő kérdésed ezek voltak;

"Mit kell tenni, hogy megszabaduljunk az áteredő bűntől és miért? Ki üdvözölhet? Aki bűntelen, aki hisz Istenben, aki Jézusban is?

Mit jelent hinni?

És mi van halál után?

Miért nem teszi ezt? Miért szükséges a hit az üdvözüléshez? """

[link]

Olvass bele ebbe a blogba és minden kérdésedre válaszként, egy-egy fejezetet találsz.

De azt felejtsd el, hogy áteredő" bűn létezik ez butaság. Csak az a bűn van amit TE magad követsz el, másnak bűne nem nyomhatja lelkedet.

2012. nov. 17. 18:51
 23/42 anonim ***** válasza:

Kérdező, a te dolgod, mit olvasol el és mit nem, de... Én már régebben beleolvastam abba a blogba, és kb. ez a véleményem a látottakról:

[link]

Üdv. :)

2012. nov. 27. 13:38
 24/42 anonim ***** válasza:

Berta a bejegyzésedre reagálva--- a Blog nem Orbánról szól és nem a politika a fő kérdés benne-- az hogy időnként az is benne van-- hát nem igen tudom kiszakítani magam a mindennapok hatása alól se. De azt se akartam hogy olyanná váljon mint valami vallásos demagóg szöveg, hisz a valóság is része az életünknek.

Nem csupán keresgélünk az ismeretlenekre válaszokat, hanem éljük a mindennapjainkat is.

2012. nov. 28. 12:17
 25/42 anonim ***** válasza:

Kérdező nyugodtan keresd meg a blogot és a főbb kérdéseidre;

Mit jelent hinni?

És mi van halál után?

Miért nem teszi ezt?

ezekre ilyen címmel találsz fejezeteket.

2012. nov. 28. 12:20
 26/42 anonim ***** válasza:

7/ hozzászóló betettél egy idézetet;---""Bizonyos tekintetben úgy is vehetjük, hogy az önzés az eredendő bűn, nemcsak az ember, hanem minden élőlény számára."

Ez teljes mértékben igaz! S az a legmegdöbbentőbb, hogy az isteni Teremtők általi örökségünk! Ha ez a tulajdonság nem lenne az életben eredendően akkor az élet kipusztult volna.

Egy probléma van csupán hogy az emberi faj intelligens és fejlődni képes lénynek teremtetett-- szóval illett volna ehhez, fel is nőnie már és isteni, minimum emberséges lénnyé válni. Ehelyett olyan ma is mint a primitív pocok.

2012. nov. 28. 13:29
 27/42 anonim ***** válasza:

Mami, én nem beszéltem sem Orbánról, sem politikáról.

De mindegy, hagyjuk.

2012. dec. 3. 16:39
 28/42 A kérdező kommentje:

Mami, ma volt egy furcsa álmom és te jutottál róla eszembe.

Egyébként olvasgattam már néhány hozzászólásod, de én nem hiszek abban, hogy Isten a föld belében lakó teremtő energia. Abban sem, hogy kiléptél a testedből és bejártad az egész földet (vagy hogy halálom után lesz 5 percem bárkitől elbúcsozni stb..).

Az álmom egyébként pont a test elhagyásával kapcsolatos.

Tök izgalmas volt. Lefeküdtem aludni és imádkoztam ahogy szoktam. Utána már csak arra emlékszem, hogy a laptop előtt ülök és tanulok. Alvás előtt is hasonlót csináltam.

Az benne a poén, hogy teljesen megvoltam győződve róla, hogy az a valóság. Az érzések is valósnak tűntek. Aztán hirtelen álmomban elkezdtem álmodni xD

Régebben volt olyan néhányszor, hogy alvás előtt furcsa hangokat hallottam, búgot a fejem és úgy éreztem, hogy kilépek a testemből stb...Na ez most az álmomban történt meg a laptop előtt ülve, de fej búgás nélkül. A valóságban történő álomban lévő szobában az álmom előtt világos volt és tényleg olyan érzésem volt, mint aki egyszerre alszik is meg nem is. El sem lehet mondani normálisan xD Na amikor kezdtem úgy érezni, hogy nem a valóságban lévő álmomban való testemben vagyok, akkor úgy éreztem a laptoppal szemben lévő tükör felé tolódik a "szellemem" és már nem tudtam eldönteni, hogy világos van vagy sötét. Világos volt, de én sötétet láttam. Na akkor a fejemben álmomban beszédet hallottam, amiről már tényleg nem tudtam eldönteni, hogy valóság, álomomban lévő valóság, vagy álomban lévő álom stb...

De rosszul esett a beszéd, amire már nem emlékszem. Viszont tudom, hogy az a hang mondta, amivel a fejmben is szoktam gondolkodni (az én hangom). Akkor valamiért ideges voltam és nem tudom miért elkezdtem mondatni a saját hangommal, hogy Isten szeret téged, Isten szeret téged stb... sokszor, és ezután jobban éreztem magam. Úgy éreztem, hogy a szellemem elindul felfelé. Majd hirtelen éreztem hogy vissza szív valami magamba és felébredtem az igazi valóságban.

