Miért modnják hogy a szerelem, barátság, szex, család, meg az ilyesmik a legjobb dolgok az életben? Komolyan mindenki erre vágyik?
Az ember tarsas leny. Nemcsak az ember, de meg alegtobb allat is. Nyilvan vannak maguknak valo emberek, en sem vagyok egy konnyen baratkozo tipus, de egy ferj, mint partner mas, mint egy szimpla ismeros. Nem tudom, hogy hany eves vagy, de en tini koromban gondolkodtam ilyeneken sokat es aztan kinottem.
A felsoroltakon es az egeszsegen kivul meg mire vagyhat az ember? Ha szerencses, a munka csak eszkoz arra, hogy a tobbi celjat, almait meg tudja valositani. Ezeken kivul nem tudom, hogy meg mire lehetne vagyni. Szerintem minel idosebb valaki, annal jobban erzi, hogy az altalad felsorolt dolgok mennyire fontosak...foleg a csalad. Ha nem is lesz gyereke, akkor is van valaki mellette.
20 leszek, régen voltak amolyan jó barátaim, akkor még érdekelt a barátság, de az évek során megváltoztam, legjobb barátnőmmel kb. 8-9 év után megszakítottam a kapcsolatot, mert már zavart, hogy valaki folyton keres, együtt akar lógni velem mikor ennél volt jobb dolgom is. Szerelem, szex -> ezekre is kíváncsi voltam régebben, de most hogy már aktuális lenne egyre jobban taszít az egész dolog. A szerelemmel ugyanaz a bajom mint a barátsággal, a szexxel szintén, nem csak a fizikai része zavar (és abban sem konkrétan az aktus, mindenféle fizikai kontaktust kerülök ha lehet..), hanem a lelki/érzelmi.. Van olyan hogy megtetszik egy fiú, hogy milyen jófej, meg jól néz ki stb, de ha belegondolok ebbe az egész párkapcsolat témába, rögtön elmegy a kedvem az egésztől és már nem is érdekel az egész. Család -> Nem nekem találták ki, szerető családban nőttem fel, azt hiszem bárki megirigyelhette volna, de engem ez sem érdekelt sose, jobban örültem volna egy olyan szülőnek aki kevesebbet "szeret". Nemtudom, talán az a probléma hogy nem bírom elviselni ha valaki szeret, legalábbis akkor nem, ha viszonzást is vár. És azt hiszem egy családtag, barát, pár ugyanúgy elvárná ezt... Szóval ezért nem akarok ismerősöknél közelebbi kapcsolatokat. Szeretek néha beszélgetni másokkal, de ennyi. Egyébként nem azért írtam ezt mert nekem probléma lenne, mint írtam fentebb, teljesen jól érzem magam, idegeskedni maximum amiatt szoktam ha lemaradok a tanulással, vagy nem hagynak tanulni, de ezen kívül szinte semmit. Hm, lehet nem a legjobb kategóriába tettem a kérdést, de már mindegy...
Egyébként meg nemtudom, nekem a munka nem csak eszköz, ahogy valamelyik válaszoló írta, hanem nálam pont az a cél. Van egy konkrét munkahely, ahol szeretnék pár évet dolgozni, utána saját céget is szeretnék, stb... Nem is tudom, annyi mindent tudnék még ide írni de azt hiszem eddig is sokat írtam és örülhetek ha bárki elolvassa és válaszol rá, bár kérdésem már ezzel kapcsolatban nagyon nincs, az eredetin kívül. :D
A szeretetet nem említetted, pedig az a legjobb.
A szerelem, vagy akár a barátság lehet nagyon szép, de általában múlandó, és jobb esetben szeretet veszi át a szerepet. A szeretet mindent felülmúlhat, ha szabad utat adunk neki. Sem az egészség, sem a szerelem, sem a barátság, sem a szex, sem a család, vagy akár a legnagyobb siker bármely téren, nem képes az embert oly magasra emelni mint a szeretet. Végeredményben mindenki szeretetre vágyik, csak helytelenül mindenki mástól várja, megfeledkezve arról, hogy önmagunkban jelen van.
A szeretetnek semmi köze valaki máshoz, az ha szabadon árad belőlünk körülöttünk mindenkire jótékony hatással van. Ismert a „félelem szaga” mint fogalom, létezik olyasmi is amit a szeretet illatának nevezhetnénk. A szeretet illatát, ha szabadon engedjük körülöttünk mindenki észre veszi. A szeretet illata megóvhat bennünket sok kellemetlen dologtól, még tévelygő testvéreink rosszindulatától is, a szeretetnek van a legnagyobb gyógyító ereje, a szeretet élet a legteljesebb értelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!