Valójában ki a sátán?
A bibliában (az özönvíz után) Isten engedélyezte az embernek a húsevést. De az elején - a teremtéskor - valóban azt írja a Biblia, hogy Isten a növényeket adta csak eledelül az embereknek, akik az özönvízig nem ehettek húst. Ez a bibliai kronológia szerint kb. 1600 éves időszakot jelent.
Én nem vagyok vegetáriánus, de amit olvastam erről akár a tudományos kutatások eredményeiről, akár tapasztalatokról, az arról meggyőzött, hogy aki kiegyensúlyott módon, de a növényevést választja, annak nagyobb az esélye az egészséges és hosszú életre.
Pont a napokban hallottam egy rádió műsort, ahol kutatók mondták el, hogy hol élnek legtovább és legegészségesebben az emberek, és ez a kutatások szerint miért van?
Egy görög sziget lakóiról beszéltek, akik ezekben a dolgokban élen járnak, márcsak az életmódjuk, étrendjük miatt is. Sokan pont az étrendet tartják az egyik legfontosabb jellemzönek a hosszú és egészséges élet érdekében. Persze szóba került a stresszmentes, nem rohanó életmód is, a genetikai jellemzők, de sokan egyetértenek, hogy az étrendi szokások erősen befolyásólhatják a fentieket.
Sokan pl. egy sziget esetében az egészséges halfogyasztást gondolják soknak, de kiderült, hogy sokkal inkább a növények sokfélesége kerül az asztalukra, és csak egyszer-kétszer hetente esznek húst, de nem viszik túlzásba.
És a legújabb kutatások szerint, minden olyan nép és kultúra esetében, ahol szembetűnő volt az egészség és a hosszú életkor a múltban is, ott nem a hal, vagy más, esetleg egészséges húsok fogyasztása dominált, hanem pont a növényeké!
Ezen eredmények pedig inkább támogatják a Biblia hitelét, szerintem.
Lehet, hogy sok másban sincs olyan nagy tévedésben, mint ahogy sokan tudni vélik?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!