Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért veszi mindenki olyan...

Miért veszi mindenki olyan komolyan a Bibliát?

Figyelt kérdés
Előre is elnézést kérek, a vallásosakat nem akarom megsérteni. De egyszerűen nem értem, hogy az emberek miért emlegetik állandóan úgy a Bibliát, mint hogyha a saját szemükkel látták volna mindazt, ami megtörtént benne. Nem fogják fel, hogy ezt is csak emberek írták?? Ez most olyan, hogyha én írok valamit és köré építek egy "szent" marketinget, akkor az emberek 2000 év múlva annyira hinni fognak benne, hogy mindenféle őrült dolgokat csinálnak, még ölnek is a vallás nevében?
2009. júl. 4. 22:52
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
39%
Hát nem MINDENKI veszi komolyan :) Én például nem is hiszek benne. (Istenben viszont hiszek) Szerintem azért, mert azt hiszik, hogy igaz, ami benne van. És ez nem is baj. Mindenki hisz valamiben. És a Biblia nem "marketing", legalábbis nem hinném, hogy az volt vele a céljuk!
2009. júl. 4. 22:56
 2/26 anonim ***** válasza:
72%

Mert történelemnek gondolják és mert roppant tanulságos esetek vannak benne.

Én magam nem olvastam ugyan, de tervezem.

2009. júl. 4. 23:01
 3/26 anonim ***** válasza:
61%
Első vagyok. Én is tervezem. Engem érdekelne! Tudok belőle dolgokat persze, amiket a gimiben tanítottak, de mégiscsak más lenne elolvasni.
2009. júl. 4. 23:09
 4/26 anonim ***** válasza:
59%
Énis vallásos vagyok, de a Bibliából alig hiszek el szószerint csak néhány dolgot...az ószövetségből meg szinte semmit...az nagyon mesés...
2009. júl. 4. 23:16
 5/26 anonim ***** válasza:
30%

GYAKORLATI BÖLCSESSÉG SUGÁRZIK BELŐLE

10 Minthogy a Biblia Istentől ihletett, „hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra” (2Timóteusz 3:16). Egyszóval gyakorlatias könyv, mely az emberi természet mélységes ismeretéről tanúskodik. Nem is csoda, hiszen a Szerzője, Jehova Isten a Teremtőnk! Jobban megérti a gondolatainkat és az érzéseinket, mint mi magunk. Azonkívül tudja, hogyan lehetünk boldogok, és milyen viselkedésmódokat kell kerülnünk.

11 Nézzük meg például Jézus hegyi beszédét, mely Máté evangéliumának az 5—7. fejezetében van megörökítve. Jézus ebben a mesterien felépített beszédben számos témával foglalkozott, beleértve az igazi boldogság titkát, a viták elrendezésének a módját, az imát és az anyagiakról alkotott helyes szemléletet. Szavai ma is éppolyan erőteljesek és gyakorlatiasak, mint annak idején, amikor elmondta őket.

12 Vannak olyan bibliai alapelvek, amelyek a családi életre, a munkaszokásokra és a másokhoz fűződő kapcsolatainkra vonatkoznak. A Biblia alapelvei mindenkire érvényesek, és a tanácsai mindig hasznosak. A Bibliában rejlő bölcsességet Isten azon szavai foglalják össze, amelyeket Ézsaiás próféta által mondott: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik” (Ézsaiás 48:17).

2009. júl. 5. 00:33
 6/26 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem meg a hülyeség sugárzik belőle. Csodálom hogy ennyien vannak akik ezt mind beveszik.
2009. júl. 5. 01:11
 7/26 anonim ***** válasza:
49%
Bár nem hiszek semmilyen istenben, de azért elgondolkodtató, hogy majd két évezred múltán is útmutatást tud adni sokaknak ez a könyv. És még ateistaként is azt kell mondanom, hogy Jézus tanításainak többsége teljesen rendben van, hasznos olvasmány bárkinek még manapság is. Persze ésszel kell olvasni, mert sok dolog mára túlhaladottá vált benne, de a Biblia kiállta az idő próbáját, míg mondjuk egy mostani divatos könyvre már tíz év múlva sem fog emlékezni senki. Szerintem ezért érdemes komolyan venni a Bibliát. A hit maga már más kérdés...
2009. júl. 5. 02:17
 8/26 anonim ***** válasza:
0%

szerintem meg pont, hogy nem veszik komolyan, szerencsére.

eleve már elég kevés ember van, aki hisz benne, és aki meg igen, azok sem olyan fanatikusan, mert akkor nem lehetne pl. házasság előtt nemi életet élni, stb. sőt, még olyan felháborító dolgot is olvastam benne, mikor egyszer régebben a Nagypapámnál megnézegettem, hogy a menstruáló nőnek nem szabad egy asztalhoz ülnie a család férfi tagjaival, ezen nagyon kiakadtam.

én nem is vagyok megkeresztelve, és örülök neki.

2009. júl. 5. 02:48
 9/26 anonim ***** válasza:
50%

Azért, mert nagyon sok olyan prófécia (előre megjövendölt történelem) beteljesedett és teljesedik, amit emberek előre nem tudtak volna.

Gondolj bele: Ha a Bibliát csak emberek írták volna le, előre nem tudtak volna olyan tényeket közölni egyszerű pásztorok, halászok,stb., hogy pl. a Föld gömb alakú és a semmiség fölött függ. Mielőtt még a távcsövet feltalálták, közölte a Biblia ezeket a tényeket. Még mielőtt felfedezték volna, hogy valóban gömbölyű a Föld és a semmiségben van. A tudomány azt tartotta, hogy a Földet elefántok tartják és lapos.

Ha nem Isten ihlette a Bibliát, honnan tudták volna ezek az egyszerű emberek ezen számunkra már bizonyított tényeket?

De számtalan tényt lehetne megemlíteni (történtelmi, antropológiai, stb. tényeket), ami tudományosan alátámasztja, hogy a Biblia nem egyszerű könyv.

2009. júl. 5. 03:07
 10/26 anonim ***** válasza:
56%

Azért, mert nagyon sok olyan prófécia (előre megjövendölt történelem) beteljesedett és teljesedik, amit emberek előre nem tudtak volna.

Gondolj bele: Ha a Bibliát csak emberek írták volna le, előre nem tudtak volna olyan tényeket közölni egyszerű pásztorok, halászok,stb., hogy pl. a Föld gömb alakú és a semmiség fölött függ. Mielőtt még a távcsövet feltalálták, közölte a Biblia ezeket a tényeket. Még mielőtt felfedezték volna, hogy valóban gömbölyű a Föld és a semmiségben van. A tudomány azt tartotta, hogy a Földet elefántok tartják és lapos.

Ha nem Isten ihlette a Bibliát, honnan tudták volna ezek az egyszerű emberek ezen számunkra már bizonyított tényeket?

De számtalan tényt lehetne megemlíteni (történtelmi, antropológiai, stb. tényeket), ami tudományosan alátámasztja, hogy a Biblia nem egyszerű könyv, amit csupán emberek írtak le.

2009. júl. 5. 03:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!