De ilyenkor mindig olyan kellemes érzést érzek a fejemben. Nyugalmat, békét és nagyon jót is szoktam aludni utána.

Szóval lehet te is csak képzelődtél, esetleg megéreztél valamit. Nem látom értelmét annak, hogy valami az életet akarja fenntartani (fanatikusan) és nem intelligens, nem igazságos és nem szerető...

És bármennyire nem tetszik ez sok embernek:

Az erkölcs nem relatív, a jó és rossz nem relatív! (csak sokszor rosszul ítélnek az emberek)

Egyébként meg miért Isten az aki a földben van?

A világ hogyan keletkezett?

Ha szerinted Isten a világgal létrejövő személytelen valami, akkor ez inkább valami okkult ezotérikus dolog és nem Isten!

2012. dec. 8. 21:00
 29/42 A kérdező kommentje:
Hopp, az még lemaradt, hogy utána amikor már magamhoz tértem az ágyban, teljesen úgy éreztem amíg nem nyitottam ki a szemem, hogy a másik irányba van a fejem (tehát ahol a lábam szokott lenni). De tudtam, hogy ennek nem így kell lenni. És amikor kinyitottam a szemem igazam volt.:)
2012. dec. 8. 21:24
 30/42 anonim ***** válasza:

Először is kérdező az átélt élményeid lehet valóban alvásos élmény de lehet félálombeli hallucináció-- nem ártana ha egyszer elbeszélgetnél erről egy pszichiáterrel, persze csak akkor ha az ilyen élményeid gyakran vannak és hosszabb ideig.

azt hogy kiléptem kb 40 éven keresztül heti minimum 3-4 szer-- tehát olyan sokszor hogy az eltelt idő alatt volt időm megtapasztalni azt is hogy valóban megtörténik-e velem. Mert mit tagadjam, gyermekként játéknak valami érdekes dolognak hittem, nem is igen értettem miért mondták a szüleim azt hogy legyen titok és soha senkinek ne beszéljek róla- de úgy megijesztettek hogy tényleg hallgattam.

amikor már nagyobb voltam és fiatal felnőtt, akkor viszont féltem ettől a képességemtől. kb 24 éves voltam amikor elkezdtem utána járni, megbizonyosodni arról hogy igaz-e hogy ott vagyok valahol.Tulajdonképpen kb. 25-26 éves koromig csak éjszaka miután már elaludtam éltem át ezeket a dolgokat-- 22- már elmúltam amikor és is orvoshoz mentem és segítséget kértem. --a pszichiáter álomnak álomnak tartotta.

De 1967 ben egy éjszaka anyám ágya mellett álltam egy kórházban az Amerikai úton, és úgy éreztem hogy az valóságos túlságosan is, még simogattam is anyámat és tudtam, hogy már csak kevés ideje van hátra.

Reggel amikor felébredtem, összecsomagoltam a pár hónapos gyerekem és felutaztam Pestre abba kórházba, ahol éjjel voltam. Anyám bent feküdt és az utolsó napjait élte.

Ugyan ezt éltem át akkor is amikor meghalt, akkor értem" oda amikor azt kérte az ápolótól hogy annyira szeretne elszívni egy cigarettát-- az ápoló elővett egyet, meggyújtotta, anyám kezébe adta és Ő beleszívott. Kifújta a füstöt, majd lecsukta szemét a cigaretta kicsúszott az ujjai közül, meghalt utána-- de valamiért ma se tudom miért, a lelkem hihetetlen gyorsan visszazúgott... egyébként ezt nem írtam le a blogban sehol-- mert még élnek a húgaim-- nem akartam, hogy erről is tudomást szerezzenek...

egyébként kérdező A blog tartalma először is nehéz, másodszor csak akkor értheti meg valaki, ha a fejezeteket sorban olvassa el.

S azért mert valami Természeti ERőnek is mondható, mivel egy bolygónak a része, mint Energia-- az nem jelenti azt hogy nem lehet szellemileg tudatos.

Csak arra gondolj hogy az elektromos töltések nem csak szállítani képesek az információkat, de megőrizni is.

Ha csak hallasz valamit, az a fülbe jutva elektromos-jellé átalakulva képes rögzülni az idegsejteken-- ha a látott kép sugárzása behatól a szembe onnan szintén elektromos jelekként halad tovább és elektrokémiai reakció segítségével mint kép vagy dia film.

rögzül miniatűrként.

Ha nem lenne benned lélek energia szálrendszer is akkor nem lenne gondolatod-- csak valamiféle számítógép memóriád egy agy által vezérelt, csak memória lennél -- robot

az atomnak is van ha primitív is, ha természeti törvény is, de még is miniatűr memóriája. A vas, vas marad a hidrogén ismét azzá válik hiába része egy vegyületnek.

Az ember már i.e. ismerte ezt a szálrendszert azóta szurkálgatta a kínai-- holott ez a szellemi lelke az életnek- ezzel képes kilépni és elhagyni a testet.

Ez nem EZO és nem vallásos alapon többféle módozatban képzelt lélek, hanem EZ A VALÓDI LÉLEK BENNED!!

2012. dec. 9. 02:34
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!